134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.755 berichten | 4.929.287 stemmen

locatie: Films » The Driver (1978) » Info

Misdaad
91 minuten

geregisseerd door Walter Hill
met Ryan O´Neal, Bruce Dern en Isabelle Adjani

De Driver is specialist in het rijden van de ontsnappingsauto bij roofovervallen. Hij is nog nooit aangehouden. Na weer een geslaagde ontsnapping maakt een politieagent het zijn prioriteit hem aan te houden. Hij belooft strafvermindering aan de bendegenoten van de Driver als zij behulpzaam zijn bij zijn arrestatie.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2002, 16:44 uur
Leuk verhaal, goed geacteerd en goeie race scenes.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2005, 16:16 uur
Gewoon een leuke oldie. Leuk om naar te kijken!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2006, 18:37 uur
Spannend jeugdsentiment voor mij, deze film. Cool sfeertje met veel nachtopnamen, waardoor The Driver lekker duister oogt. Voor die tijd flitsende auto-achtervolgingsscenes. Over de acteerprestaties en het scenario kan ik helaas weinig zeggen, want het is te lang geleden dat ik 'm gezien heb. Hopelijk komt de film nog een keer op dvd uit.

Op herinnering:

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2006, 23:49 uur
Idem van code 9. Wat gemeen dat die Amerikaanse bakken in die tijd 'gewoon' vervoer waren.

Je gaat toch een beetje met retro-ogen naar de film kijken (straat, kleding, auto's).

Voor liefhebbers van 70s en niet te ingewikkelde plot toch een leuke eigenzinnige film.

Ik kan alleen niet in die 'ik ben depri'-look komen van de hoofdrol speler en diens 'metgezel'. Er kan geen lachje vanaf. Maar ze komen er mee weg.

Mensen die het computerspel 'Driver' kennen moeten hier wel wat citaatjes uit kunnen halen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2006, 8:15 uur
code9 schreef:
Hopelijk komt de film nog een keer op dvd uit.

Is inmiddels het geval.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2008, 15:09 uur
Het is bekend dat Hill een grote fan is van Peckinpah's werk. Vooral aan de manier waarop Hill zijn actie scènes filmt (in slowmotion) en de personages in zijn films (anti-hero's) is duidelijk te merken dat Hill zich heeft laten inspireren door Peckinpah. The Driver heeft (qua verhaal) veel overeenkomsten met Peckinpah's The Getaway. Zelfs de acteurs lijken op elkaar. Hoofdrolspeler Ryan O'Neal bijvoorbeeld lijkt op Steve McQueen en gedraagt zich ook op een typische McQueen manier (niet spraakzaam, eenzaam, eigenwijs, vrouw onvriendelijk, cool).

Hill neemt de tijd om het verhaal te vertellen en kiest voor een rustige opbouw. The Driver is een echte karakterstudie. Echter slechts deels geslaagd omdat de hoofd personage net dat beetje extra diepgang mist. Op dit punt had Hill beter moeten kijken naar Peckinpah. Qua actie scènes zit het wel snor. :) 3 sterren.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2008, 0:13 uur
Goeie film ,jammer dat hij alleen op regio 1 dvd te krijgen is

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2009, 2:05 uur
Diesel schreef:
The Driver heeft (qua verhaal) veel overeenkomsten met Peckinpah's The Getaway.

Nog meer van Le Samourai.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 16:30 uur
Is dit die film dat hij in een parkeer garage een auto aan pulp rijd?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2010, 12:05 uur
Ja dat is deze met die orange mercedes
super film toen der tijd ik heb hem pas nog gezien

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2010, 20:11 uur
Zomaar even een meesterwerkje van Walter Hill (The Warriors, 48 Hrs.).
Ryan O'Neal staat hier een partijtje "seventies-cool" uit te stralen!!
Bruce Dern als "rotten cop" als z'n tegenstander.
Film ziet er geweldig uit en met bad guys met Elton John-look.
Verhaaltje is voornamelijk excuus om wat met auto's rond te crossen, maar ook veel langzame stukken met zwijgzame held.
Seventies über-cool meesterwerkje!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2011, 11:40 uur
Ik heb deze film met ryan o'neal ook ooit een keer gezien. Hij is me zeker bijgebleven ondanks dat ik die scene in die parkeergarage waar hij die auto in mekaar rijdt, alleen nog weet te herrinneren. Ze twijfelde of hij wel een goede chauffeur was, geloof ik. Als die op dvd is, zou ik wel willen hebben in mijn verzameling van "oldies".

Mr_White
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2011, 23:13 uur
Intrigerende car chase film van Walter Hill. Lekkere achtervolgingen, minimalistisch plot maar wel met fijne personages (Ryan O'Neal kan zo wedijveren met Steve McQueen en Bruce Dern is een heerlijk schmierende tegenstander). Had hier en daar wel iets beter gemonteerd gemogen maar ach, dat neem ik maar voor lief.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 21:40 uur
I'm gonna catch the cowboy that's never been caught

Actievolle film met lekker lange car chases en een plot dat blijft onderhouden. De sfeer van de seventies, met de piepende banden, de halo's rond de straatverlichting en de vieze flatjes met kale muren is buitengewoon leuk. Geen overdaad aan dialogen hier : actie en een simpel verhaal... zo kan het ook. Ryan O'Neal is de kurkdroge en humorloze chauffeur die overvallers en ander uitschot helpt ontsnappen aan hun misdaden. Een corrupte flik, gespeeld door Bruce Dern, doet er alles aan om hem te pakken te krijgen. Walter Hill heeft me maar zelden ontgoocheld en toont weer van zijn beste kant. En zeggen dat ik nog "The Warriors" moet zien. :)P Geslaagd filmavondje.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2011, 7:29 uur
Deze film heb ik als kind in de jaren tachtig gezien. Ik herinner het bij vlagen en ik weet niet meer hoe het ging. Ik verheug me er op om het opnieuw te gaan bekijken.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2011, 22:45 uur
De stille held.

O'Neal is supercool als de voor zich uit starende vluchtautochauffeur. Hij is de stille held zoals de regisseur hem wel vaker opvoert. Alle karakters zijn zo plat als een dubbeltje en krijgen, hoe toepasselijk ook, namen als the driver, the player en the detective mee. Ingewikkelder hoeft een actiefilm van Hill ook niet te worden, want bij de regisseur draait het ook hier om de actie en het stoerheidsgehalte.

Zeer goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 november 2011, 8:43 uur
Heerlijke jaren 70 film met een aantal goede auto achtervolgingen een genot om naar te kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2012, 18:00 uur
Blijft een van de betere uit de jaren 70 van specialist walter hill in dit genre