132.155 gebruikers | 83.070 films | 30.171 regisseurs | 3.420.009 berichten | 4.772.393 stemmen

The Darjeeling Limited (2007)

Darjeeling Limited, The (2007)
752 stemmen | gemiddelde 3,14
mijn stem:
Komedie / Roadmovie
91 minuten

geregisseerd door Wes Anderson
met Adrien Brody, Owen Wilson en Jason Schwartzman

Drie broers (Owen Wilson, Adrien Brody en Jason Schwartzman) komen bij elkaar vanwege het overlijden van hun vader. Maar dan verdwijnt hun moeder (Anjelica Huston) en de broers besluiten haar te gaan zoeken. De zoektocht brengt hun op de meest onherbergzame plaatsen en verplicht hen om per trein India te doorkruisen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2011, 21:42 uur
Weer een leuk klein filmpje van Anderson. India is op zich de ideale plaats voor hem met alle kleuren die je voorbij komen vliegen. Verder is de film niet zeer verschillend van zijn vorige pogingen, weer dezelfde glimlach-humor, weer bepaalde karakters die stuk voor stuk niet helemaal goed in hun vel zitten en vaak droog voor zich uit kijken.
De film lijkt inderdaad nergens echt een climax te hebben, en dit is dan wel misschien geen komedie voor de schaterlach, maar als Anderson zulke fijne filmpjes blijft maken, dan blijf ik zeker tevreden.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2011, 10:40 uur
Drie verwende Amerikaanse broertjes hebben hun vader verloren en gaan op zoek naar hun moeder die in een klooster zit in India. Het is ook een spirituele tocht om elkaar beter te leren kennen. Uitstekende en onderhoudende film die van het begin tot het einde blijft boeien. Mooi opgebouwd en heerlijk geacteerd.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Darjeeling Limited (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Darjeeling Limited (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Darjeeling Limited (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2011, 16:42 uur
Bwaah, kleurrijk maar met weinig inhoud. De muziek maakt het geheel nog wat aantrekkelijker dan het daadwerkelijk is; het plot en de avonturen van de gebroeders zijn namelijk niet bijster interessant.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2011, 18:55 uur
Weer zo,n film die zeer ondergewaardeerd is. Daarom 5 sterren

Goede opbouw, Visueel strelend voor het oog, erg mooi kleurgebruik en goed camera werk. . Tja en het verhaal vindt ik ook erg goed, goed acteer werk en toffe humor.
Kort om een film met heel veel inhoud en een diepere betekenis in het verhaal.

Deze film ga ik zeker nog een keer zien.

Wel een film voor de filmhuis fanaten. Als hollywood liefhebber zou ik er niet eens aan beginnen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 10:11 uur
En nog eens gekeken. Mijn waardering is gegroeid. Waar ik eerder nog erg op zoek was naar een 'bedoeling', kon ik dat dit keer beter loslaten. Dat helpt om deze film meer te waarderen als een zoektoch naar 'iets' wat slechts ten dele wordt gevonden. Het gaat dan ook meer om de zoektocht zelf dan om het echt vinden. De film bevat een aantal leuke en mooie scenes, die alllen fraai zijn weergegeven. Ja, leuke film om eens lekker in onder te gaan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2011, 0:31 uur
Lief roadmovie filmpje, soort coming of age met volwassenen. Ben altijd dol op Wes Andersons visuele flair :). De film mist een beetje kracht en is misschien daarom iets te slap, maar ik werd er blij van. 3,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2011, 21:26 uur
'k vond hem een beetje wisselend. Het eerste deel (voor ze van de trein worden gegooid) vond 'k eigenlijk het beste. Dat deel bevatte veel meer humor, terwijl het tweede deel meer de dramatische toer op ging. Qua humor was het wel wat speciale humor, maar 'k vond wel dat het werkte.
De cast bestaat uit heel wat bekend volk, maar de drie broers zijn toch wel het hoogtepunt in de film. Anjelica Huston had 'k persoonlijk niet meer herkend, de jaren hebben toch wel hun tol wat geëist. Bill Murray heeft ook nog een klein rolletje, maar verwacht er niet te veel van.
Visueel is het een kleurrijke film, die met de muziek, een zomers gevoel oproept.
Mochten ze het eerste deel doorgetrokken hebben over de volledige film, zou 'k de film nog willen kopen, maar nu niet. Via tv kan 'k hem wel eens aanraden.