Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
deTuinman
topfilm, ik kan niet wachten tot de volgende uitkomt met Megan Fox en Denzel Washington in de cast
niet grappig...
Naomi Watts
Wrijf het er nog eens in dat Megan Fox geen Catwoman wordt
massin
is dat zo? ik las het gister in de krant...
niet de meest geloofwaardige krant maar toch...
Megan Fox wordt Catwoman - Privé - Telegraaf.nl [24 uur Actueel, ook mobiel] [prive]
Ceeda7
is dat zo? ik las het gister in de krant...
niet de meest geloofwaardige krant maar toch...
Ik las vandaag in De Standaard dat ze de rol inderdaad op zich opneemt. En ze bedankte feestelijk voor een rol als Bondgirl,omdat ze "niet alleen op haar lijf wil worden beoordeeld."
LOL
massin
LOL
en dat zijn dan al 2 bronnen....
hahah megan word inderdaad gecast om haar uitstekende acteer prestaties
Timothyvdmeer
Dit lees ik vandaag op NU.nl
In tegenstelling tot de geruchten kruipt Megan Fox niet in de huid van Catwoman. Het gerucht ging dat de Transformer-actrice in de voetsporen van Michelle Pfeiffer en Halle Berry zou treden, maar Warner Bros laat weten dat daar niets van klopt.
Don MN
probeer het uit te leggen en je kunt misschien gelijk krijgen
maar aangezien je gladiator op nummer 1 hebt, zou er weinig veranderen denk ik
Iets mis met Gladiator, of begrijp ik dit verkeerd?
misterwhite
The dark knight
Een boeiend vervolg op Batman Begins. Heath Ledger brengt de joker als niemand anders in beeld. Geweldig hoe die man kan acteren, de stem van the joker geeft mij al kippevel. Ik vond ook veel realisme in deze film tegenover de films van vroeger. De fantasy vind je er niet echt meer in. Natuurlijk zitten er dingen in die totaal niet kunnen
Christian Bale speelt batman als geen ander, gewoon geweldig hoe die man acteerd.
Het verhaal zelf is best wel intressant, maar het kan allemaal nog een tikkeltje sneller gaan. Ik vind het soms wat lang duren maar dat is mijn mening erover.
Soms is het ook overdreven, sommige akties waren er gewoon over.
Harvey Dent was goed gespeelt maar toch had ik er mijn twijfels over, hij was goed als Bad guy maar ik miste er toch nog iets aan maar ik weet niet wat.
De muziek in de film vond ik echt goed. Mooi en krachtig zoals een soundtrack moet zijn
Ik geef de film 4 sterren omwille van zijn spanning, acteerprestaties en muziek.
dat niet, maar tdk is minstens dezelfde hollywood formule als gladiator
In de zin dat het allebei succesfilms zijn?
Want anders snap ik het niet!
JacoBaco
Hollywood heeft bepaalde succesformules en wanneer deze worden toegepast in een film dan wordt het vaak een succes. Maar niet altijd,
want soms gaan ze toch echt de mist in met films als: BATTLEFIELD EARTH, Hudson Hawk, The Postman, Speed Racer enz..
Zulke goede soundtracks worden de laatste tijd zelden gemaakt.
Je houdt van bromtonen?
chevy93
Ach.. de beste film is die film die zonder (of iig met nihile) reclame gewoon goed en vaak bekeken wordt!
Angrod_Pallanén
dat niet, maar tdk is minstens dezelfde hollywood formule als gladiator
En welke formule bind een Ceasariaans epos over een oud-soldaat die als gladiator voor zijn vrijheid moet vechten met een moderne superhelden film met een grimmige criminele overtoon.
Het zijn allebei veelvuldige gebruikte kostuums in de Gay/Fetisch scene.
deTuinman
niet zo oppervlakkig doen, ik heb het over de 'formule'
scenario schrijvers denken ook niet in uiterlijk
De formule is toch compleet anders. Leg maar uit. Of wou je de strijd met de Germanen (onder leiding van de protagonist) gelijk stellen aan een bankoverval (waar Batman geen enkele rol in speelt) en de gijzeling van de twee veerboten afzetten tegen het gevecht in het collosseum? Gladiator is altijd actief, Batman vooral Passief. Het is de Joker die alles in werking zet.
Ik ga er graag in mee, maar zie het echt niet....
Gladiator is een rise and fall achtig episch levensverhaal. Batman is gewoon een episode uit een misdaadreeks.
deTuinman
nogmaals, doe niet oppervlakkig, kijk niet naar het uiterlijk, maar naar het innerlijk van het verhaal
Lexcoaster
de aorta van een film is geen samenraapsel van plaatjes, maar van theorie
En naar het verhaal kijken is nou net wat Reinbo doet...
...en ook wat ik doe. Op alle vlakken zie ik weinig overeenkomsten met Galdiator en deze film. Erg weinig. Dus wees eens wat specifieker, dan kunnen we er wat mee.
de aorta van een film is geen samenraapsel van plaatjes, maar van theorie
Kraam geen bullshit uit en leg mij eens uit op welke wijze de aorta's van deze films dezelfde stroom volgen....
Op welke wijze is het innerlijk gelijk. Ik zie het met de beste wil van de wereld niet. Leg uit graag.
'de aorta van een film'
Verdomde personificaties toch
TDK is populair vanwege het 'uiterlijk' en niet, omdat er nou zo'n steengoede formule achter zit.
je bent duidelijk niet al te volwassen
want je legt woorden in m'n mond die ik niet eens heb aangegeven
Maar geef jij dan ook eens antwoord op mijn vraag?
Tsja, the Dark Knight is gewoon een steengoede film.
Alleen als Batman film faalt hij in mijn ogen wel enigzins.
De hele sfeer van Gotham City vind je niet terug in deze film. Had meer het gevoel dat ze in New York o.i.d. aan het rondrennen waren.
Daarbij komt ook nog dat Batman en Bruce Wayne een beetje naar de achtergrond worden gedrukt door de sublieme Joker(Heath Ledger). Die speelt een geniale rol als Joker en heeft in mijn ogen terecht een Oscar gewonnen. Hij steelt dan ook de show in deze film.
Two-Face is niet helemaal nodig in de film, vond hem ook meer lijken op een veredelde Terminator dan echt op Two Face. Beetje een afdankertje om tijd te vullen lijkt het wel.
Zoals ik al zei, het draait in deze film minder om Batman/Wayne(heel weinig Wayne) zelf, wat toch een beetje jammer is. Kreeg daardoor ook minder het gevoel dat ik naar een Batman film zat te kijken(by the way, what happened to the real Bat mobile? Leuk en aardig hoor dit legervoertuig, maar als Batmobiel zakt ie volledig door het ijs, lelijke auto)
De film op zichzelf is wel steengoed, vette/spectaculaire actie, mooie soundtrack, goed/degelijk acteerwerk en een plot dat wel goed in elkaar steekt.
Er wordt een eigen twist gegeven aan alle bad guys, wat toch wel weer zorgt voor een frisse wind in deze serie.
Batman Begins wist beter het Gotham/Batman gevoel en sfeer bij mij over te brengen dan TDK, maar deze film heeft weer de lekkere ouderwetse Bad Guys die BB mist.
Kom wel op dezelfde score uit.
je bent duidelijk niet al te volwassen
want je legt woorden in m'n mond die ik niet eens heb aangegeven
Uhh... in jouw quote staat toch letterlijk 'de aorta van de film'
Ook staat er in jouw quote 'innerlijk' en wat is het tegenovergestelde van innerlijk? Juist!
Uhh... in jouw quote staat toch letterlijk 'de aorta van de film'
het uiterlijk is enkel de vacht van de film, dat jij het van binnen niet ziet en je laat beinvloeden door de film dan ben jij het perfecte exemplaar voor de makers
het is niet alleen dom een verhaaltje schrijven en dat verfilmen, er wordt met marketingtechnieken een streving bedacht om de kijker te trekken dat zijn technieken die jij niet kunt zien, maar je hersens onbewust laten werken
Maar geef jij dan ook eens antwoord op mijn vraag?
ik schat je wel hoger in, maar aan bovenstaande tekst heb je vast iets

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold