132.196 gebruikers | 82.903 films | 30.189 regisseurs | 3.421.442 berichten | 4.774.939 stemmen

locatie: Films » Premonition (2007) » Info

Drama / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Mennan Yapo
met Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long

Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 10:00 uur
Aardige thriller die me bleef boeien. Wel een aantal knulligheden, zoals de parkeerplaats bij de supermarkt die vol staat met direct uit de showroom gereden SUV`s.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 11:43 uur

Premonition (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Premonition (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 23:05 uur
Ik vond een redelijk Mysterie film...
Redelijk apart verhaal volgen...
Bekende actrice Sandra Bullock speelt wel goed...
Het lijkt wel klok terugdraaien?
Daarom 't klopt "volgorde" verhaal niet...
Geen top film...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2011, 15:57 uur
het verhaal is heel appart!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 18:56 uur
Tegenvaller.

Redelijke film maar ook saai en voorspelbaar.
Geen aanrader.

2 sterren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 14:04 uur
Prachtige thriller. Onvoorspelbaar, mysterieus en apart verhaal. Een echte aanrader. Sandra bullock speelt goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 18:05 uur
Spannende mysterieuze film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 14:47 uur
Ik vond dit toch wel een zeer aardige Thriller. Hij bleef over de gehele speelduur boeiend en mysterieus. Het viel dan ook niet altijd te voorspellen welke kant het verhaal opging. Ook het acteerwerk van Bullock is overtuigend. 3,5 Ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 12:03 uur
Viel me echt 100% mee. Sandra Bullock speelt de rest van de cast helemaal weg. Wat een performance geeft zij ook hier weer. Het verhaal blijft de volle speelduur interesseren en prikkelt je om je aandacht erbij te houden. Iets wat zeer belangrijk is in deze film, want zodra je een belangrijke dialoog mist vallen op het einde niet alle puzzelstukjes in elkaar. Heerlijke, mysterieuze sfeer en degelijke spanningsopbouw her en der. Jammer was dat sommige dingen niet leken te kloppen naar mijn gevoel, maar dat kan ook aan mij liggen. Minpunt vond ik de belachelijk slechte special effects op het einde, maar daar kan ik de film niet geheel op afrekenen aangezien ik hoorde dat dit een film was met een enorm laag budget. Geen enorm goede film, maar deze wil ik zeker ooit nog eens herzien.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2011, 11:54 uur
Toch wel een tegenvaller dit.

Premonition valt vooral op door de manier waarop het verhaal verteld wordt. Dat moet bij de kijker voor verwarring zorgen en dat lukt in het begin ook wel. Het grote probleem van de film is echter dat het soms zelf ook niet meer lijkt te snappen hoe de vork nu precies in de steel zit. Een paar kleine plotgaatjes vind ik op zich niet erg, maar hier zijn de plotgaten toch wel opvallend aanwezig.

Verder is de film ook niet zo heel bijzonder. Bullock acteert aardig, maar ook weer niet zo dat ik enige sympathie of medeleven voor haar personage kreeg. Verder is de manier van vertellen best origineel, maar het heeft als nadeel dat in de tweede helft van de film de spanning, voor zover die er was, al totaal verdwenen is.

Nee een zwakke film, die onbedoeld zelfs een paar grappig overkomt, wat hier al helemaal de bedoeling niet kan zijn.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 10:17 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Sandra is altijd leuk. Serieus, ik kan me geen actrice voorstellen die leuker is dan zij. Of toch? Ze heeft een luchtigheid die kenmerkend is voor haar, in elk geval. Ze heeft in elk geval niet de klasse van Kate Winslet, de lieftalligheid van Amy Adams, maar toch komt ze zeker in mijn top 900.000 van leuke actrices voor.

Ze speelt dus met een beetje luchtigheid, die best goed uitpakt voor de rol van Linda Hanson. Julian McMahon speelt daar goed op in, maakt dat Sandra mooi kan spelen. Kindjes waren ditmaal net ietsje minder, soms zijn zij juist de betere spelers dan de volwassenen, met meer onbevangenheid, maar dat was dit keer dus niet.

Redelijk spannend verhaaltje, redelijk om mee te leven. Wat ik me wel afvroeg: Is ze nou aan het einde van de film zwanger van haar eerste of de derde? Het leek de eerste te zijn, maar het kan net zo goed de derde zijn natuurlijk..