Foxfire (1996)

geregisseerd door
Annette Haywood-Cartermet
Hedy Burress,
Angelina Jolie en
Jenny LewisDe komst van de rebelse Margret 'Legs' Sadovsky zet de plaatselijke middelbare school op stelten. De zelfverzekerde tiener zet haar medestudenten aan om eindelijk op te treden tegen biologieleraar Buttinger die de zwakkere meisjes van de klas seksueel misbruikt. Onder impuls van Legs nemen vijf meisjes wraak op hun leraar, maar de schooldirecteur heeft het niet zo begrepen op hun acties en schorst hen voor drie weken. De vijf trekken steeds vaker samen op en maken van een verlaten huis hun uitvalsbasis. Vooral tussen Legs en Maddy ontstaat een diepe vriendschap.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2002, 8:53 uurAardige film met een nog vrij jonge Angelina Jolie.
Voor op een regenachtige avond met een pilsje erbij goed te doen.
[permalink] geplaatst op 15 februari 2003, 18:17 uurpilsje? kratten bier bedoel je!
3,5
[permalink] geplaatst op 19 april 2003, 7:03 uurBest wel een goede film, leuk verhaal en een stoere Angelina Jolie.
3,5 ster
4,5
[permalink] geplaatst op 26 mei 2006, 15:11 uurEen van mijn top 10 films. Heel mooi verhaal, soort Thirteen met 17-jarigen. Kan niet veel negatieve punten verzinnen. Einde is spectaculair
[permalink] geplaatst op 19 september 2008, 22:43 uurEen van mijn favorieten van Jolie.
Je zou bijna zelf in de film stappen en de hoofdrolspeelster het bed in trappen met Jolie.
Hoe bedoel je teasen