Bolt (2008)

96 minuten
geregisseerd door
Chris Williams en
Byron Howardmet de stemmen van John Travolta, Miley Cyrus en Malcolm McDowell
Bolt is een superhond. Althans, dat is hij wekelijks in zijn eigen TV-serie "American Dog". Al denkt hij daar zelf heel anders over. Want als hij pardoes van Hollywood in New York terechtkomt, kan hij ineens niet meer op z'n superkrachten terugvallen. Samen met de zielige huiskat Mittens en Rhino, een aan TV verslaafde hamster in een plastic bal, moet Bolt zijn weg terug naar Hollywood proberen te vinden.
3,5
[permalink] geplaatst op 14 november 2009, 23:11 uurIk heb 'em net op Film1 gezien en ik moet zeggen dat de humor minder cheesy was dan ik had verwacht!
Prima film.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 1:59 uurDe hamster rules! Leuke film, zit goed in elkaar, en mijn dochter is inmiddels helemaal Bolt-fan.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 november 2009, 20:19 uurHeb inmiddels teveel van dit soort films gezien waardoor ik er een beetje op uitgekeken ben maar dit Boltje is toch wel heel leuk. Verder is het allemaal netjes gedaan zit het filmpje vol met leuke en schattige momenten en heb je er een leuke avond aan en dat is het belangrijkste.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 november 2009, 0:51 uurook al is het een kinder film is hij gewoon goed, en echt leuk om te zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 november 2009, 21:00 uurLeuke film! Alles is zo tot in detail en realistisch uitgewerkt (de stad dan). Af en toe wat humor, maar de schattigheid van Bolt staat toch op de voorgrond. Wat een cool figuurtje.
Verder is de film vooral blits, zoals bijna alle Disneys en Pixars tegenwoordig zijn. Lekker trendy dus, maar de echte Disney magie mis ik tegenwoordig toch wel, ook al zit er nog steeds een happy end en droevig momentje in de huidige ontdekkingen. Bolt is origineel, maar nergens echt betoverend.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 november 2009, 18:31 uurLeuk, schattig, .... maar inderdaad .... ik ken betere!
4,0
[permalink] geplaatst op 30 november 2009, 7:20 uurErg leuke film! De hamster en de duiven zijn lachen.
4,5
[permalink] geplaatst op 5 december 2009, 10:58 uurWahahahahaha.... die hamster en die duiven... dat hebben ze echt goed gedaan. Ik weet niet of je over beter of slechter kunt spreken, maar deze film is heel anders dan de rest van de Disney's. De humor is erg Amerikaans. Combinatie van humor en actie maakt het een heerlijk ontspannen filmpje.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 december 2009, 14:14 uurVerrassend leuke film, alleen het begin vond ik veels te overdreven. Ik snap dat dat juist de bedoeling was maar dan nog vond ik het gewoon te. Er zitten veel grappige momenten in (met name hamster en duiven) en Bolt is gewoon een leuk hondje. Relatie tussen Mittens en Bolt is ook goed gedaan. Heb me eigenlijk vrijwel geen moment verveeld 4*
[permalink] geplaatst op 15 december 2009, 14:05 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWeer een leuke film uit de Walt Disney studios. Rhino blijft echt een geweldig personage en de duiven ook wel, maar ook Bolt zelf werd goed in beeld gebracht. De animatie-stijl vond ik best mooi en na een spectaculair begin wordt de film steeds leuker. Vooral het stuk met de brand vond ik een spannende scène. Ik heb me in ieder geval goed vermaakt hiermee, zeker een aanrader voor kinderen (en eigenlijk ook wel voor volwassenen).
4,0
[permalink] geplaatst op 23 december 2009, 16:59 uurIk heb me erg vermaakt met deze animatiefilm. Het verhaal was leuk, animatie was goed maar de ster van de film is toch wel Rhino de hamster! Ik heb erg om dat kleine beestje kunnen lachen.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2010, 18:28 uurDie hamster was de shit.
[permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 18:40 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHad er iets meer van verwacht maar tot slot zeker geen slechte film.
Het bijna einde zo dat ze daar allebij in de brand liggen bracht me tot wenen maar had dan niet zien aankomen dat ze allebei nog gered werden maar ja zo gaat dat bij disney films zeker
Soms echt wel grappig !!! de kat was hilarisch xD
5,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 1:15 uurOngelofelijk hilarische animatiefilm. Vooral Rhino steelt hier de show voor mij!! Ik kijk hem binnenkort nog eens!
3,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 12:12 uurDe voetbal ging niet door, maar ik was al zo ver dat ik geen zin had om terug te gaan slapen. Toevallig was Bolt op tv. Leuke animatiefilm, maar nergens speciaal. Mittens en Bolt waren best leuk en soms schattig, maar het was Rhino die de show stal als het gaat om humor. Hij was het eigenlijk het enige waar ik echt om heb moeten lachen. Verder ziet de animatie er leuk uit en het verhaaltje was natuurlijk erg Disney.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 12:40 uurEen verrassend filmpje dit. Leuk verhaal en vol met grappige "personages". Vooral de hamster is geweldig

In animatiefilms als deze zijn de bijrollen vaak van groot belang voor de humor in de film (denk aan de pinguins in Madagascar), en dat zit hier ook wel snor!
[permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 13:37 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTsjonge jonge, dat was een leuk filmpje.
Hij begint gevoelig om vervolgens over te gaan in een lange, spectaculaire actiescène met superhond Bolt in de hoofdrol. Maar eenmaal dit actiefestijn voorbij is vond ik hem plots een heel pak minder worden, het verhaal kabbelde maar wat voort zonder erg interessant te wezen, ik vreesde voor het ergste !
Gelukkig was dit dipje van korte duur want vanaf het moment dat Bolt het leuke katje Mittens en de hamster Rhino tegen het lijf loopt zit het allemaal weer goed. Er komt grappige situatiehumor in voor, enkele gevoelige scènes zoals
Bolt die tot het besef komt dat hij helemaal niet over superkrachten beschikt en ook niet onbelangrijk: er zit een goeie vaart in waardoor het vanaf dan nergens meer saai wordt.
Leuk detail vond ik de doorschijnende plastieken bol waarin de hamster rond rent, da's een miniatuurversie van de "
Death Star" uit de SF-Saga "
Star Wars".
Die scène waarin het katje Mittens Bolt bedreigt
met een stukje piepschuim vond ik hilarisch
7/10.
Een hartverwarmende Familie-Avonturenfilm die je met een warm gevoel vanbinnen achterlaat. Dat mindere gedeelte na het spectaculaire begin moet je er maar bijnemen, het is tenslotte een debuutfilm hè.
Uiteraard ben je dit verhaaltje al duizendmaal tegengekomen in gelijkaardige jeugdfilms maar dit neemt niet weg dat ik er telkens weer van kan genieten, als het maar goed uitgewerkt wordt, cliché of niet
Filmsite :
3,5
[permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 20:13 uurMet de meeste mensen eens dat die hamster hilarisch was! Wat een held!
[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 14:53 uurErick_E schreef:
Met de meeste mensen eens dat die hamster hilarisch was! Wat een held!
Da vond ik ook na kijken van deze film

Voor de rest dacht ik eerst wat een rare animatie film is dit want wist van deze film nog niks en eerst vond ik de film echt niets maar na een tijdje vond ik deze zeker niet slecht(mijn hondjes keken ook aandachtig mee).
Vond vooral de reis leuk en grappig uitgewerkt.
Leuke animatie film 3,5 sterren