132.162 gebruikers | 82.769 films | 30.180 regisseurs | 3.420.441 berichten | 4.773.340 stemmen

locatie: Films » Shrek 2 (2004) » Info

Animatie / Komedie
93 minuten

geregisseerd door Andrew Adamson, Kelly Asbury en Conrad Vernon
met de stemmen van Mike Myers, Cameron Diaz en Eddie Murphy

Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Far Away. Ze zijn zich echter niet bewust van de veranderingen die hun dochter onlangs ondergaan heeft. En dat hun nieuwe schoonzoon een 350 kilo zware Ogre met een slechte hygiëne is en een pratende ezel als vriend heeft.

gebruiker
bericht

sweinsteiger
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2011, 21:53 uur
Vond je de eerste ook niet goed?
Want de 2de vind ik ook slap, en de eerste fantastisch.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 19:27 uur
Mmm, het is eigenlijk al lang geleden dat ik de eerste gezien heb. Ik zie ook dat ik de eerste van de reeks nog geen stem heb gegeven op MM, dus ik weet het niet meer zo goed. Ik weet in ieder geval wel dat ik de eerste beter vond dan deze... Ik zal hem in ieder geval nog eens proberen te zien, wanneer de mogelijkheid daar is.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Shrek 2 (€ 18,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Shrek 2 (€ 19,99)
gratis verzending

Shrek 2 (€ 19,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2011, 17:45 uur
Het is en blijft toch echt de beste Shrek-film! En dan met name vanwege de volwassen humor. Ik heb deze een keer met mijn nichtje van 7 in de bioscoop gezien en terwijl zij heel geboeid naar het scherm zat te staren, zaten wij met tranen in onze ogen van het lachen. Dat vind ik dus het mooie aan de film dat kinderen het een leuk verhaal vinden en dat volwassenen ook wat te lachen hebben. Verder zitten er ook wel grapjes in die kinderen leuk vinden. Ik heb bij dit deel ook het minst het gevoel dat ik naar een kinderfilm aan het kijken ben. Deel 1 was nog duidelijk een kinderfilm, deel 3 en 4 waren ook erg leuk maar deel 2 was echt koning.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2011, 23:40 uur
Met voorsprong de beste van de reeks met de geweldige toevoeging van Puss in Boots natuurlijk. Shrek en humor werkte al niet echt helemaal samen, wat al bleek in de eerste film. Daardoor viel alle last op de schouders van Donkey en het verrassingselement van de gepimpte sprookjes. Hier is gelukkig voor de nieuwe invalshoek gekozen met nog meer figuren en sneller scènes en de interactie tussen Donkey en Puss in Boots. Ook de bekende stemacteurs achter koning en koningen en de peetmoeder zorgen voor een sterke troef achter de hand. In de latere films zal het helaas wat achteruit gaan, maar hier is het gelukkig nog wat genieten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 18:48 uur
Al zo vaak gezien, maar elke keer dat ik hem zie, blijf ik weer genieten.

Zeker een 4,0* waard!