132.211 gebruikers | 82.803 films | 30.189 regisseurs | 3.421.975 berichten | 4.776.065 stemmen

locatie: Films » Finding Nemo (2003) » Info

Avontuur / Animatie
100 minuten

geregisseerd door Andrew Stanton en Lee Unkrich
met de stemmen van Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe

De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste korte termijn geheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 16:59 uur
Kijk eens een Ghbili - film, hoe het ook kan.

Daar zit anders ook genoeg moraal in hoor.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 17:15 uur
Maar veelal niet zo opzichtig en speciaal op kinderen gericht als hier. Daarbij zijn er genoeg films van Ghibli die geen moralen bevatten en gewoon een simpel, avontuurlijk verhaal vertellen aan de hand van sfeerschetsen zoals Rupan Sansei: Kariosutoro no Shiro, Laputa: Castle in the Sky, My Neighbour Totoro, Kiki `s Delivery Service, My Neighbours the Yamadas en Sen to Chihiro no Kamikakushi.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Finding Nemo (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Disney - Finding Nemo (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Finding Nemo (€ 14,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 17:16 uur
Dit is echt niet meer op kinderen gericht dan een Ghibli. Snap echt niet hoe je daar bij komt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 17:17 uur
Het is allebei op kinderen gericht, maar de verpakking is gewoon anders waardoor Ghibli films wat minder kinderachtig overkomen.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2009, 0:33 uur
kos schreef:

Doorgaans belerender en minder naturel. Vandaar ook dat het eens zo hard opvalt. Al hangt het er maar vanaf welke "Ghibli" je neemt. Eco-Miyazaki vind ik doorgaans ook wat minder.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2009, 20:09 uur
whhhaaaaaaaaaaaaaaaaa humor

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 23:22 uur
1 van de leukste anamatiefilms van de afgelopen jaren die ik gezien heb. 3.5

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2009, 8:05 uur
Geweldige film. Leuk verhaal en heerlijk sterke humor. Ik zeg, Ik hou ervan!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2009, 9:50 uur
Een heerlijke film.
Er zit drama en humor in. De beelden zijn super en net zoals de verschillende soorten en kleuren dieren je ziet.
Je ziet hoe het onder water gaat en ook op het land.
Gewoon een heerlijke animatie film voor jong en oud.
Zo ik heb me stem verhoogd van 4 naar 4,5 *
En nu is het gemiddelde ook omhoog gegaan maar hij staat nog niet in de top 250 :(

Achja als ik hem maar leuk vind toch, 4,5*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2009, 8:49 uur
mooie animatie,schitterende kleuren,ontroerend en grappig

kappeuter
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2009, 11:07 uur

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2009, 15:59 uur
Degelijke Pixar :Y. Mooie onderwaterscenes waarin een standaard plot zich afspeelt. Latere Pixar-films sla ik wel hoger aan dan Finding Nemo, omdat deze toch nog enkele kinderachtige en moralistische trekjes heeft.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2009, 20:21 uur
*:)* Hij heeft in ieder geval zijn verdiende plaatsje in de Top 250

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2009, 17:17 uur
Erg leuke film!

Voor de kleuren nodigen uit en maken het 1 groot spektakel!

* * * En vooruit, nog een halfje erbij!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2009, 14:19 uur
Thom1994 schreef:
*:)* Hij heeft in ieder geval zijn verdiende plaatsje in de Top 250

Nu helaas niet meer. :N

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2009, 21:38 uur
Komt wel weer. ( Hoop ik :| )

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2009, 13:16 uur
"I shall call him Squishy and he shall be mine and he shall be my Squishy". _O_ geweldige film. 5 sterren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2009, 11:09 uur
Vond dat mini-visje wel grappig ^O^

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2009, 16:56 uur
Ja, ik vind vissen wel leuk!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 16:16 uur
Ik vind hem enorm leuk, maar ben helaas de dvd kwijtgeraakt.
Anders zou ik hem nog een keer herzien.
Een juweeltje van pixar!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2009, 12:10 uur
Geweldige film. Ik kan me nog herinneren dat ik samen met een vriendin een heel stuk uit de film kon opzeggen. 4* en een welverdiende top-250 notatie.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2009, 15:19 uur
Leuke Disney Pixar film. Erg mooi gemaakt allemaal. Weer een leuke avontuurlijk en vermakelijke Disney Pixar film dus 4,0.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 23:08 uur
Zeer populair, als bedrijven nog steeds het lef hebben om er 12,99 voor te vragen. Schandalig! >:D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 16:05 uur
Tegenvaller. Eén van de minste van Pixar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 19:20 uur
Juist een van de beste van pixar! Moet deze film dan ook nodig weer herzien maar ik vond hem destijds echt geweldig! Die blauwe vis was ook erg grappig! :Y

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 21:59 uur
En ineens staat 'ie niet meer in de top 250 ;) Het is dat ik mijn bericht nu niet meer kan wijzigen, maar alsnog een zeer goede film!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 13:28 uur
Beter dan al die andere vissenfilms die er na kwamen. :)P

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 16:17 uur
Leuke animatiefilm voor jong en oud :)P
Ook het verhaal is goed :Y

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 23:17 uur
Meerdere keren ben ik aangespoord om eens een Pixar uit te proberen. Jarenlang ben ik hier gereserveerd over geweest omdat ik al een angstvallig vermoeden had van wat Pixar te bieden heeft. Om elke twijfel weg te nemen en er een juiste indruk aan over te houden heb ik uiteindelijk de, volgens 'kenners', meest geprezen Pixar opgezet, namelijk Finding Nemo.

De twijfels waren al na tien minuten weggevaagd. Mijn vermoedens klopten als een bus. Pixar is mij té gericht op enkel kinderen. Ik heb op momenten best genoten van wat mooie animatie hoor, maar kom op zeg. Je hoeft maar een Miyazaki op te zetten en je ziet daar meer inventiviteit in vijf minuten dan in 90 minuten Pixar. De visjes zijn niets meer dan een vermenselijking van, met al zijn stereotypering (kan Pixar wel wat anders?), en de animatie van de 'echte mensenwereld' was bijna te gênant voor woorden. Plat, lelijk en gewoon fantasieloos.

Aan het verhaaltje ligt het verder niet, deze is normaal gesproken ondergeschikt aan het avontuur van een dergelijke film, maar zelfs dan maakt Finding Nemo er een saaie bedoening van. Wanneer vader vis' road trip erop zat had ik al geen idee meer wie hij allemaal had ontmoet onderweg. Pijnlijk om enkel non-interessante personages door je film te doen zwemmen.

De avonturen deden me verder ook helemaal niets omdat elke vorm van spanning snel werd weggenomen door een veel te aanwezige score, eentje die het ook nodig vindt om elke beweging van een personage te voorzien van een noot of twee. Dit soort bombasme is niet aan mij besteed, zeker niet in zo'n gelikte en weinig creatieve context als deze. Rest een paar mooie plaatjes en misschien een of twee grapjes die een glimlach wisten los te weken, maar verder hou ik Pixar wel weer voor gezien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 20:13 uur
dutchtuga schreef:

Ik raad je aan om eens "Wall-E" te kijken. Ook van Pixar, maar juist zeer gericht op volwassenen en kinderen.