Reservoir Dogs (1992)

geregisseerd door
Quentin Tarantinomet
Harvey Keitel,
Michael Madsen en
Tim RothCabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert. Maar tijdens de hold-up loopt echter alles fout.Deze film staat op nummer 32 in de top 250
» volledige top 250
4,5
[permalink] geplaatst op 30 november 2011, 22:38 uurBij de eerste scene aan de tafel was ik al weer verkocht, typisch Tarantino. Kan z'n films tig keer zien zonder dat ze vervelen.
4,5
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 15:40 uurReservoir Dogs wordt bij elke kijkbeurt beter en stijgt bij elke kijkbeurt in mijn top 100. Het begint heerlijk met de discussie in het café en daarna is het één heerlijke trip tot het einde. Gekenmerkt door geweldige discussies, perfect neergezette sfeer en spanning en bij de eerste kijkbeurt de vraag; wie is de mol? Bij de volgende kijkbeurten is dit bekend maar daardoor levert deze film niets in op kwaliteit. Sterker nog daardoor wordt het alleen maar beter. 4,5* zijn helemaal op zijn plaats voor Reservoir Dogs en binnenkort een herziening en een kans om op de erelijst te komen. Geweldige film van Tarantino.
1,0
[permalink] geplaatst op 18 december 2011, 21:53 uurNa een half uur heb ik deze film uitgezet. Wat een tijdverspilling....
Alleen het begin al, met een eindeloze discussie over het geven van een fooi.
Er wordt niet normaal gesproken in deze film. Het is een aaneenschakeling van stemverheffingen met krachttermen.
Pulp fiction vond ik humor hebben en een aardig verhaal, deze film heeft niets, geen humor geen actie, geen verhaal en dan een onbegrijpelijk hoge notering.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 0:27 uurEen mooie generale voor Pulp Fiction. De eerste speelfilm van Quentin Tarentino heeft al mooi zijn kenmerkende stijl. Ik heb genoten van de typische dialogen, zeker in het begin over Like A Virgin en de discussie over fooien. Hoewel het verhaal op zich niet bepaald bijzonder is, is het de aanpak en vertelwijze van Tarentino dat het geheel naar grotere hoogtes brengt. Een lekker misdaadplotje dat steeds duidelijker wordt naarmate we van meer personen de achtergronden en belevenissen zien. Zoals bijna altijd weer met een sterrenensemble. Echter waar Tim Roth me bijzonder meeviel, vond ik Harvey Keitel maar zwakjes acteren. Reservoir Dogs is een prima film. Natuurlijk genrebepalend, maar helaas zakt het aan het eind af. Het is alleen wel dat de overdaad aan dialogen en het teleurstellende einde een hoge score niet kan rechtvaardigen.
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 13:04 uurPoecillia schreef:
Na een half uur heb ik deze film uitgezet.
Na een halfuur was er misschien geen humor, actie of verhaal... Nogal logisch...
Het verhaal moest zich nog ontvouwen, de actie moest grotendeels nog beginnen en de 'humor', die moet je gewoon liggen.
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 22:18 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGeweldige debuutfilm van Quentin Tarantino die insloeg als een bom waarin een aantal criminelen er proberen achter te komen wie er de verklikker is, na een overval. Een goed plot dat door de montage stukje bij beetje duidelijk wordt en daardoor ook onderhoudend en verassend. De dialogen zijn erg goed geschreven en de film bevat een aantal sterke en ook geweldadige momenten zoals de martelscene of het plee-verhaal. De acteurs zijn ook allemaal erg goed op dreef.
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 22:36 uurPoecillia schreef:
Na een half uur heb ik deze film uitgezet. Wat een tijdverspilling....
Kijk nou eerst eens die film af voordat je er een cijfer aan geeft.
querido
[permalink] geplaatst op 17 januari 2012, 19:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe filmfreak Quentin Tarantino was 28 jaar oud toen hij het script schreef voor Reservoir Dogs. De titel schijnt te zijn gekomen van een klant in de videotheek, waar Tarantino werkte, die de film Au revoir les enfants uit 1987 refereerde als "that reservoir dogs movie". Tarantino gebruikte dit als de titel van zijn regiedebuut. Hij heeft er een baanbrekende en veelvuldig geïmiteerde film van gemaakt.
De film zit vol met citeerbare dialogen en subliem acteerwerk van de cast, die overigens alleen maar bestaat uit mannelijke spelers. De film verteld de nasleep van een mislukte juwelier overval. De overval is georganiseerd door Joe Cabot (gespeeld door Lawrence Tierney) samen met zijn zoon 'Nice Guy' Eddie (gespeeld door Chris Penn) en gepleegd door een groep mannen bestaande uit zes die elkaars namen niet weten, slechts codenamen. De film is, wat ik noem, een typische Tarantino flick bestaande uit geweld, referenties naar pop cultuur, grof taalgebruik en maakt ook vast gebruik van een niet-chronologische verhaallijn. Het bevat een intelligent plot, realistische en lange dialogen en ook uitgebreide flashbacks. Maar wat ik toch echt met name zo waardeer aan Reservoir Dogs is de 'coole' stijl die wordt gebruikt zoals de opening scène waarin de mannen het hebben over Madonna's Like A Virgin of de schokkende oor scène met Michael Madsen. Prachtig gefilmd en heerlijk geschreven!
Reservoir Dogs is een cult gevormde misdaadfilm van Quentin Tarantino die al meteen een eerbiedwekkend regiedebuut is.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 23:12 uurFijn filmpje, redelijk verhaal, erg sterk acteerwerk met fijne dialogen. Mooie voorproef op Pulp Fiction. 3,5*
4,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 23:28 uurPoecillia schreef:
Na een half uur heb ik deze film uitgezet. Wat een tijdverspilling....
Alleen het begin al, met een eindeloze discussie over het geven van een fooi.
een onbegrijpelijk hoge notering.
Beetje jammer vind ik, want het eerste half uur vond ik best oké, maar zelfs als je dat niets vond, wordt het daarna nog altijd steeds beter en beter. Ik zou toch aanraden de rest van de film te kijken, zitten nog enkele uitstekende en geniale scènes tussen en pas dan ga je merken dat het verhaal prima in mekaar zit