• 9.387.573 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, John Goodman en Julianne Moore

Gesproken taal: Engels, Hebreeuws, Spaans en Duits

Releasedatum: 14 mei 1998

Plot The Big Lebowski

"Times like these call for a Big Lebowski."

Jeffrey Lebowski, die bij voorkeur en doorgaans 'The Dude' genoemd wordt, krijgt bezoek van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen die hem hardhandig vragen waar 'het geld' is. Ze denken dat hij de miljonair is met diezelfde naam, en wiens jonge vrouw grote schulden heeft; ze urineren zelfs op zijn zeer geliefde tapijt! Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld te los te peuteren voor een nieuw tapijt, maar dat heeft vergaande gevolgen...

Iig. niet de grappigste.

avatar van noroja

noroja

Nou, ik moet hem dan ook maar eens voor de tweede keer gaan kijken dan, alhoewel ik het verhaal volgens mij wel begreep. Er zaten komische stukken bij maar ik vond het niet erg toen de film afgelopen was. Heb hem enkele keren op pauze gezet om motivatie te vinden om verder te kijken. Maar zoals met alles is het ook met humor zo dat smaken verschillen.

Ik geeg de film 3 sterren maar zal op jullie advies de film nogmaals (ooit) opnieuw kijken en dan eventueel mijn mening bijstellen.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Top 10 film voor mij... Terechte cultstatus gekregen.. Acteerprestaties van Walter, Dude en Donny zijn oscarwaardig.. Ik heb me helemaal kapotgelachen om Jesus..... De kracht van deze film zit hem echt in de bizarre geniaal uitgewerkste personages. Dit is eigenlijk het verhaal op zich, want het script is gewoon 13 in dozijn...Door de wijze waarop de personages door werkelijk iedere acteur in deze film wordt neergezet, blijf je kijken..... en dat is knap! Ook dikke pluim voor Phillip Seymour Hoffman en Julian Moore....Voor mij de allerbeste komedie allertijden.... OVER THE LINEEE!!!!! whahahahaha

DiskjockeyEast schreef:

want het script is gewoon 13 in dozijn

Noem er 3, dan maak je me blij.

avatar van Valii

Valii

Het is mij nog niet gelukt om deze af te kijken. Of dit is mijn ding niet, of ik mis iets.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Te zien aan je top10 mis je toch iets..

Of gewoon een nihilist.

avatar van locomotion

locomotion

Shut the fuck up, Donny

avatar van shimahero

shimahero

Film die ik met plezier kan terug zien

avatar van Dobbel

Dobbel

Dit is echt humor. Deze heb ik al 5 keer gezien en elke keer blijft ie weer leuk !

avatar van thedude1975

thedude1975

Jaren terug werd TBL in het kader van de 'Orange Comebacks' vertoond in Pathé Buitenhof. Het is mijn onbetwiste nr. 1 film, dus die kans liet ik natuurlijk niet voorbij gaan. Erg leuk om hem eens op het grote doek gezien te hebben.

Een film die ik al vaak heb gekeken en kan blijven kijken zonder dat hij gaat vervelen. De maffe personages, dito verhaal en de sublieme soundtrack maken dit naar mijn mening de beste van de Coens.

avatar van Pica Pica

Pica Pica

Voor alle echte die hard fans van The Big Lebowski is er het boek "I'm a Lebowski,you're a Lebowski" isbn nummer: 9781841959399.

Staat bol van de feitjes en leuke weetjes over de film. Alsmede interviews met Smokey, little Larry en vele anderen.

Zoals ik al zei; een must have voor de echte Lebowski's onder ons!

avatar van Mischa

Mischa

Ben eergisteren op het Lebowski Fest in Atlanta geweest: man, wat een lol was dat! Veel verklede types, white russians en bowlen, héél véél bowlen! Meteen de film maar weer eens bekeken; jammer bijna dat ik 'm al vijf sterren had gegeven, anders zou ik mijn stem hebben verhoogd!

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik voel een plekje in je persoonlijke top 10 aankomen....

avatar van montoyaruler

montoyaruler

Ik vond het een heel aardige komedie.. maar waarom deze film zo de hemel in wordt geprezen is mij een raadsel. Denk te bizar en onnozel voor mij?

avatar van jawaka

jawaka

Een grap is 1 keer leuk, de 2e keer word ie vervelend. Dat is ook gelijk het euvel met komedies, 1 keer leuk, of het moet een lange tijd geleden zijn.

The Big Lebowski is 1 van de weinige komedies die na 10 keer nog leuk blijft, en uitnodigd voor een 11de kijkbeurt.

dus!

Dvd maar vervangen door de bluray!

avatar van SgtP

SgtP

Ik weet niet of jullie allemaal onder de drugs zaten toen jullie deze film keken maar nuchter is er in ieder geval geen hol aan. Wat een waardeloosheid. Zet normaal geen films af na een tijdje maar deze film trok ik niet langer.

Veel te veel gehyped deze film.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

SgtP, you're out of your element!

avatar van JanDahler

JanDahler

SgtP schreef:

Veel te veel gehyped deze film.

niet begrepen dus. nog een keer kijken!! Ik vond er de eerste keer namelijk ook niet heel veel aan...

avatar van Reubsie

Reubsie

Briljante film! Dat sommige mensen hem niet kunnen waarderen pleit alleen maar voor het feit dat deze film niet een oppervlakkige lachfilm is, maar je in de sfeer van de film moet zitten om de beauty ervan in te zien. Al wel 20 keer gezien en nog altijd geniaal!

That's like....your opinion man...

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Wat je nu allemaal loopt te schrijven slaat nergens op. Je wil dus zeggen dat mensen die dit niet waarderen oppervlakkig zijn als het om film kijken gaat? Onzin. Het is gewoon absoluut niet mijn ding en hoewel ik de droogheid kan inzien kan ik er echt totaal niet van genieten.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

18 jaar... We horen graag je mening over een aantal jaar, planet_of_death. Grote kans dat ie dan op 4,5 à 5 sterren staat . The Big Lebowski is (zowat) de enige film die ik ken die per kijkbeurt beter wordt.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Daar gaat het niet om. Het gaat om het feit dat hij een reden noemt waardoor je de film niet goed kan vinden. Dat is natuurlijk bullshit.

avatar van Insignificance

Insignificance

planet_of_death schreef:

Vreemde conclusie en vreemde verontwaardiging. In je reacties kom je tot nu toe immers niet verder dan dat het je ding of humor niet is.

avatar van hardhiller1992

hardhiller1992

locomotion schreef:

Shut the fuck up, Donny

Bij deze scenes schoot ik steeds weer in de lach. Wat een geweldige rol vertolkt Goodman in deze film, oscarwaardig!

avatar van psychopath

psychopath

Man man dat stuk dat walter die as uitstrooid na die speech van vietnam en alles bij de dude in ze gezicht komt en daar dan nog even droog blijft staan krijg ik iedere keer de slappe lach weer van, als ik er alleen alweer aan denk moet ik lachen.

'The Big Lebowski' krijgt vervolg - film - VK - volkskrant.nl

In oktober beginnen de opnames van de film.

Bill Murray

De film wordt pas in de zomer van 2015 in de bioscopen verwacht.

avatar van goongumpa

goongumpa

Je link werkt niet.

Komt omdat het niet waar blijkt te zijn

Vreemd dat het artikel weer is weggehaald. Wellicht wordt het artikel later opnieuw geplaatst.

Maar ik heb even een screenshot gemaakt.