Starship Troopers (1997)

geregisseerd door
Paul Verhoeven (I)met
Casper Van Dien,
Dina Meyer en
Denise RichardsIn het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Sommigen zijn negen meter hoog, anderen kunnen vliegen, maar allemaal zijn ze in staat om ieder levend wezen op aarde te vernietigen. Dan verschijnt de jonge Johnny Rico, een onverschrokken vrijheidsstrijder die zich aansluit bij een elite-eenheid van de infanterie. Zijn bloedmooie vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot - maar wordt tegelijkertijd ingepalmd door haar vlieginstructeur!
De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken.
Hun missie: de mensheid redden van de ondergang.
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 16:03 uurJacoBaco schreef:
[ Verhoeven’s “Starship troopers” is niet de enige Verhoeven film die een remake krijgt. Want ook “Robocop” (onder regie van José Padilha) en “Total Recall” krijgen een up-to-date kleedje!
Walgelijk deze remake-mania. Geld teveel en ideeën tekort in Hollywood.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 16:25 uurVind ik ook! Nog effe en we krijgen over 2 jaar een remake van
Prometheus.
5,0
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 18:04 uurEn wat zullen de Verhoeven remakes tegen gaan vallen..... Kan me niet voorstellen dat er ook maar een titel de gelaagdheid, frisheid en humor zal krijgen zoals Verhoeven die er in wist te stoppen. We krijgen vast driemaal een kleurloos gepolijst product. Zo is het ook met alle remakes van het werk van auteur/cineast Carpenter gegaan.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 19:20 uurRemakes vind ik enkel kunnen als het origineel niks voorstelde of als een film hopeloos verouderd is. Voor Clash Of the Titans en Piranha had ik nog begrip. Maar toch geen klassiekers van Verhoeven die nu nog altijd fris ogen... heiligschennis!
[permalink] geplaatst op 26 april 2012, 15:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen“Young people all over the globe are joining up to save the future!”
Erg goede film van Verhoeven, die de Amerikanen op een mooie manier te kijk zet.
Ik moet zeggen dat ik de gelaagdheid de eerste keer ook nog niet helemaal door had, maar bij de tweede en derde keer kwamen er weer nieuwe zaken naar voren en valt op dat alles toch wel erg goed in elkaar zit. Wat een briljant idee ook om mensen als Casper van Dien en Dian Meyers de hoofdrol te laten spelen. Enorm talentloze mensen, die precies staan voor wat ze moeten uitdragen, namelijk eendimensionale personages. Het cynisme ligt er vaak enorm bovenop en juist Daarom is Starship Troopers zo leuk. Die scène waarbij van Dien zijn vriendin tegenkomt en zegt dat hij niet over de dood van hun familie wil nadenken, maar blij is dat zij zelf nog leven, is echt om je te bescheuren van het lachen.
Verder zijn de verwijzingen, dat de Amerikanen zich altijd superieur voelen, talrijk aanwezig en leuk. Los van al het cynisme en alle maatschappelijke kritiek is Starship Troopers overigens ook nog best een aardige actiefilm. De special effects zien er behoorlijk goed uit en ook de diverse bugs zijn goed gemaakt en de actie is vermakelijk om te zien. Het bloed en de ledematen vliegen daarbij vrolijk in het rond en op een dode meer of minder wordt niet gekeken. Ook dat levert een paar erg leuke scènes op.
Al met al een interessant en vooral ook erg leuke blik op de (Amerikaanse) toekomst. Verhoeven toont ballen door zoiets te durven maken. Een fijn filmpje dat van begin tot einde vermaakt, en iedere kijkbeurt nog steeds beter lijkt te worden.
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 2:07 uurtal1b schreef:
ga de film zeker niet kijken
Als je de film dan toch zeker niet gaat kijken, snap ik niet hoe je 1.5* kunt stemmen...
4,5
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 2:11 uurIk verhoog mijn stem tot 4.5*! Ik heb hem toentertijd in de bioscoop gezien en later op DVD aangeschaft. Het is een erg leuke en vermakelijke film die een satirische blik geeft op hoe Amerikanen denken...