132.202 gebruikers | 83.065 films | 30.189 regisseurs | 3.421.630 berichten | 4.775.156 stemmen

locatie: Films » Sideways (2004) » Info

Komedie / Roadmovie
123 minuten

geregisseerd door Alexander Payne
met Paul Giamatti, Thomas Haden Church en Virginia Madsen

Miles is leraar Engels, mislukt schrijver en nogal neerslachtig sinds zijn scheiding twee jaar geleden. Zijn studievriend Jack is een soapacteur die op het punt staat te gaan trouwen. Een week voor het huwelijk trekken de twee veertigers er samen op uit voor een wijntoer door de Santa Ynez-vallei in Californië. Jack's doel is om deze week minstens één keer met een vrouw het bed in te duiken, nu het nog kan. Hij is van mening dat dit Miles ook goed zou doen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 17:28 uur
Blijft een erg fijne tragikomedie, deze Sideways. Bij momenten ronduit hilarisch en dan weer oprecht pakkend. Zowel Giamatti als Church is inderdaad geweldig. Heerlijke dynamiek tussen die 2. Relaxed sfeertje ook.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2011, 2:09 uur
Ter voorbereiding op z'n recente project deze maar eens herzien. Het blijft een héérlijk sfeervolle film. Ik vind eigenlijk bijna alles leuk aan film. Het is aandoenlijk en hartverwarmend, treurig en hoopgevend tegelijk en bovenal een echte hang-out film. 4 dikke sterren met kans op verhoging.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Sideways (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Sideways (€ 10,45)
gratis verzending

Sideways (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 10:52 uur
Film over 2 veertigers die een weekje eropuit trekken voordat de zaterdag erop één van beiden trouwt. Wat volgt zijn interessante dialogen doorspekt met wetenswaardigheden, met name over wijn, tussen de heren en later in de film ook dames. De heer Giamatti speelt op overtuigende wijze een knorrepot met depressieve gevoelens die weigert zichzelf een schop onder de kont te geven. Een boeiende film over leven, vriendschap en de liefde.
Aanrader.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 4:39 uur
Grappig, openingsshot dat miles aankomt in LA zie je een groot wit rond gebouw. Dat is Hotel Angeleno waar we een maand geleden een paar overnachtingen hebben gehad :D

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 12:20 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Inderdaad een erg leuke film.

Het was even inkomen, het gezwets over soorten wijn begon op een gegeven moment wel wat te irriteren in het begin. Beetje te veel interessant doenerij. Maar naarmate de film vordert werd ie steeds leuker.

Het gaat over twee losers voor de duidelijkheid, de ene weet het erg duidelijk van zichzelf en probeert er niet al te veel de nadruk op te leggen. De ander vindt zichzelf juist het mannetje, maar ondertussen.... Erg goed geschreven dialogen, leuke situaties en dramatisch ook aardig. Deed me denken aan The Trip van vorig jaar, maar deze was er natuurlijk wel eerder. Ik vond ze uiteindelijk net zo leuk.

Visueel was het aangenaam maar niet echt al te opvallend. Een paar erg leuke scenes tillen de film van leuk naar erg leuk te tillen. Met name die scene waar Giamatti die portomonnee terug gaat halen :') , heerlijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 8:07 uur
In het voetspoor van The Descendants nog een keer gekeken naar deze voorganger van regisseur Payne.
Serieuze buddyfilm, rijkelijk gelardeerd met de nodige humor. De omgeving van het pittoreske Solvang zorgt voor een fraaie achtergrond en er wordt goed geacteerd, in het bijzonder door Paul Giamatti en Sandra Oh.
Maar het veel bekroonde scenario mist naar mijn mening geloofwaardigheid en het schier eindeloze gepalaver over wijnen en de uitgifte van een boek, begon mij net als bij de eerste keer bekijken op d’n duur zo tegen te staan, dat de aanvankelijk sympathie voor de beide vrienden uiteindelijk als sneeuw voor de zon verdween.
’t Zal wel aan mij liggen, maar Alexander Payne haalt met deze film niet het niveau van zijn eerdere werken.