The Game (1997)

geregisseerd door
David Finchermet
Michael Douglas,
Sean Penn en
Deborah Kara UngerNicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.Deze film staat op nummer 182 in de top 250
» volledige top 250
5,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 2:33 uureen dikke 5.0 geweldige film worden schieten me te kort:) vooral het einde van de film gewoon geniaal.
[permalink] geplaatst op 15 mei 2012, 11:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk kon deze film nou echt geen seconde spannend vinden. Natuurlijk, als mij dit zelf in "het echte leven" overkwam zou het me dun door de brok lopen, maar omdat je als kijker vanaf het begin al weet dat dit een georkestreerde simulatie is kun je ook alle problemen, alle complicaties en alle situaties waarin Michael Douglas lijf en bezit riskeert niet serieus nemen.
En ik ben normaal een tamelijk goedgelovig kijker die vrij vaak met open ogen in alle mogelijke "twists" en valkuilen tuint, maar Sean Penn die plotseling weer opduikt en zegt dat het eigenlijk allemaal ècht is… Deborah Kara Unger die zogenaamd dankzij Douglas ontslagen wordt… Douglas die Penn "doodschiet"… zelfs de zelfmoordpoging – allemaal geen moment benauwend of beklemmend, want we weten toch dat het allemaal nep is? O ja, het zou een manier zijn om Douglas onder het mom van een spel van al zijn geld te beroven… Nee hoor, ik wed dat ook dát onderdeel van het spel is. (Als het allemaal echt was zou hij dat graf in Mexico toch zeker niet meer levend kunnen verlaten?)
Niets ten nadele van wie dit wèl een spannende film vond, maar ik heb ruim twee uur lang het gevoel gekregen dat ik keek naar een goochelaar die elke keer uitlegde hoe de truc werkte voordat hij hem uitvoerde.
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 14:05 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenArgh, ik baal dat ik zo in de maag zit met het feit dat dit on-mo-ge-lijk gegaan kan zijn in de film als het gegaan is. De film is spannend, het concept is geweldig maar mijn allereerste reactie na het eind was toch echt jammer genoeg: 'Jeetje, wat een afknapper'.
Ik ging er heel enthousiast voor zitten maar hoe dieper de film ging hoe meer ik me begon te storen. Elke voetstap die de hoofdpersoon in de film zet zou uitgestippeld moeten zijn, En dat kan niet, dat is hetzelfde als het voorspellen van je toekomst. Het zou gewoon nooit zo gegaan kunnen zijn. Met name als afknapper dat hij op het eind van het torenhoge gebouw springt en exact op de plek beland die bedoelt was voor hem om te landen. Wat nou als hij een metertje of 5 was opgeschoven en toen was gesprongen?
Sorry mensen die dit allemaal geweldig vonden, dat kan ik ook ontzettend goed begrijpen. Maar ik hoop dat jullie ook mijn eerste reactie kunnen begrijpen.
Ik geef 2.0* voor het acteerwerk, muziek, spanning en voor de amusementswaarde. Verder reik ik helaas echt niet!
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 14:08 uurPim1993 schreef:
Zeer vermakelijke film, vind Snatch persoonlijk net iets leuker maar wederom weer heerlijk.
Kan de bovenstaande reacties en becijfering van RuudC en kuk niet begrijpen. Als een film niet je ding is en je niet interesseert betekent het niet dat het kwalitatief een slechte film is. Voor de kwaliteit wordt becijferd. Als bij jullie heren de persoonlijke mening overstijgt waardoor je niet professioneel kan kijken naar de film kun je beter niet stemmen.
Grappig, iets met een pot en een ketel.
[permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 23:43 uurRuudC schreef:Pim1993 schreef:
Grappig, iets met een pot en een ketel.
Je hebt wel enigszins gelijk maar die 2.0 gaat ook echt nog naar finch, zat het script beter in elkaar was het kwalitatief in mijn ogen veel en veel hoger geweest. Te veel losse flodders.
4,5
[permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 22:15 uurColdnoob44 schreef:
Ik ben het helemaal met je eens behalve met je 5 sterren. 5 Sterren geef je pas als er echt maar dan ook echt maar dan ook heel echt niks te verbeteren valt. Ik zou willen dan ik een 9 en half kon geven