Mothman Prophecies, The (2002)

727 stemmen | gemiddelde 3,18
Horror / Thriller
119 minuten
geregisseerd door
Mark Pellingtonmet Richard Gere, Laura Linney en Will Patton
John Klein, een journalist uit Washington, neemt ontslag wanneer zijn vrouw tijdens een verkeersongeluk overlijdt. Wanneer hij zich op een avond 2 jaar later ineens in het plaatsje Pleasant Point blijkt te bevinden, gaat hij meldingen van visioenen en waarnemingen van gevleugelde schepsels in het kleine dorpje in West Virginia onderzoeken.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 november 2008, 21:42 uurdit vond ik nou eens een goede film! lekker lang. en heel mooi gefilmd. ik had het gevoel naar een iets realistischer amerika te kijken dan dan je in de meeste films tegenkomt, waar alles nogal opgesmukt is. dit zag er gewoon goed en normaal uit. de film is spannend al vraag je je na afloop wel af wat er nu zo eng was, want behalve een heel snelle flits van de motman in het begin, en wat tekeningen en schetsen van de motman, zie je niet veel. maar daarom des te knapper dat het toch allemaal nog zo spannend en mysterieus is.
Hercules
[permalink] geplaatst op 27 december 2008, 19:41 uurZeker steengoed, erg laag gemiddelde ? Jammer.
[permalink] geplaatst op 27 december 2008, 20:28 uurglimmerman2000 schreef:
Wat is nu het nut van deze film??
Dat richard gere (hoofdrolspeler) uitverkoren is, door een duistere kracht, om bepaalde situatie's al eerder aan te zien komen.
Sorry maar ik snap echt niks van deze film.
Dan snap jij gewoon geen drol van het hele verhaal rond Mothman
3,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2009, 14:10 uurDe film is gebaseerd op ware feiten, en dat is ook zo, alleen niet de ganse film.
Het ganse verhaal rond de 'Mothman' is misschien fictief, en is soms wat te langdradig gebracht. Toch beweren de bewoners van Point Pleasant dat ze de Mothman echt hebben gezien... en hij de oorzaak is van de ramp die je ziet op het einde van de film.
Desondanks is dit toch een van de betere filmen van Richard Gere die ik de laatste tijd heb gezien, en ook Laura Linney is zeer goed.
Maar wat is dan wel waar gebeurd in deze film ? ...
De ramp die je op het einde ziet, met de brug, is echt gebeurt, maar dan wel in 1967 en met meer slachtoffers dan men hier zegt...
Het is wel prima in beeld gebracht en wellicht het beste stuk uit de ganse film..
3,5
[permalink] geplaatst op 8 maart 2009, 15:52 uurToch wel een boeiende thriller die soms ook wel spannend werd. Het einde vond ik erg goed en was zeer mooi verfilmd.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 maart 2009, 1:04 uurIk vond het een goede film.
De film had wat weg van een extra lange aflevering van the X-Files.
Een mysterieus, paranormaal sfeertje en daar houd ik wel van...:)
Niks mis mee...
Bid Sprinkhaan
[permalink] geplaatst op 22 maart 2009, 11:16 uuronbegrijpelijk dat er mensen zijn die serieus gaan geloven dat dit waargebeurt is
3,5
[permalink] geplaatst op 22 maart 2009, 12:09 uurHet ongeluk en de meldingen van getuigen over deze "Mothman" zijn waargebeurd.
Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die niet eerst even googlen, voor ze zoiets neerschrijven.
Hercules
[permalink] geplaatst op 29 maart 2009, 22:37 uurJa, als je de extra's op dvd hebt kan je je er verder in verdiepen, daar worden o.a. ook ooggetuigen aan het woord gelaten.
[permalink] geplaatst op 30 maart 2009, 16:28 uurBid Sprinkhaan schreef:
Ach de mening van iemand die elke film 0,5* geeft neemt toch niemand serieus.
5,0
[permalink] geplaatst op 28 april 2009, 17:22 uurZeer goede film, helaas soms ondergewaardeerd.
spannend en goede schrikeffecten.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2009, 14:15 uurEen film met Richard Gere in de hoofdrol en dan nog eens een film die gebaseerd zou zijn op een echt mysterie dat zou plaatsgevonden hebben in het jaar 1966 en 1967 namelijk The Mothman.
De film heeft enkele griezelige momenten, maar valt te vaak in gezever over het bestaan van The Mothman of niet. Het einde is zeker niet verrassend vermits de film mooi en netjes de waargebeurde feiten volgt en dus van zichzelf niks nieuws toebrengt aan de gebeurtenissen. De film is net hetzelfde als de gebeurtenissen die "zouden" plaatsgevonden hebben. Ergens is dat wel jammer, want ik had niet het gevoel dat ik naar een film aan het kijken was, eerder naar een opsomming van enkele mysterieuze feiten. Met andere woorden: de film begint met mysterie en sluit af met mysterie. De dingen die ondertussen gebeurd zijn zoals zijn vrouw die telefoneert worden nergens opgehelderd. Op deze manier vind ik naar een film van 119 minuten kijken een echte marteling, want ik heb het gevoel dat het verhaal in 40 minuten kan verteld worden en dat de rest opvulsel is.
2,5 *
4,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2009, 6:15 uurIk vond hem doodeng en dat heb ik bijna nooit bij films. Dat maakt het voor mij een zeer geslaagde film!
3,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2009, 17:45 uurDit is 1 van de weinige films van Richard Gere die ik goed vond, dat wil niet zeggen dat hij verder geen goeie films heeft gemaakt, maar deze heeft toch mijn voorkeur. Ik hou ook wel van dit soort films.
5,0
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2009, 17:50 uurIs inderdaad moeilijk uit te leggen waarover de film gaat - je moet em gewoon zien, tot op het einde, deze film zit schitterend in mekaar, helemaal perfect, voor mij een absolute topfilm 5 sterren
2,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2009, 14:49 uurIk vond het een nogal saaie film, niet zoveel pit in. Het einde viel dan toch nog wel mee.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 november 2009, 23:38 uurVerrassend goede film! Ik was zeer geïnteresseerd in het gegeven van "iets" dat op grote hoogte op niet te begrijpen snelheid dingen eerder kan zien aankomen en dat aan de wereld via voorspellingen doorgeeft.
The Mothman had van mij wel iets duidelijker in beeld gebracht mogen worden. Maar aan de andere kant bleef de mystiek nu deels behouden.
Er werd zeer degelijk geacteerd door iedereen en het dorpje in West Virginia was ook een perfecte setting om dit verhaal te laten afspelen.
Zelfs nog keer herzien om alles nog beter te begrijpen. Echt een aanrader. Weinig recensies/meningen/sterren nog valt me op. Gelukkig waarderen de mensen die hebben gestemd hem als ruim voldoende, want dat is deze film ook waard.