134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.918 berichten | 4.928.085 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror
95 minuten

geregisseerd door Ruggero Deodato
met Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 2:20 uur
Heb deze in een box bij de lokale videotheek zien staan, maar ik ga deze film nooit kijken als ik alles zo hoor. Moest al bijna kotsen bij openingsscene van Seed (2007). Klote Uwe Boll ook met zijn kutfilms

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 18:13 uur
Was in samenwerking met PETA en heeft niks met de film te maken , maar om aandacht te geven aan de mishandeling van dieren , maar zal deze film dan ook niet kijken ... seed ;)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Cannibal Holocaust (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Cannibal Holocaust (€ 9,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Cannibal Holocaust (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 13:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Best vermakelijk door de sfeer die de regisseur weet te scheppen. Langdradig of saai wordt het niet doordat je tijdens het kijken benieuwd bent wat er gaat volgen.
De status van verschrikkelijke, shockerende film is niet onverdiend maar vandaag de dag is er weinig shockerend meer aan. De scène waar ze het schild van een schildpad halen was wel vies maar voor de rest is de film behoorlijk tam. Door zijn status had ik erger verwacht.

Redelijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 14:26 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eindelijk ook deze eens gezien. Ik had gewoon zo'n simpele onderzoekers raken in het net van kannibalen verstrikt maar toch pakte het even anders uit.

Om te beginnen moet ik zeggen dat het met The Blair Witch Project allemaal toch niet is begonnen want ook Cannibal Holocaust is voor een gedeelte een found photage film. In het begin gebeurd er nog niet bepaald veel. Een team gaat de Zuid Amerikaanse Jungle in om de stoffelijke overschoten van hun collega's te vinden, hun filmfragmenten bv. Wanneer ze die hebben gevonden gaan ze die in New York bekijken, en het was natuurlijk zoals je het kon verwachten, of toch niet?

Natuurlijk zien we de vorige team daar op expeditie gaan en je zou haast denken dat ze alleen maar daarvoor zijn, maar uiteindelijk kom je derachter dat ze niet zomaar het slachtoffer zijn geworden. Dit was ook vrij onverwachts, want de kijker zou nog denken dat ze normale mensen zijn, maar het bleken dus losbandige jongeren te zijn die daar de boel molestreerde, graag dieren martelden (met name die schildpad :r) stammen levend wilde verbranden door het hele dorp in de brand te steken, en een vrouw van die stam verkrachten, uiteindelijk kregen ze gewoon hun verdiende loon ipv dat ze slachtoffer waren. Vooral de laatste quote van die professor slaat in als een bom: Wie waren nou de echte kannibalen?

Gewoon uiteindelijk toch een best bijzondere film die totaal de andere kant op gaat dan je zou verwachten. Schokkend en expliciet is deze zeker, want echt niks word geschuwd. Voor die tijd natuurlijk ook een van de schokkendste films, nu is het natuurlijk allemaal veel erger geworden ... of heel normaal.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 16:19 uur
sinterklaas schreef:
.... graag dieren martelden (met name die schildpad :r)
Dat met die schildpad is volledig fake, enige echte dier waar daadwerkelijk wat mee gebeurd is tijdens het maken van deze film is een buidelrat.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 16:32 uur
''Seven animals were killed during the film's production, six of which are seen on screen.'' bron.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 16:36 uur
Thorak schreef:
sinterklaas schreef:

Hoe kom je bij die onzin?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:40 uur
Weet iemand of die shameless blu-ray uitgave volledig ongecensureerd is? Ik betwijfel het namelijk.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:47 uur
''Still, the film is censored, and I know that this is a sore spot among many of our readers.'' Lees hier meer.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:51 uur
Meneer Bungel schreef:

Dus alleen die scène met die muskusrat is gecensureerd? Dan lijkt het me wel een interessante uitgave. Ik heb zelf de dvd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:55 uur
''Shameless Screen Entertainment's Blu-ray of Cannibal Holocaust is missing 15 seconds of footage that was required to be cut by the BBFC depicting animal cruelty.'' Dus ja, daar lijkt het wel op.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:56 uur
Reinbo schreef:
Er is 14 seconden geknipt in de animal killings.
15! :P

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:56 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zover ik begreep waren er 15 seconden van die muskusrat verdwenen. (daar kan ik mee leven). Maar wat hier staat is dat de schildpad scène in zijn volledige vorm is. En met dat varken ook. Ik zal het nog een keer moeten lezen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 20:03 uur
Ook dit staat in het artikel dat ik zojuist linkte: ''There is still animal violence in the film, the pig still dies, and the almost unbearably gruesome sequence with the turtle is intact. So bear that in mind.''