Sound of Music, The (1965)

Sound of Music, The (1965)
1150 stemmen | gemiddelde 3,26
mijn stem:
Muziek / Romantiek
174 minuten

geregisseerd door Robert Wise
met Julie Andrews, Christopher Plummer en Eleanor Parker

De weduwnaar Kapitein Von Trapp leidt zijn huishouden nabij Salzburg zoals hij deed bij het schip dat hij ooit leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien. Wanneer de kapitein een feestje organiseert om zijn nieuwe verloofde te introduceren weet Maria het zeker: een leven als non is niets voor haar. Ze trouwt met de kapitein, maar wanneer de Duitse overheersers de kapitein terug willen in militaire dienst komt het geluk in gevaar.

maandag 22 maart, 20:30 uur op TV (RTL8) (overige tv-films)

gebruiker
bericht

bild
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2009, 20:15 uur
Familiefilm die te veel leunt naar de kinderen, kinderfilm dus. De film bevat zo alle ingrediënten om een kinderfilm te kunnen maken: het simpele verhaal, de sfeer, het acteerwerk van Christopher Plummer en vooral ook de vele kinderliedjes.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2009, 15:05 uur
Deze film sprak mij totaal niet aan. Het is totaal men ding niet. Maar soms zit er hier en daar toch wel iets leuks tussen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2009, 14:53 uur
Walgelijke musical met veel herhaling en langdradige onboeiendheden. Ik krijg spontaan de kriebels van al die te blije kinderen en de hele sfeer eromheen.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2009, 20:28 uur
Een musical die ik vroeger nooit leuk vond. En nu heb ik precies hetzelfde. Natuurlijk altijd beter dan die vreselijke Annie. Ik kan Musical films gewoon niet uitstaan. Volgens mij zal ik andere Musical films ook niks vinden. 1,5.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2009, 19:44 uur
Deze musical kan je elk jaar weer kijken en wat een heerlijke film blijft het. Hoe vaker je de film kijkt hoe leuker de liedjes in de film worden! Super goeie feel good movie en daarnaast een klassieker!
Dikke 5*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2009, 4:07 uur
topper, lijkt helaas uit de tijd. Maar destijds een super musical.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 13:38 uur
Leuke liedjes..

prima vermaak
... zoek er verder niks achter...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 16:33 uur
Jaaa, dit is toch wel mijn ultieme musical. Heerlijke meezingliedjes. Vooral in een sing along bioscoop helemaal te gek.

Het verhaal is superzoetsappig en de liedjes idem dito. Maar het hoort er gewoon bij.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 20:43 uur
Blijft een tijdloze musical met prachtige muziek.
Acteren van iedereen is goed.
Mooie beelden van de natuur.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 21:07 uur
Opmerkelijk dat hij met zijn 7,9 op IMDb bijna in de top250 staat :T

niet ingelogd

109.190 gebruikers | 64.700 films | 23.999 regisseurs | 2.519.019 berichten | 3.554.490 stemmen