• 9.387.435 stemmen

Met onder meer: Jeremy Blackman, Tom Cruise en Melinda Dillon

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 23 maart 2000

Plot Magnolia

"Things fall down. People look up. And when it rains, it pours."

Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.

Frank T.J. Mackey

Earl Partridge

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

mikey schreef:

Gelukkig heb ik deze film overgeslagen en naar Sopranos deel 1 gekeken. Vreselijke emo film was dit zeg.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Heel moeilijk om deze film te beoordelen. Ik vond er hele goede elementen en heel erg mindere elementen in zitten. Minder vond ik:

In het begin vlogen we veel te snel van personage naar personage . Ik had er erg veel moeite mee om in het verhaal te komen en een binding met deze mensen te krijgen.

Er zaten elementen in de film die er wat mij betreft uit hadden gemogen omdat ze gewoon weinig functie hadden en het verhaal alleen maar warriger maken. Zoals de voorstukjes met die apotheker die werd vermoord en die zelfmoord dat uiteindelijk toch moord werd. Er werd naar mijn idee veel te lang op doorgegaan en te veel in geswitched zodat het een beetje chaotisch op mij overkwam.

De kikkerregen snap ik gewoon niet. Wat is het verhaal erachter ? Zoiets kan je wel in een film verwerken maar het is zoiets absurds dat ik zelf toch liever een uitleg had gekregen. Okee, het heeft zijn effect bereikt want heel veel mensen hebben het erover en zijn verwonderd maar ik vond het toch net iets tè.

Voor mij kwam de film toch een beetje te laat op gang. Voordat je eindelijk door had waar bepaalde scene's voor dienden en wat het verhaal van de personage was duurde wel erg lang.

Heel erg goed aan de film vond ik:

De subtiliteit van bepaalde gebeurtenissen en personage's. Zoals die quiz. In het begin had ik echt zoiets van: pfff, waarom hebben we die quiz er nou heel de tijd tussendoor. Wat is nou het doel. Maar uiteindelijk vond ik het een heel mooi en tragisch verhaal van het geniale jongetje waar zo aan getrokken word door iedereen dat hij niet eens tijd kreeg om naar het toilet te gaan en in zijn broek plaste. De eenzaamheid van dat kind was schrijnend want het interesseerde echt niemand dat dat kind in de problemen zat.

Ook het personage van Tom Cruise was heel mooi weergegeven. Wat een kwal, dacht ik. Maar opeens zie je waarom hij zo geworden is en krijg je alleen maar sympatie voor de man. Heel goede acteerprestatie van Cruise. Eén van zijn betere !

Alle acteurs waren echt heel goed. Iedereen heeft naar mijn idee een topprestatie neergezet.

Uiteindelijk een hele mooie integere subtiele film maar het duurt uiteindelijk wel een beetje erg lang voordat dat uit de verf komt. Dat vond ik jammer. Toch *4 want er zaten echt briljante schitterende scene's in.

Joyy

de betreffende regen is misschien niet zo heel bijzonder, de gevolgen van die de regen wel degelijk

Fran schreef:

De kikkerregen snap ik gewoon niet.

De film gaat over hoe toevalligheden en overwachte gebeurtenissen je leven kunnen beïnvloeden. Die kikkerregen gebeurt én heeft effect op de levens van de hoodpersonen. Natuurlijk kan het in het echt niet gebeuren, het is duidelijk een metafoor dat je ten alle tijden iets onverwachts kan overkomen.

Zo zie ik het tenminste.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vind dat een hele mooie beredenering van jou en ik kan me daar wel in vinden. Maar ik vind het gewoon tè ongelovelijk en niet bij de film passen. De symboliek wel, maar de vormgeving niet .. als je begrijpt wat ik bedoel.

Als ik nou naar een beetje fantasy-achtige film zou kijken dan zou ik het wel kunnen plaatsen. Maar deze film was zo realistisch, dat voor mij het effect te groot was. Hm, waarschijnlijk was dat ook de bedoeling ... dat het gebeurde in de realiteit waar we in leven ... Het absurde ervan ... Ik begin het wel een beetje in te zien ... maar ik ben er nog niet helemaal ha, ha.

Joyy

fran, verdiep je ff in de materie van het toeval en de film krijgt wellicht toch net die lading die je nu niet ziet

DieGo schreef:
Nee hoor, kikkerregens bestaan wel degelijk.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

serpico schreef:
Nee hoor, kikkerregens bestaan wel degelijk.

Ik denk dat het in de film toch wel een metafoor is hoor

*Nientjah* schreef:

Ik denk dat het in de film toch wel een metafoor is hoor
Ik ook, begrijp me niet verkeerd, maar sommigen vinden dat het afbreuk doet aan het realiteitsgehalte van de film. En dat is niet waar, het kán zeker wel, alleen gebeurt het niet zo vaak. Maar in deze film gebeurt het ... toevallig wel .

avatar van otherfool

otherfool

Er komt verdikkeme letterlijk in beeld te staan 'but it did happen'...

Pfoeh, vorige week weer blijven hangen, ik kan deze film simpelweg niet uitzetten... Stijgt naar plekje 3 in m'n top 10.

DieGo:

-Natuurlijk kan het in het echt niet gebeuren-

waarom zou het niet echt kunnen gebeuren?

avatar van mikey

mikey

*Nientjah* schreef:

Thanks mikey , leuk plaatje heb je trouwens weer

De volgende wordt een kikker

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Joyy schreef:

DieGo:

-Natuurlijk kan het in het echt niet gebeuren-

waarom zou het niet echt kunnen gebeuren?

Waarom zou er geen olifantenregen echt kunnen gebeuren?

avatar van Kai

Kai

Omdat die te zwaar zijn...

BASWAS schreef:

In een interview (deze link bevat spoilers) met een journalist van de Toronto Star geeft hij er blijk van dat hij maar weinig op heeft met al het analyseren van zijn werk.

Voor de filmliefhebber die niet verder kijkt dan ze neus lang is..........hier vindt hij wat kikkerinformatie.

Kai schreef:
Omdat die te zwaar zijn...

Zucht..

Dat krantenbericht (uit de telegraaf nota bene) heeft werkelijk niets met de film te maken. Niet alleen zijn de kikkers in de film geen kleintjes, er is van een storm of iets dergelijk ook geen sprake. Wie gelooft dat de kikkerregen in Magnolia ook maar iets te maken heeft met de desbetreffende gebeurtenis van de Telegraaf-site heeft niets van de film begrepen.

Zucht..

Ik denk ook niet dat het er iets mee te maken heeft, maar het kán wel. Daar gaat het net om...

Trouwens, in de film zijn het padden, vandaar dat ze groter zijn, en geen storm? Het heeft gestormd boven een poel met padden, en nu vallen ze neer, logisch dat het nu niet meer stormt toch? Ik denk eerder dat jij de film niet helemaal hebt begrepen als je denkt dat de kikkerregen iets is dat nooit kan gebeuren. Want, zoals gezegd, het gaat er net om dat het wél kan.

En zo onbetrouwbaar is de Telegraaf nu ook weer niet hoor

DieGo

Ik denk wel dat het in een bepaalde vorm kan gebeuren (kleine kikkertjes die opgetild worden door een zware storm) maar dat dat niet het geval is in de film (In principe kan alles opgetild worden zolang de storm maar sterk genoeg is). Wat ik duidelijk wilde maken is dat de kikkerregen in Magnolia geen natuurverschijnsel is zoals in dat krantenbericht.

'T is jammer dat Paul Thomas Anderson er zelf zo wazig over is, aan de andere kant zal het wel tot zijn genoegen zijn dat we het er zo over hebben

De BULLfrogs, berucht om hun paarlust, die op het hoogtepunt van emoties regent is alleen al cinematografisch een originele vondst.....het geluid dat die vallende kikkers maken, de manier waarop ze naar beneden vallen... Het levert prachtige beelden op. Maar ook het effect dat het heeft op de personages........een wonder van een film, met een onvergelijkbare sfeer!

En alleen goede scenaristen houden iets achter de hand.........en nemen de tijd!

avatar van Kai

Kai

serpico schreef:

En zo onbetrouwbaar is de Telegraaf nu ook weer niet hoor

Precies het KAN daar gaat het om, dingen kunnen gebeuren. Al is het leven nog zo kut, wonderen blijven gebeuren en er zijn momenten die alles veranderen hoe gek ze ook zijn (kikkerregen), zie het als een laatste beetje hoop, een geruststelling van Anderson. Mijn bovenstaande opmerking was dan ook sarcastisch (dat begrijp je ook wel).

DieGo schreef:

Waarom zou er geen olifantenregen echt kunnen gebeuren?

ik had het niet over de regen an sich pietje , ik had het over de zogenaamde toevalligheden die men in de reacties hier te ver gezocht vond , terwijl het leven de godganse dag aan mekaar hangt van toevalligheden

meerderheid van mensheid is zo met zichzelf bezig dat men dat niet ziet

Joyy schreef:

meerderheid van mensheid is zo met zichzelf bezig dat men dat niet ziet

Dat kon ik niet uit je vraag halen truus, excuses

het zei je vergeven

nochtans zou ik deze film in mijn top 10 zetten, ergens op 2 , zo goed vind ik hem

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik vond het een bizarre film, ik kon het maar niet serieus nemen. Het ging allemaal veel te snel (dat heb je vaker met zulke films). Ik vond dat het niet doelgericht genoeg was, maar het acteren vond ik wel goed. Daarom geef ik deze film een 2,5.

avatar van Mat_

Mat_

Dit is voor mij toch echt wel een meesterwerk. De film deed me gewoon iets dat andere topfilms niet doen.

Wat betreft al de spirituele en filosofische verwijzingen in de film. Als je die buiten beschouwing laat, heb je gewoon een prachtige film over mensen die niet volledig in het reine zijn met zichzelf en "toevallig" met elkaar in contact komen.

Tegen de mensen die het voorval met de kikkers afdoen als onrealistisch en zeggen dat het de film verpest, heb ik maar één ding te zeggen:

BUT IT DID HAPPENED

5* voor deze schitterende film

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik kan me heel goed voorstellen dat deze film zo hoog staat in de toplijsten. Magnolia is gewoon een zeer vakkundig gemaakte film. Een zeer lange zit, eigenlijk iets te lang naar mijn smaak, maar er valt intussen wel een hoop te genieten. Er is veel over deze film te zeggen, en eigenlijk heb ik iets te lang gewacht met mijn over Magnolia hier plaatsen. Eigenlijk had ik dat een paar weken terug moeten doen, toen ik de film net had gekeken. Ik vrees dat ik nu wel wat dingen zal vergeten te zeggen over de film. Maar die kan ik eventueel later nog toevoegen natuurlijk. Dit is zeker ook niet de laatste keer dat ik hem heb gekeken. Al kijk ik hem de volgende keer wel liever met drie onderbrekingen of zo.

De proloog begint al erg goed. Die is erg grappig en wordt op een bijzondere manier in beeld gebracht. Eigenlijk vond ik dit gedeelte van de film nog wel het leukst. Die frisheid zit niet in de rest van de film. De rest is erg zwaarmoedig allemaal. Al worden aan het einde van de film eigenlijk alle donkere wolken wel verjaagd met een frisse regenbui zal ik maar zeggen.

De acteerprestaties en karakterontwikkelingen in de film zijn erg goed. Mooi ook al hoe al die verhalen van de personages elkaar enigszins overlappen.

Tom Cruise vind ik in deze film heel sterk en overtuigend spelen. Die rol past ook gewoon goed bij hem. Normaal ben ik niet zo'n heel grote fan van hem, maar ik ben blij dat hij is gecast voor Magnolia.

De andere hoofdpersonages acteren ook erg sterk, maar wie ik nog specifiek wil noemen is Philip Seymour Hoffman. In Happiness vond ik hem al fantastisch spelen, en hier speelt hij weer echt fantastisch.

John C. Reilly doet het ook al zo geweldig, in zijn rol van brave en idealistische politieagent. Het zijn vooral die twee karakters die ook mijn sympathie wekken.

Naast de acteerprestaties van de hoofdpersonages zijn deze ook nog eens goed ingevuld wat betreft de bijrollen.

Wat de film ook erg boeiend maakt is dat hij vol zit met filosofische verwijzingen. Een film dus die veel stof tot nadenken en napraten geeft. 4.0*

avatar van dragongirl

dragongirl

Ik heb deze film een tijdje terug gezien op tv. Hij sprak me wel aan dus heb ik hem op dvd gekocht. Nu weet ik eigenlijk niet goed meer wat ik er zo speciaal aan vond. Ik vind het nogal een warrig verhaal, het zijn mij wat te veel verhaallijnen. Er wordt wel goed in geacteerd, maar het kon me toch niet boeien en ik kon me weinig inleven in de personages.

Van de kikkers/padden op het einde werd ik fysiek misselijk, wat smerig is dat zeg.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ja ik had er wel over gehoord en dacht dat die regen wat minder klein zou zijn en met veel kleinere beesten en wat minder bloederig. Maar dit was best smerig ja. Hoe hebben ze dat eigenlijk gedaan?

avatar van darkjaap

darkjaap

prachtige film

zit heel goed in elkaar en voor de eerste keer was tom cruise is eens niet zo irritant:P