Some Like It Hot (1959)

geregisseerd door
Billy Wildermet
Marilyn Monroe,
Tony Curtis en
Jack LemmonTwee musici zijn getuige van het St. Valentine's Day Massacre en proberen zo snel mogelijk de stad uit te komen voor zij door de mafia gevonden en vermoord worden. Het enige baantje dat hun reis kan betalen is bij een vrouwenband, en dus besluiten ze zich om te kleden tot vrouw. Dit levert enkele problemen op: de ene wordt verliefd op een mede-bandlid, en de ander krijgt een rijke man achter zich aan.Deze film staat op nummer 212 in de top 250
» volledige top 250
4,0
[permalink] geplaatst op 20 september 2011, 17:30 uurLeuk vermakelijk filmpje en tevens mijn eerste film waar Monroe een hoofdrol heeft.
Leuk filmpje en als trouwe aanhanger van Jack Lemmon vond ik er hem ook wel weer uitspringen.
Tony Curtis was een mooie aanvulling van Lemmon al had Walter Matthau hier zeker ook niet in misstaan.
Monroe is een mooie leuke verschijning maar ik vond haar rol niet bijster bijzonder.
Some Like it Hot is een terechte klassieker, leuk jaren 50 sfeertje, heerlijke jazz muziek en een leuke afwisseling tussen misdaad en comedy.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 november 2011, 1:04 uurerg lief filmpje.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 december 2011, 16:06 uurGoeie komedie en meer dan terecht een klassieker in het genre.
Some Like It Hot bevat bovenal een vlot verhaal waarin de grappige situaties zich in een degelijk tempo opvolgen. Het verhaal speelt zich af in 1929, en daarom was ik ook blij dat er een vleugje misdaad in gestopt werd. Die maffiakostuums, die geweren en die auto's vind ik echt heerlijk.
Naar het einde toe dreigt het een beetje in te zakken, maar dat gebeurt niet echt.
Tony Curtis is goed, Marilyn Monroe doet het eveneens goed als naïef blondje, maar Jack Lemmon is werkelijk schitterend.
Lekker sfeertje, vlot tempo, een heleboel komische momenten, een fijne locatie en een knappe hoofdrolspeelster; Some Like It Hot heeft het allemaal en wordt meer dan terecht zo hoog beoordeeld.
2,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2011, 11:42 uurNogal kolderiek blijspel met grote acteurs van die tijd. Je ziet het tegenwoordig ook wel vaak, grote sterren die bij elkaar komen en wat lol gaan maken in een comedy. Pluspunt dat hier de acteurs de film duidelijk dragen, want dat vind ik vaak nogal tegen vallen.
Verder vond ik er barweinig aan helaas, kon er niet om lachen, en na een uur had ik de verkleedpartijtjes en bijbehorende stemmetjes wel gezien. Een enkel leuk moment uit het eerste stuk heb ik daarna ook niet meer gezien. Zo ook de hyperactiviteit van Curtis en Lemmon, was in het begin nog best geinig, maar ging tegen het einde ook nogal op de zenuwen werken.
Ik denk dat dit je vooral moet liggen, kan me hele hoge cijfers dan ook goed voorstellen. Het is alleen echt mijn humor niet, en het blije sfeertje werkt op een gegeven moment ook niet meer voor mij.