menu

Hier kun je zien welke berichten D-ark als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Arbor, The (2010)

3,5
Een documentaire is the arbor zeker maar het speelt nogal los met de limieten van het genre. Alle audio uit de interviews met Dunbar en de mensen om haar heen worden ge-lipsynced door acteurs terwijl tussendoor een hoopje archief materiaal voorbij komt maar ook worden en verschillende scenes uit het toneelstuk The Arbor gespeeld op een veld buiten de estate waar het stuk op gebaseerd is.

Dunbar is interessant, ze schreef de Habor op haar 15de en volgende het op met een aantal andere toneelstukken die diep gebaseerd zijn op haar jeugd in arbeiders estate Bradford. Jammer daarom dat de 'documentaire' nogal steunt op de audio interviews omdat ze nogal de stukken uit the Arbor nutteloos laten zien in het beging.

Dunbar's werk is zeer intersant en dat is the Arbor ook, ondanks dat het geen gemakkelijke film is en het nogal smaakgevoelig is hoe je voelt over de voice-overs.

Blood Hook (1986)

3,5
Dit heeft een push up scene die leidt tot innig gezoen.

Meer hoef je niet te weten.

Flesh of the Void (2017)

2,0
Ik ben dan een zure man maar dit viel zwaar tegen. Eindeloze gare black metal album cover shoots en vooral de camera-effecten werken echt niet mee daarnaast en tjah de shock effecten zijn nogal mak en raar. Begotten word veel genoemd maar dit komt dik niet in de buurt van dat.

Jammer maar goed

Flower (2017)

2,5
Jammer jammer jammer, veel meer van verwacht Geweldige cast die vol op hun best doen met een script dat denkt dat het dieper is dan het is en vreselijke camera filters. Verre van slecht maar dit zat zo erg in de buurt van een erg goed goede film en nu is het vooral een gigantisch geval van net niet.

Lonesome (1928)

Alternatieve titel: Eenzaam

2,5
Tjah.

Belangrijke film in zijn speelsheid maar daar zit ook het probleem, Lonesome doet een hoop interessante dingen maar nergens buiten het visueel gedeelte word de film ook maar een beetje meer dan aardig. Een simpel verhaal over eenzaamheid is een basis voor vooral een hoop camera trucs die interessant genoeg zijn om te kijken maar nergens als een complete film voelen.

Not of This Earth (1988)

3,0
Wynorski die met zijn grote voorbeeld en oude baas Corman's klassieke b-film aan de gang gaat is niet meteen de meest aanstekelijke gedachten. Gelukkig houdt hij genoeg van de orginele film over en zet heel het sfeertje om in heerlijke lo-fi 80's neon tinten met een aanstekelijke cast. Ohja en natuurlijk onnodig bloot omdat het anders geen Wynorski film is, de man kan zelfs geen kinder film maken zonder nogal niet kind vriendelijke kostuums(Munchie (1992)). Er kan veel gezegd worden over Lords's acteerwerk maar hier is ze prima in een film die vol met eentonige personages zit die er perfect in passen.

Perfect vermakelijke jaren 80 pulp.

Set It Up (2018)

3,5
Charmante vlotte meta rom-com die twee plotten tegenover elkaar uitspeelt(Deutsch in misschien haar beste rol zover & Powell tegenover Lui & Diggs) en vooral heel veel New York bevat. Weinig op aan te merken trouwens want de film is fijn geschoten en moet het vooral hebben van zijn scherpe dialogen dat nogal graag clichés aangrijpt om ze dan weer om ver te gooien. Overal prima vermakelijk spul.

Shangri-La Suite (2016)

Alternatieve titel: Kill the King

2,0
Eigenlijk moet Shangri-La Suite mij compleet liggen. Een ode aan jaren 70 roadmovies, dingen als badlands en met Emily Browning die meninge matige film naar een hoger niveau heeft getilt met charme en goed acteerwerk. Maar het is een frustrenend geval van net niet; prachtige scenes worden afgewisseled met zinloos gedoe om het nogal standaard verhaal er in te forceren en de gemaakte jaren 70 korrelige filtter/film inval was een erg slechte keuze als je met een digitale camera schiet. Het voelt allemaal net te gemaakt aan en behalve Grimes en Browning die prima werk leveren is er naast wat mooie maar zielloze plaatjes weinig aan de film.

Thoroughbreds (2017)

Alternatieve titel: Thoroughbred

4,0
Paardenmeisjes zijn eng, thoroughbreds weet dat ze verveeld zijn en met hun saaie rijke leven weinig plezier hebben. Ze ruziën met nog engere stiefvaders en doen gare drugs tegen de verveling. Een soort enge leegte achter hun ogen blijft altijd, zo leeg dat paarden moord(geen spoiler letterlijk de eerste scene) niet bepaald iets nieuws is. Het scheelt ook dat je meest menselijke karakter die niet op een pad van leegheid of zelfvernietiging is de rare drop out drug dealer die verkoopt aan minderjarige kinderen. Er is geen perfectere setting voor de rare stilte die Thoroughbreds uitstraalt.

Er is een hoop te zeggen over de genre aanduiding die er nu staat maar de film is moeilijk te plaatsen wat een positief is. Geen gemakkelijke zwarte komedie, geen licht afstandelijke coming of age of een moord drama maar een beetje van alles. Wat de film zo goed maakt is een erg scherpe focus op de dialogen die behoorlijk minimaal en scherp zijn en het erg goede camera werk. De film voelt altijd benauwd en houdt met gebruik van schel buiten licht en onnatuurlijk filters binnen. Narigheid gaat hand in hand met een zekere kinderlijke onschuld.

Aparte film die zich normaler in de trailers voordoet dan hij is. dikke aanrader maar verwacht geen vlotte komedie.

Aleen het is echt geen drama.

To All the Boys I've Loved Before (2018)

4,0
Gigantisch charmant young adult verfilming die met een simpel plot een geweldig vermakelijke film neerzet. De cast is misschien de beste die YA verfilming in eeuwen hebben gehad en het heeft een van de meest vlotte scripts die ik eeuwen heb gezien bij dit soort films. Aanrader.