• 9.441.469 stemmen

Interview with the Vampire (2022-2026)

Horror / Fantasy | 3 seizoenen
3 seizoenen
3,47 31 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titels: Anne Rice's Interview with the Vampire / The Vampire Chronicles

Status: Terugkerende show

Genre: Horror / Fantasy

Ontwikkeld door: Rolin Jones

Met onder meer: Jacob Anderson, Sam Reid en Eric Bogosian

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 2 oktober 2022

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Interview with the Vampire

Als zwarte man in het begin van de twintigste eeuw stuitte Louis op de beperkingen van het leven als zwarte man in New Orleans en kan hij onmogelijk weerstand bieden aan het aanbod van de losbandige Lestat de Lioncourt voor de ultieme ontsnapping: zich bij hem voegen als zijn vampiermetgezel. Maar de bedwelmende nieuwe krachten van Louis komen met een gewelddadige prijs, en de introductie van Lestats nieuwste jongeling, de kindervampier Claudia, brengt hen al snel op een decennialange weg van wraak en boetedoening.

Meningen over Interview with the Vampire

Mr_Marty

vrijdag 24 april 2026
Interview with the Vampire seizoen 1 Ik heb het boek nooit gelezen, maar deze serie wijkt behoorlijk af van de film van Interview with the Vampire. De hoofdpunten zijn wel hetzelfde, maar vrijwel alle details anders (voor zover ik me herinner; lang geleden dat ik de film gezien heb.) Het eerste seizoen van de film is het New Orleans-deel, zo te zien zit het Parijs-deel in S2. Louis de Point du Lac wordt gespeeld Jacob Anderson, vooral bekend als Greyworm uit Game of Thrones. Dat is meteen ook het zwakste punt van de serie, want net als daar is Anderson weer onwijs stijf en houterig. Hij speelt de straight man (hoewel hij noch straight, noch, voor het grootste deel van de serie, man is), maar een beetje meer joie de vivre had toch wel gemogen. Daar staat de onbekende acteur Sam Reid tegenover, die absoluut de show steelt als Lestat. Een Blond Beest dat elke scene waarin hij zit tegelijk een explosie van psychopathisch charisma weet te maken. Daarbij krijgt hij sterke ondersteuning van Delainey Hales als Claudia en Eric Bogosian, die ik sowieso altijd graag zie, als lekker New Yorks cynische interviewer. Zoals te verwachten wordt de relatie tussen Lestat en Louis veel explicieter neergezet in serie dan in de mainstream Hollywood film uit 1994. Dat geldt ook voor alles rond segregatie. New Orleans in de roaring twenties is een lust voor het oog. Het is de gelikte vormgeving die we ook kennen van iets als Peaky Blinders, alleen dan met het veel hogere budget van een Amerikaanse serie. Naast de zwakkere hoofdrolspeler is er helaas nog een ander punt dat een beetje afbreuk doet aan de lol: de typische moderne seriekwalen van gebrek aan tempo en uitleggerigheid.

RedLine

vrijdag 11 november 2022
Interview with the Vampire seizoen 1 Je moet de eerste aflevering even doorbijten maar elke aflevering daarna stijgt het niveau meer en meer. Ook moet je het originele verhaal een beetje kunnen loslaten en dan kun je hier zeker van genieten.