• 9.385.773 stemmen

Roofkunst

Roofkunst seizoen 2?

Zal er een seizoen 2 beschikbaar komen voor de tv-serie Roofkunst? Als dit daadwerkelijk gebeurt, weten we zeker dat MovieMeter dit jou als eerste kan laten weten! Volg ons en de community om de laatste updates te krijgen over een eventueel nieuw seizoen van Roofkunst.

Het laatste bij ons bekende seizoen van Roofkunst (Seizoen 1) dateert van 2021.

Roofkunst Updates

Heb je zelf nieuws over een nieuw seizoen (seizoen 2) van Roofkunst? Weet jij meer? Of heb je iets in de community gehoord over Roofkunst seizoen 2 en hier iets over te zeggen? Neem dan contact met MovieMeter op of leg hier een nieuwe tekst voor.

Roofkunst Serie Informatie

Roofkunst is een Documentaire-serie uit 2021.

De geschiedenis toont aan dat de historische objecten die in musea te bewonderen zijn, mogelijk als roofbuit zijn meegenomen uit veelal voormalige koloniën, of - vaak onder dwang - 'geschonken' werden aan de machtige bezetter. Past het in ons huidige tijdsgewricht nog wel om die stukken tentoon te stellen, en wordt dit wel op de juiste plek gedaan? In het najaar van 2020 adviseerde de Raad van Cultuur namelijk dat geroofde kunst terug moet. Maar wie is de rechtmatige eigenaar van dit soort werken? Erik Dijkstra onderzoekt of wat binnen de context van die tijd legitiem leek, nog wel past in ons huidige tijdsgewricht.

De beoordeling van de serie is volgens MovieMeter 3,00 met in totaal 1 stemmen. De serie heeft momenteel 1 seizoen.