• 9.369.996 stemmen

Down Cemetery Road (2025)

Thriller | 1 seizoen
1 seizoen
3,12 13 stemmen + Mijn stem

Status: Gepland

Genre: Thriller

Ontwikkeld door: Emma Thompson, Hakan Kousetta, Jamie Laurenson, Mick Herron, Morwenna Banks en Tom Nash

Met onder meer: Emma Thompson, Ruth Wilson en Adeel Akhtar

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 29 oktober 2025

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Apple TV+ Bekijk via Apple TV+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Down Cemetery Road

In een rustige buitenwijk van Oxford explodeert een huis en kort daarna verdwijnt er een meisje. Buurvrouw Sarah Tucker raakt geobsedeerd door het vinden van het meisje en roept de hulp in van privédetective Zoë Boehm. Het tweetal raakt plotseling verwikkeld in een complexe samenzwering die onthult dat mensen die al lang dood werden gewaand nog steeds onder de levenden zijn, terwijl de levenden zich sneller bij de doden voegen.

Meningen over Down Cemetery Road

Mr_Marty

zaterdag 3 januari 2026
Down Cemetery Road seizoen 1 Slow Horses is gebaseerd op detectives van schrijver Mick Herron. Hetzelfde team heeft zich nu gestort op een reeks boeken die Herron schreef voor hij zich ging concentreren op Slough House, rond privédetective Zoë Boehm. Eerlijk gezegd merk je aan alles dat het een voorloper is van Slow Horses: alle ingrediënten zijn aanwezig, van de sarcastische humor, de niet echt goed samenwerkende hoofdpersonen, de cynische kijk op de Britse overheid tot de bovengemiddelde interesse in computertechnologie, maar allemaal net wat lomper, wat minder gepolijst. Vooral de humor is net wat meer lach-of-ik-schiet, iets waar ik niet zo van houd. Maar gelukkig ook veel bijtende oneliners. Ik moest een beetje aan Luther denken, maar dat is ook omdat Ruth Wilson die een grote rol had in die serie, ook in deze zit. Ik denk dat Down Cemetery Road qua toon uiteindelijk halverwege Slow Horses en Luther (dat in de latere seizoenen bijna Batman was) zit. Goede acteurs groeien in het VK natuurlijk aan de bomen en net als bij Slow Horses heeft het team hier weer een absolute topper weten te strikken: Emma Thompson speelt Zoë Boehm en heeft er zin in. Ik had ook de hele tijd het idee dat ik de acteur die Downey speelde al eerder had gezien en dat blijkt te kloppen: dat was in Femme. Daarin speelde hij een drag queen die wraak wil nemen op een potenrammer die zelf een in de kast zittende homo blijkt te zijn, hier een zieke oorlogsveteraan. Dat is toch wel bereik.

pedro

zondag 14 december 2025
Down Cemetery Road seizoen 1
Nielojram schreef:
Ik zal hem deze week voor je gaan bekijken, gezien de score op IDBM hoop ik ook op vijf sterren
Duurt een week tegenwoordig langer?