• 9.375.400 stemmen

Voetbalmaffia - Seizoen 1 (2017)

Show titel: Voetbalmaffia

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Ingmar Menning en Jan Albert de Weerd

Met: Chiem Vreeken, Sallie Harmsen en Maryam Hassouni

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 5 november 2017

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Voetbalmaffia

In Voetbalmaffia volgen we de Nederlandse voetballer Johnny die in Italië speelt. Na tegenvallende prestaties en een ruzie met de voorzitter zet zijn club hem op de transferlijst. Dit is het begin van zijn afdaling naar de schimmige wereld van criminele goknetwerken. Hier zijn de spelers niet de sterren van het veld maar slechts handelswaar. Zijn afdaling in deze wereld brengt Johnny en zijn vrouw Renate naar Thailand. Hier wordt hij geconfronteerd met ambassade-medewerker Gwen die in Thailand namens Nederland een groot voetbaltoernooi organiseert.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

1. 1. Schuld

5 november 2017 (45 minuten)

De geruchtmakende zelfmoord van een Belgische keeper betekent het begin van ernstige problemen voor Floris Hulsscher. De doelman gokte namelijk op z’n eigen wedstrijden en Floris zorgde ervoor dat dit niet te achterhalen was. Als het goksyndicaat waarvoor hij werkt er toch achterkomt, vliegt Floris meteen naar Bangkok waar zijn zus Gwen voor de ambassade werkt. Zij is dolblij hem te zien, maar zij weet niet dat haar broer in groot gevaar is. Ondertussen probeert voetballer Johnny de Graaff zich na een blessure terug te knokken in de selectie van Bologna. Maar tot zijn frustratie mag hij niet eens op de bank plaatsnemen.

2. 2. Transfer

12 november 2017 (45 minuten)

Om zijn familie en carrière veilig te stellen probeert Johnny een transfer te regelen zodat hij met het tekengeld zijn schuld kan aflossen. Tegelijkertijd moet hij zijn vriendin Renate voor zich terug winnen, want zij is met hun zoontje naar Nederland vertrokken omdat hij hen in gevaar heeft gebracht. Als er interesse komt van een Russische club lijkt alles goed te komen, maar Johnny weet niet wat ze daadwerkelijk met hem van plan zijn. Ondertussen krijgt Gwen in Bangkok de schok van haar leven als haar broer dood wordt gevonden op een vuilnisbelt. De Thaise politie gaat uit van een roofoverval, maar Gwen vermoedt dat er meer aan de hand is.

3. 3. De Rentree

19 november 2017 (45 minuten)

Terug in Nederland trekt Gwen in het appartement van haar broer in waar ze haar verlies probeert te verwerken. Als ze wordt geconfronteerd met haar broers voormalige partner-in-crime Robin, probeert ze te achterhalen wat zij precies deden en wat dat te maken kan hebben met de moord op haar broer. Ondertussen is Deventer FC dolblij dat ze Johnny gehuurd hebben, en hij is er dan ook op gebrand een goede indruk te maken. Als eindelijk het verlossende voorschot uit Rusland komt, kan Johnny bovendien zijn schuld aflossen. Maar tot zijn verbijstering wordt in ruil daarvoor geëist dat hij meedoet aan matchfixing.

4. 4. De Fix

26 november 2017 (45 minuten)

Als blijkt dat Robin en haar broer iets te maken hadden met de geruchtmakende zelfmoord van de Belgische keeper, zoekt Gwen de weduwe van de doelman op. Maar zij wil alleen iets vertellen als Gwen een tip heeft van een gefixte wedstrijd. Daarom moet Gwen Robin overtuigen om eindelijk te vertellen hoe hun systeem in z’n werk gaat, zodat zij daaruit een tip kan ontfutselen. Johnny wordt ondertussen zwaar onder druk gezet om de fix te accepteren. Hij wordt constant in de gaten gehouden, maar daar zwijgt hij over om Renate en zijn vader niet te verontrusten. Pas als hun zoon bedreigd wordt, moet Johnny wel open kaart spelen.

5. 5. Dubbelspel

3 december 2017 (45 minuten)

Als Johnny heeft meegewerkt aan de fix denkt hij zijn probleem te hebben opgelost. Hij probeert Renate te overtuigen om volgend seizoen samen in Rusland een nieuw leven op te bouwen. Maar al snel wordt hij gedwongen tot een tweede fix. Als hij beseft dat er geen weg terug is, bedenkt Johnny een gevaarlijk plan. Hij gaat op zijn eigen wedstrijd gokken om er alsnog met Renate en hun zoontje vandoor te kunnen. Gwen komt er ondertussen achter dat het levensgevaarlijk is om op eigen wedstrijden te gokken. Gwen verleidt Robin om eindelijk te vertellen wat hij weet.

6. 6. Verraad

3 december 2017 (45 minuten)

Als het wrak van Johnny’s geëxplodeerde auto wordt gevonden, krijgt Renate de schrik van haar leven: is hij vermoord? Maar Johnny is ontsnapt aan de dood en gebruikt de situatie om onder de radar te blijven. Renate is dolblij als ze het goede nieuws hoort, maar ze heeft niet door dat een 'vriend' Johnny verraadt. Er wordt een klopjacht geopend op Johnny, maar Renate bedenkt een list waarmee zij zijn belagers op een dwaalspoor probeert te brengen. Gwen probeert via haar werk Robins opdrachtgevers te achterhalen, want dat weigert hij te vertellen, voor haar eigen veiligheid. Op dat moment wordt zij gebeld door Renate: Johnny heeft haar hulp nodig.

7. 7. Complot

17 december 2017 (45 minuten)

Gwen komt eindelijk achter Robins opdrachtgever. Hij werkt voor de AIVD, en die hebben haar opgepakt voor verhoor. Het is Robin die haar komt halen en niet alleen om haar te bevrijden van de AIVD. Hij weet namelijk ook wie de man is die zij moeten hebben, investeerder Krabbing, die de macht grijpt bij Deventer FC en die achter de schermen eigenaar is van Johnny. Johnny heeft het ondertussen heel moeilijk met de dood van zijn vriend, die in zijn plaats in de ontplofte auto zat. Hij is dan ook vastberaden om gerechtigheid te krijgen.

8. 8. De Laatste Man

17 december 2017 (45 minuten)

Gwen en Robin achterhalen Krabbings administratie waarin hij tot in detail bijhoudt welke spelers ontvankelijk zijn voor match-fixing. Op die manier komt Johnny erachter welke vriend hem heeft verraden. Nu is Johnny klaar om ondanks het risico eindelijk Krabbing te pakken, maar dan moet hij wel eerst zeker weten dat Gwen en Robin de veiligheid van zijn familie kunnen garanderen. Ondertussen bereidt Krabbing de grootste fix ooit voor en hij wil daarbij niets aan het toeval overlaten.

avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

Is dit de officiële poster? Dan ga ik niet eens kijken, Godallemachtig.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Dit is inderdaad wel een van de goedkoopste en ook gewoon lelijkste posters die ik ooit heb gezien.

avatar van Shaky

Shaky

hahaha, precies dezelfde reactie die ik had toen deze werd ingediend. Voorlopig is dit de officiële poster zoals het netwerk deze gebruikt. Er wordt echter verwacht dat er nog een betere komt.

avatar van NRT

NRT

Na de eerste aflevering dacht ik: Dit wordt niks. Ik moet zeggen dat het toch een aardig serietje geworden is.

avatar van jester

jester

Probleem met dit soort series is dat het heel moeilijk is om voetbalwedstrijden geloofwaardig in beeld te krijgen. En als dat niet lukt (zoals hier) dan voelt het meteen of de rest van het verhaal ook niets is. Terwijl dat toch best aardige aspecten heeft.

avatar van NRT

NRT

Jetser.

Is inderdaad vaak her geval. Dat is bij spitsbroers ook het geval.

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

Ik vond het best een aardige serie,en Maryam Hassouni is best een goede actrice,die ook speelde in flikken Rotterdam,