• 10.989 nieuwsartikelen
 • 162.788 films
 • 10.304 series
 • 30.065 seizoenen
 • 616.540 acteurs
 • 193.543 gebruikers
 • 9.002.787 stemmen
Avatar
 
banner banner

't Schaep met de 5 Pooten - Seizoen 4 (2013)

3,28 9 stemmen

Alternatieve titel: 't Schaep in Mokum

IMDb beoordeling: 7,3 (305)

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Eli Asser

Met: Pierre Bokma, Georgina Verbaan en Loes Luca

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 7 januari 2013

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot 't Schaep met de 5 Pooten

De Amsterdamse bruine kroeg ''t Schaep met de 5 Pooten’ wordt gerund door Kootje en Lukas. Tante Door, de eigenaresse van de naburige wasserette, komt ook regelmatig op bezoek. Samen met de stamgasten nemen ze de nieuwste buurtroddels door en leveren ze commentaar op de snel veranderende tijdgeest van begin jaren 70.

Afleveringen Seizoen 4 (2013)

 1. 1. Brand in Mokum

  7 januari 2013 (40 minuten)

  Amsterdam, jaren tachtig. Na hun Spaanse avontuur zijn de vrienden terug in de Jordaan. Het is crisis, de buurt is veranderd. Opoe's wijze raad wordt gemist: Zij is gaan hemelen. Maar Opoe keert terug.

 2. 2. Hassan

  14 januari 2013 (40 minuten)

  Riek moet aan het werk, ze wil bij Greet in de fournituren zaak gaan werken. Maar Greet heeft zonder overleg al ene 'Hassan' aangenomen. Door is in de overgang en voelt zich oud. Lena moet op zoek naar een nieuwe woning, maar stort zich liever in het uitgaansleven. Met een beetje hulp van Opoe lost Lukas op geheel eigen wijze Lena's woningnood op.

 3. 3. Hennie

  21 januari 2013 (40 minuten)

  Door heeft het idee dat de vrijgezelle Jacqueline achter Kootje aanzit en ziet zich genoodzaakt in te grijpen. Lukas, Lena en Lorenzo wonen tot ieders tevredenheid samen. Tot de moeder van Lukas onaangekondigd op de stoep staat.

 4. 4. Triller

  4 februari 2013 (40 minuten)

  De verjaardag van Opoe komt eraan en niemand weet hoe en of je zoiets moet vieren. Ko is onder de indruk van het overlijden van een leeftijdsgenoot. Als twee ongelukken op één dag hem confronteren met zijn eigen sterfelijkheid, biedt zelfs een heuse psychiater geen uitkomst.

 5. 5. Jannie

  11 februari 2013 (40 minuten)

  Arie stuit op een zwerfster en herkent in haar zijn lang verloren zuster Jannie. Maar Riek weigert daarin mee te gaan. Greet twijfelt aan Rieks motieven, gaat op onderzoek uit, en verliest zich in liefdadigheid. Lena bakt dubieuze taarten voor de coffeeshop aan de overkant, en wekt daarmee de argwaan van Kootje.

 6. 6. Almere

  18 februari 2013 (40 minuten)

  Door valt van de trap en breekt haar been. Bedwelmd door pijnstillers laat ze zich een bouwkavel in Almere aansmeren door een Joodse makelaar. Kootje wil niet weg uit Amsterdam en is woedend. Riek blijkt nogal wat vooroordelen te hebben. Maar heeft ze die over makelaars of tegenover het hele Joodse volk? Tot overmaat van ramp is Lena over tijd.

 7. 7. Geen Woning, Geen Kroning

  25 februari 2013 (40 minuten)

  Riek en Aries huis is bijna af, Kootje doet Door eindelijk een huwelijksaanzoek, Beatrix wordt gekroond tot koningin. Alles lijkt goed te gaan, dus Opoe is niet meer nodig. Ze wordt teruggeroepen naar het hiernamaals. Maar de kroning wordt overschaduwd door krakersrellen, aangevoerd door Kootjes dochter Ellie. Als juist Riek en Aries huis wordt gekraakt meent Opoe dat ze nog lang niet gemist kan worden.

 8. 8. De Bruiloft

  4 maart 2013 (40 minuten)

  Arie dreigt Lena, Ellie en de rest van de krakers met behulp van een knokploeg uit zijn huis te laten zetten. De stress wordt Kootje te veel, hij trekt zijn huwelijksaanzoek aan Doortje in. In een poging Lena tot de orde te roepen via haar zoontje Lorenzo heeft Lukas Joke van jeugdzorg ingeschakeld. Dat had hij beter niet kunnen doen. Om te bewijzen dat het Schaep echt een stabiele basis is voor de kleine Lorenzo, moeten de vrienden alle zeilen bijzetten.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.