• 9.369.466 stemmen

Agatha Christie's Seven Dials - Seizoen 1 (2026)

Show titel: Agatha Christie's Seven Dials

Afleveringen: 3

Speelduur: 2 uur en 41 minuten

Ontwikkeld door: Chris Chibnall

Met: Mia McKenna-Bruce, Helena Bonham Carter en Martin Freeman

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 15 januari 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Agatha Christie's Seven Dials

Engeland, 1925. Op een luxueus feest in een landhuis lijkt een grap gruwelijk en moorddadig uit de hand te lopen. Het is aan de meest onwaarschijnlijke speurneus – de bruisende, nieuwsgierige Lady Eileen 'Bundle' Brent – ​​om een ​​huiveringwekkend complot te ontrafelen. Hierdoor zal haar leven en het mysterie van het landhuis volledig worden ontrafeld.

Afleveringen Seizoen 1 (2026)

1. 1. Bundle of Love

15 januari 2026 (52 minuten)

Na een uitbundig feest op het landgoed van Caterham heeft iedereen een kater en wordt één gast niet meer wakker. Door verdriet overmand, gaat Bundle op zoek naar antwoorden.

2. 2. Battle Commences

15 januari 2026 (53 minuten)

Bundle's zoektocht naar de moordenaar voert haar van de louche onderwereld van Londen naar een bijeenkomst in een landhuis die de loop van de geschiedenis zou kunnen veranderen.

3. 3. The Finger Points

15 januari 2026 (56 minuten)

Nadat de politie een indringer heeft opgepakt en Battle twee kogels heeft gevonden, doet Bundle een schokkende ontdekking. Weet ze eindelijk het meesterbrein te ontmaskeren?

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

1e aflevering vond ik wat magertjes. De setting is natuurlijk Brits maar Mia McKenna-Bruce (Bundle) is zo 2026. Dat geeft het iets ongeloofwaardigs. En dat heeft eigenlijk de gehele eerste aflevering. Ik vind het allemaal net iets 'over the top'. Ik proef ook niet geheel het 'mysterie' sfeertje wat hoort bij een Agatha Christie . Maar goed, nog 2 afleveringen te gaan.

avatar van lang pee

lang pee

Weer moet ik weinig punten geven, sorry maar dit was gewoon niet goed genoeg. Ik denk dat ik nog maar eens naar de oude film " Death on the Nile ga kijken, wat vond ik dit vroeger een heerlijke film. Met een onvergetelijke Ustinov, Angela Lansbury, Bette Davis, David Niven, en ook Maggie Smith, die nog een grote rol in Downton Abbey had.

De kritieken zijn over het algemeen terecht niet te best....niet geslaagd....Netflix mag best een tandje bijsteken hoor...

avatar van Bxian32

Bxian32

Mooi gefilmd en goed geacteerd. Tja, het verhaal. Ze verzinnen het natuurlijk niet zelf maar de clue zie al van kilometers ver aankomen. Jammer.

avatar van Bxian32

Bxian32

Bxian32 schreef:

Om hier nog op terug te komen. Ik wist niet dat in het originele boek een externe partij de mastermind was en niet de moeder. Dat is ook veel logischer in het grote spionage thema van het verhaal. Dit gedeelte verpest ook het hele einde van de serie. Slechte keuze

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Even een vraag van mij van iets wat ik niet helemaal begrijp:

In de tweede aflevering komt er een Afrikaanse man in het verhaal voor die een uitvinding heeft gedaan m.b.t. onverwoestbaar staal. Iets met uitbuiting van de Afrikanen in de Tweede Wereldoorlog door de witte Europeanen. Toch, naar wat ik onderzocht heb, komt deze Afrikaanse man in het boek zelf niet voor maar was deze uitvinder in het boek ene Herr Eberhard, een Duitse wetenschapper. Misschien heb ik het niet goed onderzocht - heb het boek niet gelezen maar ik vond de scene er zo dik bovenop liggen dat ik begon te twijfelen aan de echtheid van de verfilming. .

Is dit nu eigenlijk een soort vervalsing van het originele verhaal om er een soort 'woke' lijn in te gooien om er racisme aan te stippen ? Ik weet en besef dat er absoluut uitbuiting is geweest vanuit Europa door middel van kolonialisme, mensenrechten schendingen en uitbuiting. Maar, naar mijn mening, moet je dat niet op deze manier doen in een serie vanuit een bestaand boek. Daar zijn andere manieren voor.