• 9.369.461 stemmen

Ontwikkeld door: Mae Martin

Met: Mae Martin, Toni Collette en Patrick J. Adams

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada

Datum van release: donderdag 25 september 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wayward

De 16-jarige tieners Abby en Leila zijn 'wietverslaafden'. Wanneer hun ouders hun geduld met hen verliezen, worden ze naar Tall Pines gestuurd, een jeugdinstelling in het landelijke Oregon, gerund door een ongereguleerde sekte – met Leanne als hoofd jeugdbegeleider. Tegelijkertijd verhuist rechercheur Dempsey naar Tall Pines op verzoek van zijn vrouw, die daar is opgegroeid en terug naar huis wil om hun aanstaande kind op te voeden. Maar wanneer Dempsey de waarheid ontdekt over Tall Pines zal ze moeten samenwerken met de tieners om het kwaad van binnenuit te bestrijden

Afleveringen

1. 1. Tall Pines

25 september 2025 (50 minuten)

Nadat een student is ontsnapt, wordt de nieuwe lokale agent Alex Dempsey achterdochtig over de gang van zaken op Tall Pines Academy, een school voor tieners met problemen.

2. 2. Burrow

25 september 2025 (42 minuten)

Abbie is doodsbang in haar nieuwe omgeving en Leila onderneemt een gewaagde reddingsactie. Alex ontdekt dat privacy in een stadje ver te zoeken is.

3. 3. Break

25 september 2025 (43 minuten)

Abbie en Leila maken kennis met de onconventionele rehabilitatiemethoden in Tall Pines. Alex komt meer te weten over de geschiedenis van de school, en die van Laura.

4. 4. Mud

25 september 2025 (42 minuten)

Laura wordt moe van Alex' verdenkingen. Leila wordt gestraft. Rory en Abbie proberen samen cruciaal bewijs te verzamelen dat hen kan helpen ontsnappen.

5. 5. Build

25 september 2025 (47 minuten)

Alex praat met een blogger die ervan overtuigd is dat de schoolleiding iets verbergt. Leila onthult een geheim dat verstrekkende gevolgen heeft.

6. 6. Mirror

25 september 2025 (45 minuten)

Een dropping in de wildernis wordt meedogenloos wanneer de studenten strijden om een kans op vrijheid. Evelyn dwingt Leila om de nacht waarin haar zus overleed opnieuw te beleven.

7. 7. Ascend

25 september 2025 (43 minuten)

Evelyn maakt gebruik van de groeiende kloof tussen Leila en Abbie, terwijl Laura een kans grijpt om zelf een wig te drijven. Alex ziet het ware gezicht van Tall Pines.

8. 8. Leap

25 september 2025 (40 minuten)

Evelyn probeert wanhopig de situatie onder controle te krijgen. Abbie, Leila en Rory zetten hun ontsnappingsplan in gang. Alex ontdekt zijn doel.

avatar van joshua1988

joshua1988

waardeloos verhaal, begon hoopgevend maar al snel vervelend. Einde kan iedereen zo voorspellen. Zonde tijd, zelfs Toni Collette kan de serie niet overeind houden... Weer een typisch Netflix geval van opgeklopte maar totaal misplaatste marketing vooraf...

avatar van lang pee

lang pee

Ik ga in tegen de regels, ik heb de laatste aflevering niet gehaald. Wat was dat voor iets .Een bende enerverende tieners,, en dan dat acteren en dat stom verhaal. Heb mij weer goed laten beetnemen, overal stond er wel iets over deze serie, ik had het moeten weten....

avatar van Catscan

Catscan

Een promotieserie voor transgender, en we het normaal moeten vinden dat het je strot word doorgeramd.

De hoofdpersoon Alex, overduidelijk een vrouw speelt een mannelijke Agent, getrouwd en kind op komst. Het is behoorlijk vreemd om het te zien zoals zij willen dat wij het zien. Een transgender in het echte leven die als they/them wil worden aangesproken.

Ik kan de hoofdpersoon in deze serie niet zien als man wat een enorme afbreuk doet aan deze serie waar best potentie in zit..

avatar van Bxian32

Bxian32

Pfff, had hoge verwachtingen door Toni Colette, maar wat een tegenvaller. Gewoon wat tienergeneuzel. Eerste aflevering begint veelbelovend maar vervolgens wordt het een tienerdrama wat volgens mij zelfs voor echte tieners tegen gaat vallen. Jammer, gemiste kans.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Nou dan hier een positief bericht. Wij vonden deze serie in opbouw erg goed. Mysterieus en zeker interessant.

Ben heel benieuwd of er nog een vervolg komt, al dan niet in Tall Pines

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijk eigenzinnig sfeertje. Met die hippie-commune vol folk rock en nostalgische knipogen naar begin 2000. De rare symboliek waarmee 'small town clichés' worden verdraaid om iets anders te zeggen over queerness, eigen verantwoordelijkheid en ouderschap. En een fantastische Toni Colette met een heerlijk dik aangezette schurkenrol als het spirituele zusje van Charlie Manson. Zij is echt wel het absolute hoogtepunt in de enkele scènes waarin de focus op haar ligt. Alleen al haar koddige driewieler. Het is jammer dat 'Wayward' (2025) met 8 afleveringen net te weinig ruimte neemt om de verhoudingen tussen personages vorm te geven. Het voelt richting het einde zelfs wat afgeraffeld als loyaliteiten plotseling verschuiven.

avatar van Diederik58

Diederik58

Zoals zo vaak wordt een Netflix serie vooraf de hemel in geprezen. Zo ook Wayward. Helaas een tegenvaller. In aflevering 5 vliegt de serie helemaal de bocht uit. Helaas er had meer in gezeten. Immers het komt in de VS inderdaad voor dat kinderen door ouders in dit soort sektes gedumpt worden omdat ze de opvoeding niet aan kunnen.

Toni Collette is geknipt voor de rol en speelt prima. Maar de rest van cast overtreft nog net amateurtoneel.

Ik heb geen problemen met transgender, lesbisch en homo's. Maar om het zo te benadrukken in deze serie vond ik niet relevant. Het leidde af van waar het werkelijk om gaat.

Wel een leuke serie voor Donald Trump, maar niet voor mij.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Begon hoopvol maar dat transgender gedoe kon ik echt niet serieus nemen. Daarbij werd het na aflevering 3 alleen maar minder en ongeloofwaardige. Het beste was het einde Time van Pink Floyd.

avatar van Chin4thefilm

Chin4thefilm

Een leuke serie die de eerste 6 afleveringen prima was. Meer naar het einde vervalt de spanning en wordt het meer een bizarre actiefilm.

Het geklaag over een transgender hoofdrolspeler is uiteraard weer aanwezig. Best triest dat mensen het niet kunnen accepteren of willen accepteren en hun hele mening over de serie daaraan ophangen. Vooral degenen die zeggen er geen problemen mee te hebben, maar er verderop in hun reactie tóch problemen mee hebben...

Ik blijf het bijzonder vinden.

avatar van Olum

Olum

m.p. schreef:

Er heeft niemand je verplicht hoor, je hebt dit volledig vrijwillig door je keel laten glijden.

Waarom ben je zo verbaasd dat je ziet dat de agent geen 100% mannelijke looks heeft als je weet dat die trans is? Je hoeft het hoofdpersonage toch ook niet als 100% man te zien, maar je kan die toch ook zien als transgender man?