• 9.378.109 stemmen

Hostage - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Hostage

Afleveringen: 5

Speelduur: 3 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Matt Charman

Met: Suranne Jones, Julie Delpy en Corey Mylchreest

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 21 augustus 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Hostage

Abigail Dalton, de onlangs verkozen Britse premier, vecht voor haar ambt dankzij een gezondheidscrisis. Vivienne Toussaint is de eerste vrouwelijke Franse president die zich hoe dan ook herkiesbaar stelt – inclusief het aanpakken van de Franse grenzen. Een top tussen de twee vrouwen zou het antwoord op hun gebeden kunnen zijn, als ze het eens kunnen worden. Maar wanneer Daltons echtgenoot wordt ontvoerd en Toussaint wordt gechanteerd, staan ze beiden voor onvoorstelbare keuzes.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. Aflevering 1

21 augustus 2025 (43 minuten)

Wanneer het land in crisis verkeert en haar man wordt gegijzeld, vraagt de kersverse Britse premier de bezoekende Franse president om hulp.

2. Aflevering 2

21 augustus 2025 (42 minuten)

Dalton zoekt manieren om haar man te bevrijden zonder het kabinet in te lichten. Maar zonder hulp van Toussaint is hij niet te redden.

3. Aflevering 3

21 augustus 2025 (44 minuten)

Terwijl het Britse terreurdreigingsniveau kritiek wordt, houden de ontvoerders zich gedeisd. De twee staatshoofden bespreken een deal die hen beiden zou kunnen redden.

4. Aflevering 4

21 augustus 2025 (38 minuten)

De rouwende Dalton krijgt te maken met een opstandig kabinet en Toussaint gaat de confrontatie aan met haar woedende echtgenoot. Ondanks alles komen de leiders tot een akkoord.

5. Aflevering 5

21 augustus 2025 (46 minuten)

De noodtoestand wordt in het hele land uitgeroepen. Terwijl het leger de macht grijpt, moet Dalton ontdekken wie erachter zit voor het te laat is.

avatar van scorsese

Het kijkt gemakkelijk weg, maar geloofwaardigheid is ver te zoeken naarmate de serie vordert.

avatar van Suitehome

Suitehome

Je zou zomaar kunnen denken dat het vijfdelige Hostage past in het rijtje The Diplomat, House of Cards en Bodyguard. Niets is minder waar. Hostage is geschreven door Matt Charman (Bridge of Spies). De hoofdrol is voor Suranne Jones (Vigil, Doctor Foster, hier tevens executive producer), als Britse premier. Er is veel mis met deze politieke actiethriller. Belangrijkste tekortkoming is de volstrekte ongeloofwaardig van Hostage.

Zo is van een adequate beveiliging van staatshoofden geen sprake en menigeen kan zo Downing Street 10 binnenwandelen. Het script rammelt aan alle kanten, de dialogen zijn kinderlijk onvolwassen of geforceerd, en het acteerwerk is ondermaats. Om over de voorspelbaarheid nog maar niet te spreken. Suranne Jones kan goed acteren, maar mist in Hostage de autoriteit om als premier te kunnen overtuigen. Miniseries worden steeds korter. In geval van Hostage is dat een zegen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Goeie Britse politieke misdaad-thriller serie, die ik in één ruk geb uitgekeken. Hou wel van miniseries die je vlotjes kunt uitkijken.

Zeer matig. Het meest positieve aan dit vergezochte gebeuren is het besef hoe goed andere politieke thrillers eigenlijk gemaakt zijn.

avatar van Oliveri

Oliveri

Ik had meer verwacht van deze serie, maar het viel tegen met als grootste tegenvaller de ongeloofwaardigheid van het verhaal. 2/5

avatar van ChantalParis

ChantalParis

Ik ben fan van Suranne Jones, maar helaas kan zij hier niet echt de meubelen redden.

Maar waarom wordt er altijd zo zwaart getild aan on/geloofwaardigheid? Zijn films/series er niet om gewoon te entertainen?

avatar van Suitehome

Suitehome

ChantalParis

Maar waarom wordt er altijd zo zwaart getild aan on/geloofwaardigheid?

Omdat Hostage geen sciencefiction is. Of comedy. (Hoewel het in Hostage wel lachwekkend wordt)

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Een serie die je mischien niet al te serieus moet nemen maar die ik zelf wel vermakelijk vond en daardoor dus ook prettig vond wegkijken.

avatar van shawna

shawna