• 9.250.281 stemmen

Ze Zeggen Dat - Seizoen 4 (2024)

- Nog geen stemmen

Show titel: Ze Zeggen Dat

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 07 minuten

Met: Dina Tersago en Andy Peelman

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 16 mei 2024

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ze Zeggen Dat

Mensen zeggen wel eens dat je acht spinnen per jaar opeet in je slaap. Ook hoor je wel eens dat je sneller uit een file kunt komen door te zigzaggen. Of wat denk je van de uitspraak dat je van scheren alleen maar meer en dikkere haartjes krijgt? Mensen zeggen veel, maar hoe weet je nou wat waar is? In 'Ze Zeggen Dat' zoeken Dina en Andy de waarheid voor je uit. Zij onderzoeken al deze en talloze andere beweringen en gezegdes.

Afleveringen Seizoen 4 (2024)

1. Aflevering 1

16 mei 2024 (54 minuten)

Tot in de jaren 80 had je cafés waar openlijk bordjes uithingen dat migranten er niet welkom waren. Worden mensen van kleur anno 2024 nog steeds geweerd aan de deur? Dina en Andy deden een praktijktest bij enkele van de grootste en populairste clubs van Vlaanderen en Brussel. Vervolgens serveert Piet Huysentruyt het duo een bizar menu. Al het eten komt namelijk uit conservenblikken waarvan de houdbaarheidsdatum al lang overschreden is.

2. Aflevering 2

23 mei 2024 (54 minuten)

Er wordt vaak gezegd dat blootstellingstherapie vrij goed werkt voor mensen die met fobieën kampen. In deze aflevering test Andy dit, die heel veel last heeft van claustrofobie. Zeker als hij ook nog eens de controle verliest en niet zelf kan beslissen wanneer of hoe hij deze ruimte verlaat.

3. Aflevering 3

30 mei 2024 (57 minuten)

Minderjarigen mogen in België niet gokken. Maar hoe zit het met de handhaving van dat verbod? Ons duo doet de test door jongeren met verborgen camera's op pad te sturen. Vervolgens gaan Andy en Dina op wolvenjacht. Sinds de wolf terug gesignaleerd is in Vlaanderen, zijn ook de verhalen over hoe gevaarlijk de wolf voor de mens is terug.

4. Aflevering 4

6 juni 2024 (54 minuten)

Om te onderzoeken of echt iedereen te hacken is, geven vier Q-dj's Dina en haar partners in cybercrime toestemming om hen te proberen hacken. En laten we ons bij de aankoop van voedsel meer leiden door de verpakking dan door de inhoud? Dina en Andy ontwerpen een label dat een gezonde uitstraling geeft aan een niet zo gezonde energiedrank.

5. Aflevering 5

13 juni 2024 (50 minuten)

Met steeds meer inclusieve rolmodellen lijkt het klassieke schoonheidsideaal in de mode-industrie wat passé, maar wil dat zeggen dat uiterlijk er niet meer toe doet? Dina onderzoekt of je meer verdient naarmate je knapper bevonden wordt. En neemt onze seksuele appetijt af na 65 jaar?

6. Aflevering 6

20 juni 2024 (51 minuten)

Moppen vertellen over domme Belgen is een nationale sport in Nederland. Dina en Andy ondergaan zelf een IQ-test om te onderzoeken of er een kern van waarheid in die moppen zit. Daarnaast proberen ze steenkool, benzine en vliegtickets te betalen met ecocheques. Zo willen ze controleren hoe gemakkelijk je er niet-ecologische producten of diensten mee kunt kopen.

7. Aflevering 7

27 juni 2024 (47 minuten)

Deze aflevering staat volledig in het teken van artificiële intelligentie. Andy en Dina onderzoeken of AI daadwerkelijk al onze jobs zal afpakken. Zou dit programma bijvoorbeeld bedacht kunnen worden zonder de tussenkomst van onze programmamakers? Of is ChatGPT grappiger dan Andy? Lieven Scheire demonstreert tot wat AI al in staat is én wat écht nog sciencefiction is.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.