• 9.234.231 stemmen

Dag & Nacht - Seizoen 2 (2025)

Show titel: Dag & Nacht

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 07 minuten

Ontwikkeld door: Malene Blenkov, Vanessa Henneman, Joram Lürsen, Leontine Petit, Lone Scherfig, Paul Trijbits en Kim van Kooten

Met: Kim van Kooten, Benja Bruijning en Bianca Krijgsman

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 7 mei 2025

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• NPO Start Bekijk seizoen 2 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dag & Nacht

Dag en nacht staan ze klaar. In het ziekenhuis waar klinisch verloskundige Ella hoofd is van de afdeling verloskunde, maakt het personeel lange dagen. Zware werkomstandigheden en een personeelstekort zorgen voor veel stress en problemen. Elke dag begeleidt Ella met haar collega’s de meest uiteenlopende bevallingen, waarbij pijn en extase hand in hand gaan en momenten van diep geluk en peilloos verdriet elkaar binnen een seconde af kunnen wisselen.

Afleveringen Seizoen 2 (2025)

1. 1. Vinnie

7 mei 2025 (46 minuten)

Linda is bij Mia op zoek naar de oorzaak van haar zieke darm. Daarnaast geeft ze leiding aan de kinderafdeling en ziet ze graag dat haar personeel hun privéleven buiten de werkvloer houdt. Deze wens komt al snel in het geding wanneer onduidelijkheid in communicatie tussen Jerry en Ella ervoor zorgt dat hun baby Vivi van arm tot arm de afdeling overgaat. Ondertussen ontfermt Lasse zich over de kleine Vinnie, wiens zusje Zoë na een verdrinkingsongeval in coma ligt. Het team staat op scherp en de zaak maakt veel indruk op iedereen, in het bijzonder op Naima die juist verplicht in therapie bij Lasse is voor haar eigen traumatische bevalling.

2. 2. Jamie

7 mei 2025 (44 minuten)

Jamie komt binnen na een epileptische aanval die niet alleen haar, maar vooral ook haar vader erg ongerust maakt. Naima wordt tijdens haar dienst onverwachts geconfronteerd met haar verleden, wanneer haar ex-man zijn zieke baby langs brengt. De jonge stagiair Shirley maakt kennis met de afdeling, waar de spanning tussen Agaath en Danny ondertussen oploopt. Trui wordt geraakt door de zorg voor een premature baby, die in een container is gevonden. Mia worstelt met de diagnose na haar darmonderzoek en Max maakt zich zorgen om zijn vader die iets lijkt te verbergen. Ella en Jerry hebben onenigheid over de excessen van Sams puberale gedrag.

3. 3. Sam

2025 (46 minuten)

Jamie en Sam ontmoeten elkaar op de eerste hulp, hij heeft een grote wond en een vaag verhaal. Jerry schrikt, zeker omdat blijkt dat Sam geblowd heeft, maar doet het af als kwajongensgedrag. Ella staat er heel anders in. Lasse's sessies met Naima gaan goed, maar Lasse verklaart haar uitbehandeld wanneer ze een intiem grapje maakt dat meer ongemak veroorzaakt dan ze doorheeft. Jamie's uitslagen zien er goed uit, maar er blijft iets mis. De minderjarige Paloma wordt met spoed behandeld, maar ze weigert te spreken, behalve tegen Trui. Amanda zet zichzelf voor gek bij de zorgclowns en Max moet voor een stinkend kindje zorgen.

4. 4. Tahar

2025 (42 minuten)

Tahar komt bewusteloos binnen en wordt acuut behandeld door Jerry. Hij is er met zijn hoofd niet bij en geeft een te hoge dosis insuline door aan Shirley met alle gevolgen van dien. Ondertussen is de cursus grensoverschrijdend gedrag begonnen. Fons heeft een tumor laten verwijderen, maar hij moet voor de zekerheid meer tests doen. Max maakt zich zorgen om zijn vader. Jason moet een PICC-lijn aangelegd krijgen, maar durft niet door een misverstand. Jamie is terug op de afdeling met mysterieuze uitslag, maar Max denkt een diagnose te kunnen stellen. Mia hoopt terug naar school te kunnen. Trui helpt Paloma weer met baby Henriëtte te herenigen.

5. 5. Bo

2025 (45 minuten)

Natasha komt binnen met een overdosis, haar zus Bo komt met haar mee als verzorger. Bo wil onder geen beding dat haar moeder wordt gebeld, Amanda is de enige die ze in vertrouwen neemt. Jerry's relatie valt uit elkaar en krijgt daarbovenop ook nog eens te horen dat er een onderzoek naar hem is gestart. Linda is ondertussen gestrest door onduidelijke privételefoontjes. Max probeert over zijn emoties heen te komen door zich te storten op zijn date-leven, maar het helpt niet. Trui heeft moeite met afscheid nemen van baby Maya en moet ondertussen met Naima een moeder en baby verzorgen die niet van elkaar gescheiden willen worden.

6. 6. Gabi

2025 (47 minuten)

Gabi komt met haar ouders binnen vanwege keelproblemen en wordt op de kamer met Mia geplaatst, die druk bezig is met het voorbereiden van de kerstshow op school. Max probeert door te gaan met werk, maar is met zijn hoofd bij zijn vader. Ella en Jerry zijn definitief uit elkaar en Jerry moet verantwoording afleggen voor zijn fout. Het ziekenhuis kampt met onderbezetting, waardoor mensen overgeplaatst moeten worden. Baby Nina komt binnen met mysterieuze plekken en pijnen. Jamie kampt met nare bijwerkingen. Raphael komt langs vanwege een 'klimaatactie', maar zijn moeder heeft ook hulp nodig wanneer haar vliezen breken.

7. 7. Nina

2025 (46 minuten)

Nina's operatie ging goed en het gaat steeds beter met haar, maar Sjors wijst erop dat ze nog een MRI nodig heeft. De ouders en het personeel zijn het daar niet mee eens. Rens loopt gezellig met Danny mee. Dirk is weer terug op de afdeling en probeert een praatje te maken met Zara, een nieuwe patiënt. Haar ouders zijn bezorgd over haar puberteit. Mia kan niet meedoen aan de kerstshow op school door haar operatie, maar het personeel verzorgt een bonte avond voor haar. Naima komt erachter dat Lasse weggaat en confronteert hem daarmee. Shirley wordt opgeroepen om te komen helpen op de afdeling, kort daarna komt Sam binnen; hij hoort stemmen.

8. 8. Linda

2025 (51 minuten)

Sam is aangereden voor het ziekenhuis en moet meteen geopereerd worden, wat ook betekent dat Jerry contact moet zoeken met Ella en zijn ex-vrouw. Linda besluit die avond te blijven en steelt Max' beddengoed om een bed te maken voor Rens in Lasses kantoor, wat de volgende ochtend voor problemen zorgt. Ondertussen blijkt er een fout te zijn gemaakt tijdens het plannen van Mia's operatie waardoor ze misschien niet meer mee kan doen met de bonte avond, maar Trui steekt daar een stokje voor. Douwe probeert een gesprek tussen Finn en de ouders van Emir te begeleiden. Amanda probeert hetzelfde te doen voor Jamie en haar vader.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Afgelopen avond kwam ik erachter dat aflevering 1 net uitgezonden was en ik was heel nieuwsgierig omdat serie 1 toch wel een beetje indruk achtergelaten hadden. lk was dus heel benieuwd en ik was super verrast en een beetje flabbergasted van de dynamiek en het acteertalent en de diepere gevoelens die overgebracht werden. Dus heb ik maar meteen doorgekeken. Ik heb alle afleveringen vooruit gekeken, dat kan bij nl-ziet, en ik moet zeggen: dat is me erg goed bevallen. De eerste vijf afleveringen hebben me soms diep geraakt. Aflevering 6 en 7 waren iets minder, flauw, en dan 8 was een beetje vreemd met een happy end van een heleboel verhaallijnen.

En er zat ook een soort moraal in, een stem die verteld wat de problematiek van de afdeling was. Dat vond ik eigenlijk een beetje vreemd, omdat het gewoon een dramaserie en niet een documentaire en met zo'n voice-over die vertelt wat het probleem is van de afdeling is wel een beetje apart einde, maar goed, het kon wel maar ik had het niet verwacht.

Maar hoe er geacteerd werd en vooral camera en regie vond ik erg goed. Er zit volgens mij wel veel geld in, technisch en met goede vakmensen.

Er werd in het algemeen behoorlijk goed geacteerd, ik moest af en toe denken aan The Good Doctor, want ja, daar lijkt het wel een klein beetje op. Mooie verhalen over hoe ziek zijn is en operaties behandeld worden.
Er zaten wel een paar vreemde / ongepaste dingen in namelijk promotie van vaccinaties. Dat vond ik niet kunnen, dat moet je aan de mensen overlaten en niet in zo'n doen. Maar goed, daar kan ik wel doorheen kijken.

En daar zit ook een zo'n Trui in, die heel heel super speelt. Bekende vrouwen trouwens ; een aantal mensen uit de luizenmoeder, twee vrouwen, en ja die spelen hier ook wel heel sterk en vooral Trui vond ik erg sterk spelen. Een aantal verplegers is met verdomd veel liefde bezig. Ja dat raakte wel maar het gold voor de meeste eigenlijk wel dat ze met hart en ziel op deze afdeling werkte.

En ook de problematiek met een vrouw die een kindje kreeg, veel te vroeg, maar niet eens wist dat ze zwanger was, en het kindje gewoon weggedaan heeft, gedumpt heeft, maar wat toch nog gered is, dat was zeer aangrijpend en vond ik ook heel goed uitgewerkt, waarbij alle aspecten die er zo omheen komen heel goed zijn uitgewerkt.

Dus ja, topserie, absoluut, en ook geen spijt dat ik de hele nacht heb doorgekeken, alle afleveringen in één stuk, echt een moeite waard.