• 9.378.387 stemmen

The Rehearsal - Seizoen 2 (2025)

Show titel: The Rehearsal

Afleveringen: 6

Speelduur: 3 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Nathan Fielder

Met: Nathan Fielder, Joshua Benard en Gigi Burgdorf

Datum van release: zondag 20 april 2025

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 2 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Rehearsal

Nathan Fielder onderzoekt hoe ver een man zal gaan om de onzekerheden van het dagelijks leven te verminderen. Met een bouwploeg, een legioen aan acteurs en schijnbaar onbeperkte middelen, stelt Fielder gewone mensen in staat zich voor te bereiden op de grootste momenten van het leven door ze te 'repeteren' in zorgvuldig vervaardigde simulaties van zijn eigen ontwerp. Als een enkele misstap je hele wereld kan vernietigen, waarom zou je het leven dan aan het toeval overlaten?

Afleveringen Seizoen 2 (2025)

1. 1. Gotta Have Fun

20 april 2025 (39 minuten)

2. 2. Star Potential

27 april 2025 (35 minuten)

3. 3. Pilot's Code

6. 6. My Controls

25 mei 2025 (59 minuten)

avatar van Noud

Noud

En toch denk ik dat alles (oa het onderzoek) een grote grap is.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik krijg dus het idee van niet, Noud. Maar het feit dat dat de vraag is, en vooral: dat je uit bijna niets van deze serie kan afleiden in hoeverre het gescript is of juist dichtgetimmerd, bevalt me wel. Dit tweede seizoen overtreft in alle opzichten het eerste. Het slot vind ik helaas niet het sterkste deel.

avatar van jester

jester

Ik ben wel benieuwd waarom seizoen 2 zoveel beter beoordeeld wordt dan seizoen 1. Komt dat door het onderwerp, dat in seizoen 2 veel serieuzer is dan in seizoen 1? Seizoen 1 was bij vlagen bizar, dat was in dit seizoen veel minder. Wat me een beetje hindert aan dit seizoen is dat het lijkt of het toeval een grote rol speelt bij de verhaallijn, en dat het doel (veiligheid in de lucht?), uit beeld lijkt te raken. Maar ook dat kan gewoon gescript zijn.

Wel alle respect dat Fielder erin slaagt een vliegbrevet weet te halen, en uiteindelijk (met alleen simervaring) een Boeing 767 succesvol vliegt, en daar uiteindelijk ook verder mee gaat.