- Home
- Series
- Amsterdam Empire
- Amsterdam Empire - Seizoen 1 (2025)
Amsterdam Empire - Seizoen 1 (2025)
Show titel: Amsterdam Empire
Afleveringen: 7
Speelduur: 5 uur en 07 minuten
Ontwikkeld door: Piet Matthys, Nico Moolenaar en Bart Uytdenhouwen
Met: Famke Janssen, Jacob Derwig en Elise Schaap
Nederland
Datum van release: donderdag 30 oktober 2025
Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)
Bekijk seizoen 1 via Netflix
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Amsterdam Empire
Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshopimperium Jackal, heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om de grootste van allemaal te worden. Wanneer zijn affaire met een bekende journalist aan het licht komt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak heeft gewoond: zijn bedrogen vrouw, Betty, een ex-popdiva die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voordat ze alles van hem heeft afgepakt.
Afleveringen Seizoen 1 (2025)
1. Whole Lotta Love
30 oktober 2025 (42 minuten)
Jack kan niet wachten om een leven met zijn nieuwe vriendin te beginnen en wil compleet breken met zijn vrouw Betty. Maar zij eist het enige dat hij nooit zal opgeven: The Jackal.
2. Carpe Vitam
30 oktober 2025 (45 minuten)
Jack heeft moeite om een nieuwe cannabisleverancier te vinden. Marjolein neemt hem mee naar de Amsterdam Music Awards, waar Betty een vervelende verrassing in petto heeft.
3. Forever, pour Toujours
30 oktober 2025 (40 minuten)
Na haar aanvaring met Marjolein staat Betty plotseling weer in de schijnwerpers. Ze besluit om Jacks vuile was buiten te hangen in een talkshow.
4. We Cheer You Up in the Pin-Up Club
30 oktober 2025 (42 minuten)
Jack en Betty moeten allebei Bolle, een van de aandeelhouders van The Jackal, overtuigen, maar hij speelt hen tegen elkaar uit met een heel ongewone uitdaging.
5. Til Death Do Us Part
30 oktober 2025 (52 minuten)
De strijd om The Jackal verschuift naar de rechtbank, waar de emoties hoog oplopen en loyaliteit niet is wat het lijkt. Jack komt in gevaar door de deal van Betty met de Tichelaars.
6. Daddy Issues
30 oktober 2025 (40 minuten)
Nu Jack is uitgeschakeld, gaat Betty in haar eentje de confrontatie met de Tichelaars aan. Katya moet gedwongen onder ogen zien wie haar vader is, en wie ze zelf wil zijn.
7. Vuur
30 oktober 2025 (46 minuten)
Nu haar vijanden haar op de hielen zitten en ze The Jackal dreigt kwijt te raken, is Betty terug bij af. Maar ze kan nog één zet doen. Is dat genoeg?
Trailer & andere video's
Alle MediaReviews & comments
badfans69
badfans69
mcdaktari
Bij de afleveringen hier op de site is wel een fout gemaakt als ik dat zo bekijk. Afl.1 wordt 30 okt. uitgezonden en de andere 6 afl. 24 okt. Iets klopt er volgens mij niet hahaha
eldorado
Het niveau van een Netflix productie is in het algemeen al laag. Maar dat deze Nederlandse productie aan dat niveau nog niet eens kan.tippen is bijzonder jammer. Famke Janssen speelt op een.beschamend niveau. En dan wordt het haar nog makkelijk gemaakt. Want deze rol past precies bij haar voorkomen.Hoe verziek je je uiterlijk? zo dus.
eldorado
Kan er een "Romana Vrede" alert op alle films en series waar zij in speelt?!
Wat een vreselijk slechte actrice is dat. Waarschijnlijk is er een groot gebrek aan donkere Nederlandse actrices van middelbare leeftijd.
Droeg
Volledig met vorige reacties eens, wat een aanfluiting het acteerwerk van mevr Janssen. Echt niet aan te zien. Maar aangezien ik wel het einde wil zien moet ik even door zetten. Dankzij Elise Schaap en Jacob Derwig is dit nog enigszins vol te houden.
stinissen (crew series)
Inderdaad niet origineel maar soms wel vermakelijk. En wat is er gebeurt met Famke Janssen de vele verbouwingen hebben haar niet goed gedaan. Jacob Derwig en Elise Schaap zijn de hoogtepunten in deze serie.
Corcicus
Amsterdam Empire is een zeer sterke serie die Undercover op zowat alle vlakken overklast. De acteerprestaties zijn vrij goed en die van Victor Löw is zelfs buitengewoon te noemen. Er is actie zat, veel intriges en een geweldige finale. Regie en editing zijn bovendien van hoge kwaliteit. Dit is een serie die je in één ruk uitkijkt.
Petina
Jij hebt helemaal gelijk!
Corcicus
pampelonne
Leuke serie, beetje plat, maar wel vermakelijk.
Jacob Derwig is altijd keigoed in het spelen van foute mannen, dat doet hij met verve.
De enige dissonant in de serie is Famke Janssen zelf, zij kan niet acteren.
Dat je de producent bent, wil nog niet zeggen dat je dan ook zelf mee moet spelen, heel vreemd.
Fonzo
Wordt met de aflevering slechter, typisch slechte Nederlandse serie. Famke heeft zichzelf wel goed verminkt, ziet er echt niet meer uit.
Eazzyy
Joy4ever
Toch wel erg vermakelijk. Derwig is, zoals vrijwel altijd, top. Famke Jansen komt pas tegen het einde los. Mooie shots van Amsterdam ook. Het had voor mij nog wel iets meer een Penoza of Klem gehalte mogen hebben. Grimmiger.
wimaroca_mm
Niet zo'n goede serie,slap verhaal.
Famke Janssen valt gruwelijk tegen,wat een waardelose rol en lichamelijk ook!!
onbegrijpelijk.
jpbosch
Amsterdam Empire is een misdaadserie die wil schieten, maar zichzelf telkens in de voet raakt—en zelfs dát gebeurt ongeloofwaardig. De theatrale stuntel-performance van Famke Janssen (en het overacteren van Victor Löw) gecombineerd met actiescènes die je het gevoel geven dat je naar een rommelige parodie kijkt, zorgen voor een ervaring die vooral geschikt is voor één ding: het besef dat je beter iets anders kunt gaan kijken.
1 pluspunt voor de originele muziek.
Kijkadvies:
Sla dit over. Tenzij je van onbedoelde comedy houdt—dan heb je misschien de avond van je leven.
Suitehome
Van de makers van het Undercover- en Ferry-universum komt nu de zevendelige dark comedy Amsterdam Empire. Met wereldster Famke Janssen en bekende Nederlandse namen als Jacob Derwig en Elise Schaap mikt Netflix duidelijk op een internationaler publiek – maar dat lukt maar ten dele.
De serie is een bonte mix van oud-Hollandse taferelen op de Wallen, grotesk geweld, karikaturale types en het bekende verhaal van brutale kwajongens die groot worden in de drugswereld. Voeg daar nog wat familiegedoe en wraak volgens het boekje aan toe, en je hebt de cocktail die Amsterdam Empire heet.
Toch kijkt het allemaal best lekker weg. Mede dankzij de ranzige rol van Viktor Löw, het curieuze verkleedpartijtje van Famke Janssen, en Jacob Derwig (Klem, Elixer) die de meubelen redt met zijn altijd trefzekere spel. Uiteindelijk is Amsterdam Empire als komedie niet echt grappig, en als thriller niet echt spannend – maar zit er net genoeg flair in om toch even te blijven hangen.
UmbraVitae
Heerlijke Nederlandse serie, met zalige cast en Famke Janssen springt er zeker uit, zeer vermakelijk. Ook heerlijke muziek en songs doorheen de serie.
Thorak
Eigenlijk wordt de hele serie gedragen door Jacob Derwig, de rest acteert gewoon echt ronduit slecht, zelfs voor Nederlandse begrippen. Elise Schaap hangt op het randje, maar de rest is zwaar onder de maat.
Het verhaal bestaat volledig uit clichés. Het begint heel origineel (ahum) met de aanslag die pas tegen het einde van de serie plaats vindt en vervolgens krijgen we ieder misdaad cliché, die je al kent uit iedere andere misdaad film en serie, voorgeschoteld. Sommige scenes zijn zelfs letterlijk gekopieerd uit andere series en films.
En wat bezielt Famke Janssen? Is ze spontaan het acteren verleerd? Om maar te zwijgen van haar vreselijke Amerikaanse accent en mislukte botoxbehandeling. Geen pretje om naar te kijken en luisteren.
En dan de "boeven"... Bassie en Adriaan hebben gebeld, ze willen hun boeven terug! En tenslotte Victor Löw, had dan gewoon Dikke Dennis gecast, had hij zichzelf kunnen spelen en was het nog geloofwaardiger geweest ook!
bipolar
Ik snap dat gevit op Famke Jansen niet. Om over dat bodyshaming maar te zwijgen. Ik vind dat ze juist schittert in deze serie. Heerlijk over the top met ook mooie rollen van Jacob Derwig en Elise Schaap. Victor Löw, klasse!
lang pee
Ik geef geen punten, ook niet voor de plastische chirurgie, maar ik vond hetgeen dat ik gezien heb vreselijk. Heb Janssen nooit verdacht van veel acteertalent, en dat blijkt hier nog maar eens.
Heb het niet kunnen uitkijken...vreselijk
Diederik58
Prima serie met een cast die haar sporen al heeft verdiend. Terecht. Famke Janssen was een verrassing. Immers een gevierd Amerikaans filmster. Ze speelt met overtuiging een "kutwijf". Leuk dat ze is te zien in deze Nederlanse Netflix serie.
Heerlijke combi van humor en spanning. Soms grof en dan weer subtiel.
De vechtscheiding staat centraal, overgoten met een crimineel sausje. Hilarisch op sommige momenten. Alles gesitueerd in het Amsterdamse uitgaansleven en onderwereld, Gooise matras en varken/hormoonboeren die de sanering op creatieve wijze overleven. Laatst genoemden hebben een heel vreemd accent. Mogelijk een poging om het plattelands te laten klinken.
Sowieso vind ik dat Nederlandse series nogal worden ondergewaardeerd. Nederlandse tv en filmmakers kunnen echt wel wat. En we hebben prima acteurs. Deze serie is een kwalitatief goed produkt.
Het enige minpuntje vind ik de geluidskwaliteit van de spraak. Dat is vaker bij NL series. Kan natuurlijk aan mij liggen of mijn tv.
AHENSENS
Het is een groeier.
Aflevering 1 zit vol Nederlandse cliches maar je moet echt doorkijken. Famke is te grappig en is gewoon een zeer goede actrice ook al ziet ze er af en toe absurd uit ze steekt de draak met haar zelf. Vermakelijke serie hoop dat ie internationaal ook weet aan te slaan.
MonkeyMaffia
Ik heb de serie een eerlijke kans gegeven, maar na vier afleveringen was mijn geduld op. De cast is op zich prima, maar opnieuw krijgen we vooral de bekende gezichten voorgeschoteld. Valt me nog mee dat Frank Lammers niet voorbij kwam. In Nederland hebben we veel meer talent rondlopen die nooit de kans krijgen om dat te laten zien lijkt het wel....
Het verhaal komt vlot op gang, maar is matig en weinig origineel. De uitvoering helpt ook niet; scènes voelen gekunsteld en de wereld van de serie komt nooit echt tot leven. Het blijft allemaal vlak en los zand.
Famke Janssen springt eruit, maar niet op een goede manier. Haar uiterlijk leidt eerder af dan dat het iets toevoegt, ze is een karikatuur geworden van wat ze ooit was. Haar acteerwerk vond ik simpelweg slecht. Het haalde mij continu uit het al matige verhaal.
Na vier afleveringen zag ik geen enkele verbetering of richting. Toen ben ik gestopt, en eerlijk gezegd voelde dat vooral als opluchting.
Walter S.
Ik verbaas me er over dat er mensen zijn die dit hoog waarderen. Ik ben niet enorm kritisch op Nederlandse series, sowieso niet overdreven kritisch, maar ik vond deze serie echt verschrikkelijk slecht op vrijwel alle fronten.
Het acteren van een aantal acteurs is van amateur toneel niveau (en daar beledig ik amateurniveau toneel onbedoeld mee, er zijn vast amateurs die beter spelen), met name Famke Jansen en Victor Löw… Kom op zeg, dat kan toch niet.
Het heeft sowieso de feel van een slechte soapserie, qua acteren en ook het lamlendige uitgekauwde cliché verhaal. Om over de vechtscheiding en alle bijbehorende fratsen maar te zwijgen.
Dan nog al de stereotypen. Mensen uit de Achterhoek kunnen niet normaal praten want het zijn domme boeren, dus spreken ze alleen dialect.
Als je daarvoor kiest (wat een belachelijke keuze zou zijn) laat ze dan ook daadwerkelijk in Achterhoeks dialect spreken. En niet in een samengeraapt cliché dialect waarin het Oosten van Nederland, Zeeuws, Belgisch en god mag weten wat nog meer in elkaar gedraaid wordt tot een volslagen idioot accent. Belachelijk.
Yannick van de Velde speelt een homoseksueel (die ze dan ook nog Erikje noemen), dus heeft hij geblondeerd haar.
Ik kon Undercover zeer waarderen, al was het laatste seizoen als ik mij goed herinner ook al een stuk minder, maar Amsterdam Empire vind ik gênant slecht. Dat mensen als Jacob Derwig, Elise Schaap en Yannick Rundfunk held van de Velde in deze bagger mee willen spelen… De kachel zal wel moeten banden.
pierre18
Smaken verschillen, maar de acteerprestaties van een ieder vind ik gewoon prima. Over het algemeen vind ik dit van veel Nederlandse acteurs zo, en ze doen dit ook vaak beter dan de vele sterren in Hollywoodse producten. Terug naar de serie zelf, die staat bol van knipogen. Niets is serieus te nemen en dat moet je ook vooral niet doen. Het verhaal hinkt tussen realisme en absurditeit, maar een losse blik hierop zorgt voor de nodige lachsalvo's.

Rijkdom en Macht in de Schaduw van Amsterdam: 'Amsterdam Empire' onthult een nieuwe onderwereld

'Amsterdam Empire' op Netflix al helemaal gezien? Déze films en series kan je nu kijken

'Amsterdam Empire' scoort op Netflix met koppositie: 'Kijk je in één ruk uit'

Netflix-hit of mislukking? Critici glashelder over 'Amsterdam Empire' met Famke Janssen