• 8.905.627 stemmen

Dertigers - Seizoen 4 (2023)

Show titel: Dertigers

Afleveringen: 8

Speelduur: 3 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Dan Blazer, Nelsje Musch-Elzinga en Marjon van der Meijden

Met: Leonoor Koster, Wieger Windhorst en Joy Wielkens

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 3 juli 2023

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dertigers

Een hechte vriendengroep van acht dertigers deelt lief en leed. Ze komen steeds bij elkaar om te praten over liefde, seks, carrières, kinderwensen en hun toekomstdromen. Daarnaast hebben ze ook een gemeenschappelijk trauma, dat met geheimen omgeven is. Eén van hun vrienden is een aantal jaar geleden verongelukt, maar hun vragen en wederzijdse verwijten hierover delen ze niet met elkaar. Een smeulende bom, die hun hechte vriendschap op de proef stelt.

Afleveringen Seizoen 4 (2023)

1. Aflevering 1

3 juli 2023 (25 minuten)

Bart en Carmen gaan samenwonen, maar Lot vindt dat toch moeilijker dan ze had verwacht. Saar, Pieter en Luuk zijn druk bezig met het opknappen van hun woonboot. Alex en Elias genieten hun laatste dagen samen met Renee.

2. Aflevering 2

4 juli 2023 (25 minuten)

Saars moeder ligt in het ziekenhuis en Saar staat voor een moeilijke beslissing. Bart heeft moeite met de drukte in huis, een samengesteld gezin is best heftig. Ondertussen begint Elias als gymleraar op Lots school en ontmoet Lot iemand onderweg naar padel.

3. Aflevering 3

5 juli 2023 (25 minuten)

Saar maakt zich zorgen over de erfelijkheid van kanker in haar familie maar verbergt dit voor de vriendengroep. Er ontstaat een rivaliteit tussen Bart en Anke op kantoor. Noor heeft een baan aangeboden gekregen in Noorwegen en begint de balans tussen kind en carrière steeds moeilijker te vinden.

4. Aflevering 4

6 juli 2023 (25 minuten)

Bart vindt het moeilijk om contact te maken met Carmens zoon Thomas en baalt dat het Carmen een stuk makkelijker afgaat met zijn kinderen. Hij krijgt ook eindelijk te horen wie de promotie op kantoor krijgt. Lot installeert Tinder en Elias en Alex nemen bedroefd afscheid van Renee.

5. Aflevering 5

10 juli 2023 (25 minuten)

Voor het eerst genieten Bart en Carmen van het huis voor hen alleen. Alex en Elias weten niet zeker of ze wel verder willen met pleegzorg, vooral Alex heeft twijfels na het afscheid van Renee, kan hij zoiets nog een keer? Saars moeder gaat steeds verder achteruit en Lot zoekt toenadering tot Hannah.

6. Aflevering 6

11 juli 2023 (25 minuten)

Pieter is bezorgd om Saar en doet zijn verhaal bij Alex. Bart raakt steeds geïrriteerder op z'n werk. Tussen zijn nieuwe baas en hij klikt het niet. Ondertussen denkt Nora na over een grote beslissing. Alex kan slecht aarden nu Renee weg is en regelt een leenhondje.

7. Aflevering 7

12 juli 2023 (25 minuten)

Lot vindt het nog steeds wat ongemakkelijk met Carmen en zegt een etentje met de vrienden af terwijl de anderen wel gaan. Pieter weet niet wat hij moet denken wanneer Bart voorstelt om samen de Stadstuin over te nemen. Hannah biecht tegen Saar op dat ze iemand heeft uitgenodigd terwijl ze op Luuk aan het oppassen was.

8. Aflevering 8

13 juli 2023 (25 minuten)

Lot heeft voor het eerst in tijden een date, Hannah en Bart geven Lot allebei datingadvies. Noor stelt een belangrijke vraag aan Alex en Elias. Met Saars moeder gaat het steeds slechter en Saar is verrast wanneer haar vader plots op komt dagen.

avatar van Nielojram

Nielojram

Begonnen!!!

Ik ook!!

De eerste acht afleveringen reeds verslonden. Wat is dit toch een heerlijke serie om te volgen.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

• 22064 berichten

Jammer nu echt afgelopen dit was echt een toppertje en als karakter zal ik Bart missen. Een dikke negen dus 4.5 *

avatar van Nielojram

Nielojram

Zou mij niets verbazen als er volgend jaar opeens een serie met de naam 'Veertigers" verschijnt.. Ook voor vele kijkers raakvlakken. Maar wellicht is de wens de vader van de gedachte

Bart&Alex waren verreweg de beste acteurs.

Het zit erop

Wat een heerlijke serie. Echt van genoten. Een prachtige slotaflevering ook . #TeamLot

avatar van ZAP!

ZAP!

Lijkt dit veel of ook maar een beetje op Thirtysomething (1987 - 1991) (ook vier seizoenen, zie ik nu)?

Joy4ever

Fans van de populaire BNNVARA-serie Dertigers krijgen toch nog een aflevering cadeau. De vierde reeks wordt afgesloten met een kerstspecial die voor de feestdagen in december te zien is op NPO 3 en NPO Start, maakte de omroep maandag bekend.

In de extra aflevering komt de vriendengroep nog een keer samen om kerst te vieren. BNNVARA belooft dat kijkers ‘een aantal grote verrassingen’ kunnen verwachten.

Ik heb dit op de achtergrond een beetje zitten meekijken maar wel erg treurig dat men anno 2023 nog met zulk nep acteerwerk komt aanzetten zeg.