• 9.378.811 stemmen

Liegebeest - Seizoen 2 (1984-1985)

Alternatieve titel: Het Liegebeest

Afleveringen: 11

Speelduur: 2 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Nele Verschelde

Met: Door van Boeckel (stemrol), Sien Eggers (stemrol) en Luk De Visscher (stemrol)

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 30 december 1984

Eerst uitgezonden op: BRT (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Liegebeest

Het Liegebeest is een vreemd groen wezen dat ervan houdt mensen in de maling te nemen. Hij woont in een kasteel dat op het Regenboogeiland door de lucht zweeft. In het kasteel woonde ooit een koninklijke familie, waarvan nu alleen nog Dikkie, een verwend prinsje, is overgebleven. Andere bewoners zijn Dikkies vriendjes Willem en Fientje, de kokkin Bomma, Augustijn de dichter, ridder Korneel en Pepijn de goochelaar. Froes de professor vindt van alles uit, hij heeft onder andere van twee oude koffiepotten de robots Victor en Victoria gemaakt.

Afleveringen Seizoen 2 (1984-1985)

1. 1. Ik Heb een Hekel aan Jongens

30 december 1984 (14 minuten)

Dikkie krijgt ruzie met Fientje. "Meisjes, ik heb een hekel aan meisjes," zingt hij. "Meisjes kunnen niks dan gillen, met meisjes kun je niks beginnen." Maar Fientje laat zich niet doen: jongens vinden alle meisjes klein, maar vergeten dat meisjes slimmer zijn. De ruzie gaat de hele tijd door, met allerlei plagerijen. Maar ook hier geldt: wie laatst lacht, best lacht.

2. 2. Een Doordeweekse Dag

6 januari 1985 (15 minuten)

Juist, een echte doordeweekse dag op het kasteel vandaag. Meneerke zit nog maar eens achter het Liegebeest aan. Fientje en Dikkie vinden niemand om mee te spelen, en vervelen zich. Gelukkig is Pepijn er nog, want bij zijn trucjes ga je je nooit vervelen.

3. 3. De Zuurpruim

13 januari 1985 (15 minuten)

Deze aflevering gaat over vruchten. Wanneer je uien schilt, moet je wenen. Van tomaten begin je met een hoge stem te spreken. Van perzikken ga je hikken. En als het je het Liegebeest mag geloven is er zelfs fruit dat je doet lachen: pruimen. Alhoewel, er zijn ook zuurpruimen: Meneerke.

4. 4. Plagen Is Plezant

20 januari 1985 (14 minuten)

Carolus, Dries en Vlerk kijken in de spiegel, en vragen zich af: ben ik wel mooi? Het antwoord krijgen ze wanneer de spiegel stuk valt. Scherven brengen geluk, en is gelukkig zijn niet belangrijker dan mooi zijn? Deze keer is het niet het Liegebeest dat poetsen bakt, maar Froes.

5. 5. Peren Stoven

27 januari 1985 (14 minuten)

Vandaag wil Bomma een lekker dessert: gestoofde peertjes. Het wordt overigens niet zo een prettige zondag. Fientje en Dikkie maken ruzie en Willem heeft geen nette manieren. En Froes? Froes blijkt plots straffer te kunnen liegen dan het Liegebeest.

6. 6. De Waterput

3 februari 1985 (14 minuten)

Froes heeft grootse plannen. Hij wil dat er een waterput komt op het eiland. Iedereen helpt mee. Stoere Dries en sterke Korneel graven de put, de Kelderman zorgt voor het zand. En zo wil Fientje wel eens weten of de Kelderman eigenlijk geen mol is. Natuurlijk is na deze lange dag werken de waterput nog niet voltooid.

7. 7. De Inhuldiging

10 februari 1985 (15 minuten)

Elke nieuwe dag begint begint met een lastig karwei: opstaan! Na een lekker ontbijt kunnen de werken aan de waterput worden hervat. Dikkie, die mortel wil maken, is natuurlijk weer meer een last dan een hulp. Maar ja, tenslotte komt de nieuwe waterput er toch, en wordt er een heerlijk feestje georganiseerd, met speeches en champagne.

8. 8. Waar Is het Liegebeest

17 februari 1985 (14 minuten)

Er gebeuren vreemde dingen in het kasteel en het Liegebeest is spoorloos verdwenen. Willem wordt natuurlijk direct politieman. Zelfs Meneerke is triestig omdat hij nu geen Liegebeest meer heeft om op te jagen.

9. 9. Zoeken, Zoeken

24 februari 1985 (13 minuten)

Nog steeds is het Liegebeest niet gevonden. Willem, Fientje, Carolus, Dries, Bomma zijn allemaal op zoek naar het Liegebeest. Pepijn probeert of hij het Liegebeest niet kan terug toveren.

10. 10. Verliefd

3 maart 1985 (15 minuten)

Dikkie krijgt van Fientje een hartje en denkt dat zij verliefd is. Willem vermoedt dat ook en is jaloers. Dikkie vraagt aan Fientje om samen te gaan fietsen. Omdat hij verlegen is, stuurt hij Dries. Fientje vraagt intussen aan Willem om in haar plaats met Dikkie te gaan fietsen. Iedereen maakt dus met iedereen foute afspraken.

11. 11. Het Ei van Columbus

10 maart 1985 (13 minuten)

Eieren kan je opeten, maar Froes kan er natuurlijk smoesjes mee uithalen. Soms komt er een kuikentje uit, of andere diertjes. Vlerk kan je vertellen welk geluid al deze dieren maken, en ook het Liegebeest weet te vertellen welk geluid de Liegebeesten maken.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.