• 9.378.109 stemmen

Rail Away - Seizoen 9 (2002)

Show titel: Rail Away

Afleveringen: 13

Speelduur: 5 uur en 25 minuten

Met: Bob van der Houven (stemrol)

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 30 mei 2002

Eerst uitgezonden op: Nederland 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Rail Away

Een treinreis wordt gevolgd van begin tot eind. Men doet het één en ander uit de doeken over de stad vanwaar men begint. Vervolgens wordt er verteld over de treinlijn die men volgt en hoe die tot stand is gekomen. Vaak zijn er ingenieuze hoogstandjes geleverd om over rivieren of door, om of over bergen te kunnen komen. Er worden routes gekozen over de hele wereld, van Nederland tot Japan en van Canada tot Brazilië.

Afleveringen Seizoen 9 (2002)

1. 1. Kempten - Pfronten - Reutte - Zugspitze - Garmisch-Partenkirchen - Innsbruck

30 mei 2002 (25 minuten)

2. 2. New York - Albany - Montreal

6 juni 2002 (25 minuten)

3. 3. Alexandrië - Caïro

13 juni 2002 (25 minuten)

4. 4. Caïro - Luxor - Aswan

20 juni 2002 (25 minuten)

5. 5. Bergen - Voss - Myrdal - Flåm

27 juni 2002 (25 minuten)

6. 6. Offenburg - Hausach - Triberg im Schwarzwald - Villingen - Radolfzell - Konstanz

4 juli 2002 (25 minuten)

7. 7. San Sebastián - Zarautz - Deba - Eibar - Durango

11 juli 2002 (25 minuten)

8. 8. Azpeitia - Lasao & Durango - Amorebieta - Bermeo - Bilbao

18 juli 2002 (25 minuten)

9. 9. Kalka - Shimla

25 juli 2002 (25 minuten)

10. 10. Nice - Monaco - Ventimiglia - Breil-sur-Roya - Cuneo

1 augustus 2002 (25 minuten)

11. 11. Lissabon - Coimbra - Figueira da Foz

8 augustus 2002 (25 minuten)

12. 12. Luzern - Arth-Goldau - Rapperswil - Sankt Gallen - Romanshorn - Heiden

15 augustus 2002 (25 minuten)

13. 13. Villefranche-de-Conflent - Bourg-Madame - Latour-de-Carol

22 augustus 2002 (25 minuten)

avatar van Dk2008

Dk2008

Afl. 10 Monaco, Nice deze in het verleden zeer mooie aflevering blijft nog steeds wel mooi om te zien met prachtige opnamen vanuit lucht en met tunnels en bergen. Eerst langs de kust daarna landinwaarts. Staat op Het beste van 20 jaar Rail Away deel 1 dvd 4

avatar van Dk2008

Dk2008

Afl. 6 Zwarte Woud, Offenburg, Konstanz. Mooie aflevering, hier nog de treinen met Interregio blauw/witte rijtuigen te zien. Staat op Rail Away nummer 18 en 2 dvd set Duitsland (dvd 1).

Afl. 7 Staat op Rail Away nummer 28. Dit is deel 1 Spanje Baskenland. Hoewel smalspoor mij niet erg weet te boeien is deze aflevering een uitzondering. Eerst San Sebastian met o.a. aquarium. Daarna op weg naar Durango en Bilbao waarbij onderweg een mooi contrast te zien is tussen dun- en dichtbevolkt gebied. In Azpeitia een spoorwegmuseum.

Afl. 8 Staat op Rail Away nummer 28. Dit is deel 2 Spanje Baskenland. Hoewel deze aflevering mooi van start gaat met gondelbrug volgt daarna voor mij een weinig interessante stoomtreinrit van Azpeitia naar Lasao. Vervolgens een korte samenvatting van deel 1 met dezelfde beelden. Als we dit hebben gehad wordt het toch opnieuw weer een mooie aflevering.