• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.774 stemmen
Avatar
 
banner banner

Het Verborgen Eiland - Seizoen 1 (2014)

3,00 1 stemmen

Alternatieve titel: Mystery Island

IMDb beoordeling: 7,8 (13)

Afleveringen: 50

Speelduur: 16 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Jan Albert de Weerd

Met: Jurre Otto, Mees Slokkers en Senna Daems

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 1 september 2014

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Het Verborgen Eiland

Het Verborgen Eiland draait om een samengesteld gezin dat vast komt te zitten op een onbekend eiland. Dit eiland blijkt een enorm groot geheim te hebben dat schadelijk is voor de natuur en de hele Waddenzee. Wat Anne, Feike, Bauke, Bo, Jip, Isis en ouders Maarten en Femke ook proberen; ze komen niet meer van het eiland af. Ze moeten overleven in de natuur. Maar is het verlaten eiland wel zo onbewoond als ze denken?

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

  1. Aflevering 1

    1 september 2014 (20 minuten)

    Vader Kwant en moeder Ydema met hun 6 kinderen gaan voor het eerst samen op zomervakantie. Ze gaan zeilen op de Waddenzee. Al in de haven blijkt dat de kinderen nog erg aan elkaar moeten wennen. Verderop in de haven stapt Michiel Witjes aan boord van de kotter van schipper Arend..

  2. Aflevering 2

    2 september 2014 (20 minuten)

    Schipper Arend krijgt een geheimzinnige lading aan boord. Bauke schrikt als hij een pistool ontdekt bij een schipper, maar zegt niets tegen zijn moeder. Isis verheugt zich op het uitzetten van zeehondje Rob, die ze heeft geadopteerd. Het anker van de platbodem is losgeraakt tijdens de nacht.

  3. Aflevering 3

    3 september 2014 (20 minuten)

    Femke weet zich geen raad als de navigatie van hun boot vreemd doet. Ze weet niet waar ze varen. Daarom lopen ze plotseling vast in ondiep water. De kinderen en Maarten gaan wadlopen, maar raken de dinky kwijt. Michiel maakt kennis met mysterieuze collega's van schipper Arend.

  4. Aflevering 4

    4 september 2014 (20 minuten)

    Maarten doet zijn uiterste best om de dinky te pakken te krijgen, terwijl Femke in slaap is gevallen. De kinderen staan nog op het wad te wachten tot Maarten terugkomt met de dinky en krijgen ruzie over wat ze moeten doen als het water opkomt.

  5. Aflevering 5

    5 september 2014 (20 minuten)

    Stagiair Michiel vindt het vreemd dat hij geen bereik heeft met zijn telefoon. Schipper Arend lacht hem uit. Anne en Bo ontdekken dat ze niet op Schiermonnikoog zijn, maar weten ook niet waar ze dan zijn. Bauke roept om hulp via ouderwetse flessenpost.

  6. Aflevering 6

    8 september 2014 (20 minuten)

    De kinderen worden wakker nadat ze in de openlucht hebben moeten slapen. Ze hebben honger. En dorst. Femke en Maarten willen naar de kinderen toe en zoeken op de boot naar de jachthaven van het eiland, maar komen tot de conclusie dat er geen haven is. Ze gaan van boord, het eiland op.

  7. Aflevering 7

    9 september 2014 (20 minuten)

    De kinderen gaan op zoek naar eten op het verlaten eiland. Femke en Maarten lopen door de duinen te zoeken naar hun kinderen. Maarten verstuikt zijn enkel. Schipper Arend tuurt de zee af. Stagiair Michiel wil weten wat Arend doet, maar komt er niet achter. Jip en Anne vinden een zoetwaterbron.

  8. Aflevering 8

    10 september 2014 (20 minuten)

    Schipper Arend meldt over de marifoon dat er een lemsteraak is gestrand en krijgt de opdracht uit te zoeken van wie die is. Michiel weigert mee te werken. Tijdens de zoektocht naar eetbare bessen en planten, vinden Bo en Isis de sjaal van Femke.

  9. Aflevering 9

    11 september 2014 (20 minuten)

    Nu ze de sjaal van Femke hebben gevonden, weten de kinderen dat hun ouders dichtbij moeten zijn. Daarom besluiten de kinderen een groot vuur te maken zodat Femke en Maarten ze beter kunnen vinden. Maar het is moeilijker dan gedacht om vuur te maken.

  10. Aflevering 10

    12 september 2014 (20 minuten)

    Michiel luistert mee als schipper Arend via de marifoon opgeroepen wordt. Arend is daar niet van gediend. Feike is blij omdat ze een verse vis heeft gevangen. Maar het maken van vuur lukt nog steeds niet. Maarten weet zeker dat hij de magnesiumstick van Jip heeft gevonden. Niemand gelooft Feike als ze vertelt wat ze heeft gezien.

  11. Aflevering 11

    15 september 2014 (20 minuten)

    Schipper Arend krijgt de opdracht om de lemsteraak te doorzoeken. Dit keer breekt hij in. Femke wordt bijna wanhopig omdat ze de kinderen nog steeds niet gevonden hebben. Tijdens de zoektocht naar eten en drinken voelen de kinderen opeens dat de grond onder hun voeten begint te trillen.

  12. Aflevering 12

    16 september 2014 (20 minuten)

    Vader Maarten, die geoloog is, denkt dat er een aardbeving op het eiland plaatsvindt. Bauke en Feike kunnen de weg naar de andere kinderen niet meer terugvinden. Bo is ongerust. Feike en Jip vinden een konijn in een val.

  13. Aflevering 13

    17 september 2014 (20 minuten)

    Terwijl Jip en Feike het konijn bevrijden uit een val, zien we plotseling een vreemde man. De kinderen hebben ruzie over het wel of niet opeten van het gewonde konijn. Opeens is Isis verdwenen. En het konijn ook. Tevens is er flinke storm opkomst.

  14. Aflevering 14

    18 september 2014 (20 minuten)

    Isis schuilt, samen met het konijn, in een bunker voor de storm en regen. De andere kinderen zoeken Isis. Vader Maarten en moeder Femke schuilen onder een boom voor de storm. Plotseling hebben de telefoons van Maarten en Bo weer bereik. Ze bellen elkaar onmiddellijk.

  15. Aflevering 15

    19 september 2014 (20 minuten)

    Isis ontmoet een vreemde meneer die het konijn beter maakt en in de bunker blijkt te wonen. Schipper Arend wordt streng toegesproken door Bits, zijn baas. Maarten en Femke zijn uitgeput, maar zien eindelijk hun kinderen weer terug. Alleen Isis is nog steeds kwijt.

  16. Aflevering 16

    22 september 2014 (20 minuten)

    Jip en Bo zoeken Isis en zien haar zitten met een vreemde man. Precies op het moment dat Ritsaert en Isis afscheid nemen van elkaar, wil Jip de man overmeesteren. Stagiair Michiel is nieuwsgierig naar wat schipper Arend heeft gedaan, maar Arend doet geheimzinnig. Michiel gaat staken.

  17. Aflevering 17

    23 september 2014 (20 minuten)

    Isis is blij om haar vader en Femke weer te zien. Ze vertelt dat het eiland gevaarlijk is en dat ze zo snel mogelijk weg moeten, omdat Ritsaert het heeft gezegd. Femke wil ook zo snel mogelijk van het eiland af, dus lopen ze met z'n allen naar de plek waar ze lemsteraak hadden achtergelaten. Maar de boot ligt er niet meer.

  18. Aflevering 18

    24 september 2014 (20 minuten)

    Familieberaad: hoe komen ze nu van het eiland af zonder boot? Eerst bouwen ze een nieuwe hut. Tijdens het zoeken naar eten, ontmoeten Maarten en Jip schipper Arend. Schipper Arend biedt aan om de hele familie naar het vaste land te brengen. Iedereen is dolblij, behalve Bauke, die weigert mee te gaan met schipper Arend.

  19. Aflevering 19

    25 september 2014 (20 minuten)

    Als de redding nabij is, moeten moeder Femke, vader Maarten en de kinderen ineens rennen voor hun leven, want schipper Arend blijkt een pistool te hebben. Ondertussen ontdekt stagiair Michiel wat er in de geheimzinnige kisten aan boord zit. Isis stelt voor om Ritsaert te zoeken voor hulp. Femke vindt dat geen goed idee.

  20. Aflevering 20

    26 september 2014 (20 minuten)

    Bo is boos over het nieuws dat Femke en Maarten vertellen. Ze loopt weg. Als Bo even later met Maarten en Isis op zoek is naar Ritsaert komen ze bij een giftige waterpoel. Bits ziet vanuit zijn observatieruimte dat er bezoek is in gevarenzone X en beveelt schipper Arend de kinderen en hun ouders onmiddellijk van het eiland te verwijderen.

  21. Aflevering 21

    29 september 2014 (20 minuten)

    Bo, Isis en Maarten blijven bij de bunker van Ritsaert. Joy en Sophie gaan op Schiermonnikoog op zoek naar Bo en haar familie. Bits wil geen pottenkijkers op zijn eiland en komt er achter dat Maarten bodemonderzoeker is. Het eiland begint weer te trillen.

  22. Aflevering 22

    30 september 2014 (20 minuten)

    Maarten, Bo en Isis krijgen van Ritsaert te horen dat er, zonder toestemming, wordt geboord naar een zeldzame grondstof op het eiland door een bedrijf dat Raptor heet. En dat de kans groot is dat er een hele grote milieuramp ontstaat als het misgaat met die boringen. Ondertussen eet Femke besjes die ze beter niet had kunnen eten.

  23. Aflevering 23

    1 oktober 2014 (20 minuten)

    Ritsaert wil met rust gelaten worden. Hij kan de familie niet helpen. Maarten is ongerust en wil zo snel mogelijk van het eiland af. Stagiair Michiel moet schipper Arend afzetten op het eiland en laat stiekem iets achter op het strand. Joy en Sophie ontdekken dat het paard van Bo kreupel is.

  24. Aflevering 24

    2 oktober 2014 (20 minuten)

    Bo heeft opeens even bereik met haar telefoon en moet huilen als ze een bericht van haar moeder ziet. De familie gaat gezamenlijk bouwen aan een vlot. Bauke vindt de spullen die Michiel heeft achtergelaten op het strand.

  25. Aflevering 25

    3 oktober 2014 (20 minuten)

    Joy en Sophie willen Bo bellen, omdat ze vreselijk nieuws hebben over haar paard maar ze kunnen Bo niet bereiken. Het vlot is af en de hele familie is klaar voor vertrek. Stagiair Michiel is aan de andere kant van het eiland aan wal gegaan met een bootje om de familie te redden.

  26. Aflevering 26

    6 oktober 2014 (20 minuten)

    Maarten wordt heel erg boos als het niet lukt om met het vlot te varen. Ritsaert is druk doende met zijn onderzoek en is bezorgd. Bits wil de kinderen en ouders zo snel mogelijk gevangennemen en stuurt een drone de lucht in om ze op te sporen.

  27. Aflevering 27

    7 oktober 2014 (20 minuten)

    Bits roept al zijn mannen op om de familie te zoeken. Eén van de kinderen zorgt ervoor dat de drone uit de lucht valt. Ritsaert verzamelt zijn onderzoeksgegevens en staat op het punt het eiland te verlaten als hij ontdekt wordt. Maarten eist dat Ritsaert blijft om zijn familie te helpen van het eiland te komen.

  28. Aflevering 28

    8 oktober 2014 (20 minuten)

    Net op tijd kunnen de kinderen, Ritsaert en de ouders zich verstoppen voor twee Raptor-mannen met een wapen. Ritsaert heeft een super goed idee om de Waddenzee over te steken met z'n allen. De familie gaat direct aan de slag met de voorbereidingen.

  29. Aflevering 29

    9 oktober 2014 (20 minuten)

    Ritsaert neemt een van de kinderen mee naar de Raptor-bunker waar alle voorraden worden opgeslagen, maar het alarm gaat af, dus moeten ze vluchten. De grote overtocht over het Wad begint. De Raptor-mannen zoeken naar sporen van de familie.

  30. Aflevering 30

    10 oktober 2014 (20 minuten)

    De familie heeft overnacht midden op het Wad, maar zijn verschrikkelijk moe. Femke stort letterlijk en figuurlijk in. Ritsaert neemt een besluit waar niemand blij mee is. Michiel denkt dat hij samen met Arend boodschappen gaat doen aan vaste wal, maar Arend heeft een ander plan.

  31. Aflevering 31

    13 oktober 2014 (20 minuten)

    Raptormannen ontdekken het laboratorium van Ritsaert. De familie is terug op het eiland. Isis vindt dat ze daarom met z'n allen het eiland, de zeehonden en de natuur moeten redden, maar daar is Bo het niet mee eens. Ritsaert is verdwenen.

  32. Aflevering 32

    14 oktober 2014 (20 minuten)

    Michiel besluit om Arend te helpen. Femke stelt voor om de Raptormannen om hulp te vragen, maar iedereen is daar tegen omdat het veel te gevaarlijk is. De kinderen vinden een drone en nemen 'm mee.

  33. Aflevering 33

    15 oktober 2014 (20 minuten)

    Anne bewerkt de camera van de drone. Isis gooit flessenpost met gif en een briefje in zee. Jip en Feike ontdekken een communicatiecentrum van Raptor op het eiland. Femke en Maarten weten niets van de geheime ontdekking van de kinderen.

  34. Aflevering 34

    16 oktober 2014 (20 minuten)

    Arend wil de kinderen van het eiland afhalen en naar Bits brengen. Michiel werkt hem tegen. Bits ontdekt dat de drone is gesaboteerd. Jip en Anne sluipen de communicatiebunker in en ontdekken dat er een beveiligingskoepel om het eiland zit.

  35. Aflevering 35

    17 oktober 2014 (20 minuten)

    Bo hoort dat de andere kinderen van plan zijn om de boor stil te leggen en is ongerust. Femke en Maarten zijn boos omdat de kinderen te weinig bezig zijn met het vlot bouwen. Na een grote explosie ontdekken Bo en Isis dat er nog meer gif lekt in Zone X. Ritsaert is doodziek.

  36. Aflevering 36

    20 oktober 2014 (20 minuten)

    Bits is in paniek omdat de boorinstallatie kapot is. Arend krijgt de opdracht van Bits om meneer IJkema op te halen van het vaste land. Ritsaert waarschuwt de kinderen dat ze zo snel mogelijk van het eiland af moeten nu het nog kan. Bo steekt het vlot in de fik.

  37. Aflevering 37

    21 oktober 2014 (20 minuten)

    Maarten en Femke ontdekken dat de kinderen hebben gelogen. Vervolgens gaan Maarten en Femke naar de communicatiebunker om hulp in te schakelen, maar worden gevangengenomen. Bits hoort dat er nog een groter probleem is met de boor.

  38. Aflevering 38

    22 oktober 2014 (20 minuten)

    De kinderen zijn bang omdat hun ouders gevangen zijn genomen door Raptor. Isis roept Ritsaert met de speciale noodroep. Michiel ontdekt hoe de koepel om het eiland werkt. Jip en Anne sluipen de bunker in om hun ouders te zoeken.

  39. Aflevering 39

    23 oktober 2014 (20 minuten)

    Femke en Maarten moeten met Arend en Michiel mee. Michiel probeert Femke en Maarten te bevrijden, maar wordt betrapt. Bits is razend, omdat het probleem met de boor nog steeds niet is opgelost. De kinderen ontdekken dat hun ouders in de hoofdbunker gevangen zitten.

  40. Aflevering 40

    24 oktober 2014 (20 minuten)

    Michiel wordt ook gevangen genomen door Raptor. Maarten wordt door Bits verhoord en gedwongen de boor te repareren. Bauke en Isis gaan samen hun ouders zoeken zonder dat de anderen het weten.

  41. Aflevering 41

    27 oktober 2014 (20 minuten)

    Bauke en Feike worden ook gevangen door Raptormannen. Bits krijgt opdracht om dubbel te produceren, maar de boor is nog altijd kapot en er dreigt een milieuramp. Joy en Sofie moeten op de vlucht als ze worden betrapt.

  42. Aflevering 42

    28 oktober 2014 (20 minuten)

    Bo, Anne, Isis en Jip hebben een Raptorman gevangengenomen. Met zijn kleding en pasjes sluipt Anne één van de bunkers binnen. Maarten wordt verhoord door Bits en ontdekt dat Bauke en Feike ook gevangengenomen zijn. Tegelijkertijd wordt Anne bijna betrapt.

  43. Aflevering 43

    29 oktober 2014 (20 minuten)

    Er worden steeds meer zieke zeehonden gevonden in de Waddenzee. En in het zeehondenlaboratorium van Raptor gaan steeds meer zeehonden dood. Isis houdt de wacht bij de Raptorman die de kinderen vastgebonden hebben. Maar dat gaat niet helemaal zoals is afgesproken.

  44. Aflevering 44

    30 oktober 2014 (20 minuten)

    De kinderen worden ontdekt en meegenomen naar de plek waar hun ouders gevangen zijn genomen. Ritsaert is doodziek en heeft geen medicijnen meer. Joy en Sofie moeten weer vluchten als de politie aan huis komt bij de moeder van Joy. Arend probeert Michiel te helpen ontsnappen.

  45. Aflevering 45

    31 oktober 2014 (20 minuten)

    Maarten laat aan Bits zien dat het gif overal in de Waddenzee lekt. Bits wil dat Maarten de installatie repareert, maar Maarten werkt alleen maar mee als zijn kinderen en Femke eerst veilig naar het vaste land worden gebracht.

  46. Aflevering 46

    3 november 2014 (20 minuten)

    De kinderen gaan er met de kotter vandoor. Zonder Arend. Maarten werkt hard om de installatie te repareren. Pas als Femke een vreselijk bericht over de marifoon hoort, wil ze ook met de kinderen terug naar het eiland. Ritsaert zorgt er voor dat hij bij Bits wordt gebracht.

  47. Aflevering 47

    4 november 2014 (20 minuten)

    Maarten en Ritsaert moeten samen werken, omdat Bits het zegt. Joy en Sofie besluiten naar de moeder van Bo te gaan en nemen Dickens mee. Maarten is zwaar onder de indruk als hij begrijpt dat zijn kinderen plotseling terug zijn op het eiland.

  48. Aflevering 48

    5 november 2014 (20 minuten)

    Het grote reddingsplan van de kinderen begint zeer vroeg in de ochtend, maar verloopt niet volgens plan, want Jip, Anne en Bauke worden betrapt in de communicatiebunker. En Bits zorgt dat de koepel weer ingeschakeld wordt.

  49. Aflevering 49

    6 november 2014 (20 minuten)

    Isis is bij de zeehondenbunker en ontdekt dat Michiel daar ook is. Maarten en Ritsaert worden bevrijdt en komen in actie. Ritsaert is zo ziek dat hij niets meer kan doen. Feike komt hem helpen. Maarten en Femke ontdekken een bom in de bunker van Bits.

  50. Aflevering 50

    7 november 2014 (20 minuten)

    Bits komt aan boord van de kotter en denkt dat hij kan ontsnappen. Maar Arend houdt hem tegen. Bauke zorgt ervoor dat de koepel verdwijnt. Feike zet de boorinstallatie stop dankzij aanwijzingen van Ritsaert. Eindelijk kan de hele familie terug naar vaste wal. Daar krijgen Isis en Bo nog een speciale verrassing.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.