• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.268 gebruikers
  • 8.985.308 stemmen
Avatar
 
banner banner

Docklands - Seizoen 1 (2010)

3,00 1 stemmen

Show titel: Docklands

IMDb beoordeling: 7,4 (12)

Afleveringen: 8

Speelduur: 3 uur en 52 minuten

Ontwikkeld door: Brechtje Schaling

Met: Lobke de Boer, Sam van Velzen en Finn Bech

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 31 oktober 2010

Eerst uitgezonden op: Nederland 3 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Docklands

De tweeling Arend en Zus zijn elf jaar en zijn op hun vijfde als pleegkinderen bij de familie Kater op een scheepswerf komen wonen omdat hun eigen moeder Nancy niet meer goed voor hen kon zorgen. Vader en moeder Kater hebben zelf ook twee kinderen: Boris van 17 en Mink van 7 jaar. De scheepswerf van de familie Kater grenst aan het ruige Docklandsterrein. Hier komen Arend en Zus elke dag samen met hun vrienden Sander, Siham, Winston, Maaike en Kareem. Met hen beleven ze een onvergetelijke zomer. Ze beleven de grootste avonturen maar komen elkaar ook wel eens flink tegen. Het is niet altijd gemakkelijk te bepalen hoe je je voelt, wat je vindt en bij wie je hoort, maar samen staan ze veel sterker dan ze denken.

Afleveringen Seizoen 1 (2010)

  1. 1. Zone 3

    31 oktober 2010 (29 minuten)

    Het is zomervakantie en Arend en Zus verheugen zich erop alle dagen te kunnen spelen op de Docklands met hun vrienden. Dan verschijnt een nieuwe jongen, Kareem, op het terrein en wordt alles anders voor Arend. Hij schopt per ongeluk de bal van Kareem in het water en de rest van de groep laat hem vallen. Ook de afspraak met hun biologische moeder Nancy levert verrassingen op. Als de rest van de groep Kareem in hun midden opneemt, is Arend vastbesloten zijn onzekerheid te overwinnen. Hij raapt al zijn moed bij elkaar en doet iets wat hij nooit van zichzelf gedacht had.

  2. 2. De Inkijktoren

    7 november 2010 (29 minuten)

    Zus heeft een kort rokje gevonden tussen de jaren ‘80 kleren van haar pleegmoeder. Op de Docklands valt dit nogal op. De jongens uit de groep maken grapjes om Zus’ nieuwe outfit. Als er stoere brommerjongens het terrein opscheuren voelt Arend zich bedreigd, maar Zus besluit samen met Siham naar hen op zoek te gaan. Arend maakt zich zorgen en dat blijkt niet voor niets...

  3. 3. Xxx Winston

    14 november 2010 (29 minuten)

    Maaike is een jongensachtig meisje dat altijd met de jongens uit de groep optrekt. Ze voelt zich in de groep ook meer bij de jongens horen dan bij de meisjes. Maar als verliefdheid en verkering een issue worden, blijkt dat de groep hier anders over denkt. Maaike worstelt met de vraag bij wie ze nou hoort en besluit een statement te maken. Ondertussen komt Nancy op bezoek bij de familie Kater en willen Arend en Zus niet meer samen op één kamer slapen.

  4. 4. De Noorderzon

    21 november 2010 (29 minuten)

    Als Arend mee wil helpen op de werf van zijn pleegvader loopt hij alleen maar in de weg. Bij Kareem thuis is zijn vader onverwachts terug en weet Kareem niet goed wat hij daarvan moet denken. Als de groep op de Docklands een verlaten auto vindt maken Arend en Kareem wilde plannen om er samen met de auto vandoor te gaan. Voor Kareem is deze afspraak heel erg belangrijk. Arend komt echter voor een lastige keuze te staan als hij na een spannend bezoek aan Jeugdzorg zijn vader mag helpen met lassen.

  5. 5. S.O.S

    28 november 2010 (29 minuten)

    Als oma komt logeren wordt de sfeer in huize Kater gespannen. Zus wordt er onrustig van en vraagt zich af of ze nou bij de familie Kater thuishoort of toch meer bij haar biologische moeder Nancy. Op de Docklands zit Winston niet lekker in zijn vel. Hij is zijn oude, grappige zelf niet meer en de groep snapt niet wat er aan de hand is. Zus gedraagt zich brutaler dan normaal en loopt zelfs van huis weg. Dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

  6. 6. Muiten!

    5 december 2010 (29 minuten)

    Als vader en moeder Kater een paar dagen weg zijn neemt Boris de leiding thuis over. Tot groot ongenoegen van Zus en Arend. Op de Docklands is Sander het zat om door Kareem en Arend als een pispaaltje te worden behandeld en komt in opstand. Dit leidt tot grote onrust en verdeeldheid in de groep. Zus kiest voor Sander, maar ook hij blijkt niet zo’n aardige leider te zijn. Dan lezen Arend en Zus stiekem een brief waardoor ze erachter komen dat Nancy een rechtszaak heeft aangespannen om de voogdij over hen terug te krijgen. Maar dat kan alleen als Arend en Zus daar ook zelf voor kiezen.

  7. 7. Twaalf

    12 december 2010 (29 minuten)

    Zus en Arend maken uitnodigingen voor hun aanstaande verjaardag. Zus vindt het moeilijk om Siham te vragen, want Sihams jongere broertje Nassim(5) is net overleden. Als Siham toch ineens op de Docklands komt, heeft ze moeite om haar gevoelens te tonen. Siham doet het liefst alsof er niets is gebeurd. De groep weet niet goed hoe ze op haar moet reageren, want hoe ga je om met iemand die eigenlijk heel veel verdriet heeft? Ondertussen moeten Arend en Zus naar de rechter om te zeggen bij wie ze willen wonen als ze twaalf zijn. Willen ze bij de familie Kater blijven wonen of in het nieuwe huis bij hun biologische moeder Nancy?

  8. 8. Het Ruime Sop

    19 december 2010 (29 minuten)

    Het is het einde van de zomer. De groep lijkt uitgespeeld te zijn op de Docklands en de kinderen zijn zenuwachtig voor de grote verandering die hun te wachten staat; de meesten gaan naar de middelbare school. Arend is bang dat de groep uit elkaar valt en dat hij Kareem als vriend zal verliezen. Als Zus en Arend met Nancy op stap zijn voor de eerste bezoekregeling raakt Zus iedereen kwijt. Dan komt de groep haar zoeken en wordt het toch nog een mooie dag. Al vraagt iedereen zich af of ze ooit nog een keer zo’n zomer zullen beleven.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Phantasm

Phantasm

  • 6685 berichten
  • 6612 stemmen

Leuke avontuurlijke jeugdserie die lekker wegkijkt.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.