• 9.374.123 stemmen

Top 2000 a Gogo - Seizoen 17 (2018)

Alternatieve titel: Top 2000 à Go-Go

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Kees Toering en Paul Vloon

Met: Leo Blokhuis, Matthijs van Nieuwkerk en Monica Tijdink

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 26 december 2018

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Top 2000 a Gogo

Ieder jaar tussen kerst en oud & nieuw laat Top 2000 a Gogo zes avonden achter elkaar haar licht schijnen op de Top 2000 lijst van NPO Radio 2. De complete popgeschiedenis passeert de revue. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt diverse bijzondere gasten in een bruisend Top 2000 café, die vertellen waarom een bepaald nummer in de Top 2000 moet staan en het tegen elkaar opnemen in een muziekquiz. Zijn muzikale steun en toeverlaat, Leo Blokhuis, diept opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis op.

Afleveringen Seizoen 17 (2018)

1. Aflevering 1

26 december 2018 (1 uur)

In deze aflevering een reportage over ‘One of us’ van Joan Osborne, zij vertelt ons hoeveel problemen deze hit haar bezorgd hebben en songwriter Eric Bazilian (The Hooters) laat ons zien hoe het nummer is ontstaan en Leo Blokhuis brengt een ode aan de dit jaar overleden zangeres Aretha Franklin.

2. Aflevering 2

27 december 2018 (1 uur)

In deze aflevering onder meer een reportage over The Dandy Warhols, die we kennen van hun hit ‘Bohemian like you’. Dit werd een interview zoals we in onze rijke historie nog nooit eerder hadden meegemaakt en waaruit blijkt dat seks, drugs & rock n’ roll nog steeds levend is! Verder vertelt presentator Martijn Krabbé over zijn favoriete Top 2000 artiest. En radio dj Sander Lantinga neemt het in de quiz op tegen journaliste Fidan Ekiz.

3. Aflevering 3

28 december 2018 (1 uur)

In deze aflevering onder meer een reportage over Maaike Ouboter’s nummer ‘Dat ik je mis’, dat ze eigenlijk per ongeluk schreef. Daarnaast neemt voormalig judoka Dennis van de Geest het in de quiz op tegen sprinter Churandy Martina. En de winnaar van de Libris Literatuurprijs Murat Isik pleit voor Billie Jean van Michael Jackson op nummer 1.

4. Aflevering 4

29 december 2018 (1 uur)

In deze aflevering een zeer bijzondere reportage over Lamont Dozier, die we kennen van het songwriters- en productietrio Holland-Dozier-Holland, die vele Motown successen maakten. Hij schreef vele hits voor The Supremes waarvoor we specifiek dieper duiken in ‘Where did our love go’.

5. Aflevering 5

30 december 2018 (1 uur)

In deze aflevering een reportage over Suzanne Vega waarin ze het verhaal vertelt over haar hit ‘Luka’. Ook gingen we in Engeland langs bij de dichter Pete Brown die vele hits voor Cream heeft geschreven samen met Jack Bruce, waaronder ‘White Room’ en ‘Sunshine of your Love’.

6. Aflevering 6

31 december 2018 (1 uur)

In deze laatste aflevering is uiteraard onze huispianist Roel van Velzen van de partij. In de quiz nemen zanger René Froger en de Belgische presentatrice en zangeres Evi Hanssen het tegen elkaar op. En er zal een reportage voorbij komen over Madonna’s ‘Like a virgin’, waaruit blijkt dat het nummer helemaal niet over Madonna’s maagdelijkheid gaat.

avatar van brawljeff

brawljeff

Dit kijk ik al jaren, maar ik had er eigenlijk nooit aan gedacht deze toe te voegen op TvMeter. Voor mij is het hele Top 2000-spektakel, ook al ben ik het niet altijd eens met de inhoud, bepalend voor mijn feestdagen. Leuk om in de laatste week van het jaar veel muziek te luisteren en veel over muziek te weten te komen.

Ook dit seizoen zat Top 2000 a Gogo weer goed in elkaar. De documentaires van Leo Blokhuis zaten weer goed in elkaar en duren niet te lang voor het programma. Verder ook veel nieuwe informatie te horen gekregen over de artiesten uit de lijst. Nadeel vond ik dit seizoen de gasten die voor het quizonderdeel zijn uitgenodigd. Er zaten gasten tussen die letterlijk niets over popmuziek wisten. Dat maakte het saai om naar te kijken.

avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

Ik kan me bij bovenstaande aansluiten. Er was notabene een zangeres te gast op, ik zal haar naam niet noemen, die bitter weinig wist van de muziek van vroeger. Daar stoor ik me dan ook wel aan en wat ik ook een minpuntje vindt is dat er waar hij maar kan Matthijs moet vermelden hoe goed hij Otis wel niet vindt. Begrijp me niet verkeerd, het was één van de beste zangers maar een tandje minder mag wel. De minidocu's vind ik dan wel weer zeer interessant om naar te kijken. Bedankt voor de toevoeging.

DjFrankie

Enige kritiek punt dat ik op Don Leo en Mathijs heb. Kom op jongens er is meer dan soul en blues.

Al die weetjes die Leo opzoekt in de computer gaan over blues soul etc. En Matthijs is blijven hangen in de jaren 60.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

jakkepoes_mm schreef:

...en wat ik ook een minpuntje vindt is dat er waar hij maar kan Matthijs moet vermelden hoe goed hij Otis wel niet vindt.

Zijn grote favoriet Charles Aznavour is dan ook dit jaar overleden. Zou dat het zijn ? Of nee, Otis is natuurlijk ook al lang...

DjFrankie schreef:

Misschien de bakermat van veel nummers uit de top 2000 ? Don Leo (is dat trouwens niet een andere Leo ?) zijn specialiteit is natuurlijk de geschiedenis achter bepaalde platen.

Maar wie zouden jullie dan betere presentatoren vinden voor dit programma ?

avatar van brawljeff

brawljeff

Naar mijn mening is dit al een perfect duo voor dit programma. Misschien zou Gerard Ekdom nog kunnen.

Volgens mij bedoelt DjFrankie niet dat dit duo moet verdwijnen, maar meer dat ze ook wat andere genres moeten uitlichten, zoals rock en elektronisch.

brawljeff schreef:

Precies ze blijven hangen in de jaren 60 en 70. En er is nog zoveel moois gemaakt.

Bv

Massive Attack - The Man Next Door heeft een sample van The Cure 10.15 Saturday Night.

Paper Planes van MIA van The Clash - Straight to Hell.

Coldplay Talk heeft het weer van Kraftwerk's - Computer Love

Maar als andere presentatoren en daardoor verjonging, Eva Cleven en Gerard Ekdom

avatar van Poeha

Poeha

Naaahh vervangen van originele presentatoren wordt een programma haast nooit beter van. Ze geven het programma wel een bepaalde sfeer mee.

Als er dan iemand als vervanger zou moeten worden aangewezen dan is het inderdaad wel Gerard Ekdom. Heeft ook veel kennis en is, lijkt me, muzikaal wat breder georiënteerd dan Matthijs.

Ekdom voor Blokhuis, Cleven voor Matthijs Freek

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Toch vind ik Jacques Brel een 10 x betere zanger dan Sjarrel Azanavour !