- Home
- Series herkijken
Series herkijken
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Zijn er meer mensen die graag series herkijken? Leuk of tijdverspilling? Alle genres of alleen een bepaald soort? Alles of het beste gedeelte? Discuss..
Ik merk dat ik zelf toch best vaak een serie herkijk. Soms heb ik er gewoon zin in. Maar ik merk ook dat ik soms in een 'serie-dipje' zit en niet weet of de series van m'n watchlist me zullen bekoren. Dan heb ik gewoon behoefte aan een zekerheidje en dan biedt een serie die ik al gezien heb uitkomst.
Vaak grijp ik dan naar spannende actie/thriller-serie (24, alias, o.d.) als ik het verloop van het plot en de gebeurtenissen een beetje ben vergeten. Dan kijk ik gewoon de hele serie opnieuw en kan daar ontzettend van genieten. Natuurlijk zijn er altijd een paar belangrijke zaken die je niet vergeet, maar dat stoort me niet al te erg. Favoriete komedieseries zie ik ook graag terug, al ben ik dan eerder geneigd om een klein (willekeurig) gedeelte te bekijken. Er zijn ook series die ik gewoon zo goed vind dat ik het nooit erg vind om terug te zien, ook al zit het nog vers in mijn geheugen. Bijvoorbeeld Dragonball Z, daarvan kan ik niet eens meer een inschatting maken hoeveel keer ik het gezien heb.
Miszmi
Ik her bekijk series niet zovaak, maar als al mijn lopende series een stop hebben en ik alweer twee nieuwe series heb toegevoegd, doe ik het wel.
Friends heb ik alle afleveringen minstens vijf keer van gezien en daar zal het niet bij blijven. Inmiddels ben ik opnieuw begonnen aan Once Upon a Time, omdat mijn zoon de serie ook graag wil volgen. Zelf zit ik in seizoen 5, met mijn zoon in seizoen 2. Toch erg leuk om terug te zien, zeker omdat de serie nog loopt. De laatste aflevering die ik heb gezien had ook te maken met een aflevering uit seizoen 1, die aflevering had ik mij anders nooit helemaal herinnerd.
Als we Ciske de Rat als serie zien, heb ik die ook al een keer of 10 gezien (inclusief mijn kindertijd).
Gezien de vele nieuwe series die elke keer komen, heb ik weinig tijd voor terugkijken van een bepaalde serie. Ik volg momenteel rond de twintig series en twee keer per jaar komen daar altijd weer series bij.
brawljeff
Lost is eigenlijk de enige serie die ik helemaal twee keer heb gezien en dat zie ik nog wel een paar keer gebeuren. Game of Thrones, Band of Brothers en Breaking Bad gaan ook nog wel een keer opnieuw gekeken worden.
Series als Modern Family en Family Guy kijk ik random op tv, dus zie ik sowieso wel vaker.
Teejey_mm
Ik hoop inderdaad veel te gaan herkijken, alle 5* series eigenlijk wel, maar alleen wanneer ik grotendeels vergeten ben van de serie, anders is het effect weg.
Teunnis
Ik heb Twin Peaks een hele hoop keren bekeken. Adventure Time gaat ook vaak in de herhaling. Verder ben ik nu ook weer (op een traag tempo) Carnivale aan het herbekijken. Wat mij betreft werkt herbekijken van series net zo goed als bij films: de ene serie wordt er beter van, de andere serie is het gewoon leuk om nog eens te kijken en sommige series zijn na één keer leuk geweest. Ik denk dat ik bijvoorbeeld Forbrydelsen (The Killing) nooit meer terug ga kijken. En van een serie als Community en Scrubs hooguit eens een random aflevering. Breaking Bad ga ik denk ik pas over vele jaren terugkijken. Zelfde geldt waarschijnlijk voor Six Feet Under (al heb ik daar nog een half seizoen te gaan).
Ik kijk series zeker wel opnieuw. Paar jaar terug eens volledig 24, Prison Break en Lost opnieuw gekeken en ook met sitcoms ben ik dit van plan. Modern Family, How i met your mother, Friends en Seinfeld heb ik volledig gezien (of tot wat er beschikbaar is), maar ga ze nog eens kijken. Iets wat goed is, is fijn om opnieuw te kijken en je kan er ook een andere visie op de serie door krijgen doordat je nu alles achter elkaar kan kijken zonder soms 3 kwart jaar wachten.
Moet wel zeggen dat ik zoveel nieuws tegen kom, dat het soms lastig is om een al bekeken serie weer op te zetten. Er zijn ook zat series die ik maar 1x wil bekijken, bijvoorbeeld omdat de emotionele impact een 2e keer minder zal zijn of omdat ik de serie gewoon niet goed genoeg vond. Een film geef je toch al snel een nieuwe kans, kost je meestal max 2 uur.
Donkerwoud
Vrijwel nooit. Alleen van Southpark en The Simpsons heb ik veel oudere episodes meerdere keren gezien.
South Park volg ik al sinds het prille begin, heb de serie een paar of 2, 3 terug ook eens helemaal weer gekeken. Zulke series blijven tijdloos en gaan ook na meerdere keren een aflevering zien nooit vergeten.
renzoroy_mm
Married With Children 3 x
Supernatural Seizoen 1 t/m 4 2 x, overige seizoenen 1 x
Californication 3 x
en ben nu Desperate Housewives voor de 2e x aan het kijken
Tussendoor kijk ik de lopende series die ik volg
ZAP!
Ik ga Get a Life (nog geen cijfer) en / of Freaks and Geeks (4,5*) deze week herbekijken - zin in.
Breaking Bad (in zijn geheel) zal daarna volgen, al heb ik daar alleen nog maar s1 en 2 van gezien.
ZAP!
Van 't weekend s1 en 2 van Bron / Broen herkeken.
Blijft heerlijk wegkijken, elke aflevering steekt als een Zwitsers uurwerk in elkaar. Okay, af en toe moet je wat toevalligheden en groteske zaken voor lief nemen, maar mij lukt dat wel. Op naar s3, en stiekem hoop ik op een 4e, maar dat zal wel niet...
Shaky
Vandaag begonnen met Archer - Seizoen 1 (2009-2010) opnieuw te bekijken. Jaren geleden gezien en toen vond ik er niet veel aan; zeer magere 5,5. Vandaag de eerste drie afleveringen gezien en ik vind het nu al stukken beter dan tijdens mijn eerste kijkbeurt. Eens zien waar dit schip gaat stranden.
Toontje_mm
Minuten komen te duur.
Bevangen in vergankelijke toestand waarbinnen ons tijdgebonden bewustzijn zich zou verschansen.
Dus nee, doorgaans niet.
ZAP!
Bron / Broen s3 herkeken, op de laatste 4 eps na, want ik ben erin geslaagd een dvd te vernielen door het onjuist van het (godsonmogelijke) klemmetje proberen te halen... grmbl.
Blijft een fantastische serie met een heerlijke lading maatschappijkritiek en bijna stuk voor stuk zeer geslaagde personages. Wanneer de blu-ray box s1-3 voor een schappelijk prijsje te vinden is, zal ik hem maar weer aanschaffen. Voor nu een halfje erbij per seizoen (4,0* --> 4,5*).
ZAP!
Bates Motel, 1 t/m 4. Ben bijna klaar met 3. Blijft (erg) leuk, maar briljant is het slechts bij momenten. Farmiga en Highmore spelen erg goed, maar van hun karakters krijg je af en toe wel het heen en weer (zoals ze zelf ook heen en weer gaan). S5 gaat er ook vast nog van komen.
S1: 4,0* -> 3,5*, idem s2.
ZAP!
Bates Motel s4: onveranderd 2,5*.
Begonnen aan Cracker - Seizoen 1 (1993) . Heerlijk.
Brave-Neo
Mijn topseries heb allemaal zeker 2 tot 4x gezien ( inclusief op tv bij uitkomen ) en vooral 24, Sons Of Anarchy, Prison Break ( seizoen 1 t/m 4 dan ) en The Shield zullen in de wintermaanden de komende jaren nog wel een paar x langskomen.
ZAP!
Al een tijdje weer alles van Inspector Morse aan 't (her)kijken. Nog steeds bezig met Columbo en Frost (ook herkijkbeurten in feite, Frost bijna klaar - wat jammer is, want het is een fijne serie), en ook Cracker natuurlijk.
Op blu-ray The Fall binnen, s1, 2 en 3 (3 nog niet eerder gezien).
ZAP!
The Sopranos s1 herkeken. Gek hoe ik alle seizoenen in mijn hoofd door elkaar gehusseld heb (blijkbaar); toch best een goed en interessant seizoen, al vond ik vooral dat stuk met de muziekbizz wat afleiden van de rest. Een wat dikkere 3,5* dit keer.
Dying Rose
Series herkijken is allesbehalve tijdverspilling. Het neemt gewoon meer tijd in beslag (duh).
Lost en Prison Break zijn minstens tweemaal volledig bekeken. Ook aparte seizoenen (ergo de leukere) of zelfs lukraak losse afleveringen worden bij momenten opgezet.
Daarnaast, idem uit mijn top 10, zijn Persons Unknown en Top of the Lake meermaals bekeken. De anderen zijn voor mij nog te recent om te herkijken (Deadwood, SoA) of durf ik niet meteen aan te raken omdat ze een speciaal aura bezitten dat ik me nog kan herinneren (Spooks, Torchwood).
De (jonge) tienerjaren zijn indeed de belangrijkste en meest bepalende.
En dan is er nog die ene die een decennium geleden tot bij de Big Three behoorden samen met Lost en PB. Eén waar ik gedurende het kijken zo zeker was van een plaats in mijn toplijst, maar die dan compleet de mist inging. Heb destijds de serie niet uitgekeken. Ooit gun ik het een herziening, maar voorlopig blijf ik, omtrent Heroes, bij mijn lagere verwachtingen.
ZAP!
The Sopranos s2 (vorig weekend) en 3 zitten er alweer op. 3 bevalt tot nu toe het best, al scheelt het elkaar niet veel. Volgende week s4? Het is wel verslavend!
Maiky_mm
Ik vind het herzien van een serie absoluut geen tijdverspilling. Ik heb onlangs Breaking Bad voor de tweede keer helemaal uitgekeken. Het is dan wel een fractie minder indrukwekkend dan de eerste keer, maar er vielen me wel weer bepaalde audiovisuele dingetjes op die ik eerst had gemist.
Ben nu de eerste twee Twin Peaks-series aan het herkijken. Leuk om dat tegen de derde serie af te zetten. Heb Family Guy trouwens ook twee keer in zijn geheel gezien, tot aan seizoen 14. Al diende dat meer als 'behang' om mijn blik op te werpen tijdens het koken toen ik nog alleen woonde... ?
ZAP!
Ik vind het herzien van een serie absoluut geen tijdverspilling.
Maiky_mm
Als ik ooit nog eens de kans krijg, wil ik The Sopranos ook nog opnieuw zien. Lijkt me inderdaad typisch zo'n serie waar je nieuwe dingen in kunt ontdekken.
Dogie Hogan
Springvloed-seizoen 1 inmiddels 2x herkeken. Onlangs enkele onlogische gebeuretenissen vind ik deze TV-serie steeds beter worden en zeker geen tijdverspilling.
Dat vind ik juist wel van de pogingen om herhaling van series op zender ONS te kijken. Door onder VHS-niveau beeldkwaliteit is een episode kijken slechts een paar minuten te houden.
clockwork72
Sure, i have watched Suits maybe hundred times entirely.
Dogie Hogan
Series herkijken: momenteel Downton Abbey. Eerst via TV gevolgd, nu op Blu-ray. Van de laatste 3 seizoenen miste ik op Blu-ray toch scenes, die ik mij van tv uitzendingen kon herinneren. Na afronding der 6 seizoenen nog maar eens IMDb bezocht en bleken de Kerst-specials niet op de Blu-ray discs te staan (?!) Moeten vanaf seizoen 4 separaat gekocht worden. Voor de juiste chronologie heb je die specials toch nodig, blijken geen stand-alone verhalen te zijn. Lekkewr commercieel, maar geeft wel een bijsmaak.
Dogie Hogan
Momenteel Mr. Selfridge: nog 2 delen van 3e seizoen en dan 't laatste, 4e seizoen.
(Zeker geen tijdverspilling, er vallen toch weer andere dingen op.)
ZAP!
Bron (the bridge) - nu halverwege s2. Blijft goed, al zijn de zaken wel onderhevig aan plenty gezochte zaken / verbanden en toevalligheden, maar het zijn ook vooral Saga en Martin en hun interactie die de show stelen.