• 9.197.165 stemmen

Met onder meer: Dolph Lundgren, Cung Le en Vinnie Jones

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot A Certain Justice

"Pain runs deep."

Na terugkomst van een traumatische missie in Irak worstelt John met het posttraumatische stressstoornis. Het beetje rust wat hij heeft weten op te bouwen in zijn leven wordt plots verstoord wanneer hij op een dag een lokale prostituee redt uit de handen van een groep Aryan Brotherhood pooiers. Doordat hij een aantal leden van de broederschap heeft omgebracht tijdens de redding zijn John en zijn familie nu het primaire doelwit geworden van de meedogenloze leider van de groep.

logo tmdbimage

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van DiDa

DiDa

Gister uitgekomen in de States. Toch benieuwd naar deze dtv actioner.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You ain't sorry, but you will be."

Blijkbaar is Cung Le al sinds 2009 betrokken om dit project van de grond te krijgen, het resultaat is helaas teleurstellend te noemen.

Qua verhaal is het zo cliché als het maar kan; een gedecoreerde oorlogsheld die in de clinch ligt met wat bad guys. Het deed me op momenten denken aan Rambo, vooral toen zijn commanderende officier in beeld kwam, kreeg ik een déjà vu gevoel. Het probleem is dat de film zich te veel richt op het drama-aspect, een acteur als Le is hiervoor niet geschikt.

Daarnaast springt het van de hak op de tak met verscheidene personages die geen echt doel dienen. Wat dat betreft lopen sommigen er ietwat verloren bij. Overigens grappig om Dolph Lundgren met een - opgeplakte?! - snor te zien. Het staat 'm niet en het was meer wachten tot het eraf zou vallen, maar dat terzijde.

De actiescènes zelf zijn op één hand te tellen en kunnen er net mee door. Jammer genoeg is het camerawerk een beetje rommelig en is de choreografie enigszins ondermaats. Volgens mij denken regisseurs Giorgio Serafini en James Coyne dat ze een soort wannabe J.J. Abrams zijn met hun overmatig gebruik van lens flares. Het leidt meer af dan dat het goed doet.

Al met al een op-en-top B-film die zichzelf iets te serieus neemt, wat het geheel niet ten goede komt.

1,5 Sterren.

avatar van gauke

gauke

De regisseur heeft het wiel niet uitgevonden in deze zogenaamde B-actiethriller. Mede door een miskukt scenario was de verhaallijn zwak, clichématig en bijzonder oppervlakkig en het verliep bovendien broksgewijs. De cast speelde ongeïnspireerd en zonder enig charisma en het camerawerk was slordig.

avatar van Brabants

Brabants

Dolph Lundgren in actiefilms staat tegenwoordig synoniem voor pulp. Ook 'A Certain Justice' is hierin geen uitzondering. Deze film probeert serieus genomen te worden, maar kan zich met geen enkele vorm van kwaliteit meten met voorgangers binnen dit genre. Door het uitgemolken verhaal -zucht- en de schijnvertoning van de cast hou je er als kijker onderhand een PTSS aan over.

avatar van schumacher

schumacher

Flauwe B-Film, er zat wel iets in maar allemaal amateuristisch gedoe, geen goed acteerwerk al hoeft dat niet persee mar ook niet goed gefilmd enz... Nee, laat die maar aan je voorbij gaan.

Ik kijk alleen omdat ik Dolph graag bezig zie maar wrm die in zo'n strontfilms mee doet snap ik echt niet ze?

avatar van pindope

pindope

Ach ik heb ze nog slechter gezien.. Dolph als verkrachter is weer is wat anders

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Actie film zoals zo velen. Nergens anders onderscheidend.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een matige actiefilm met Cung Le in de hoofdrol die binnen 17 dagen tijd werd opgenomen. Volgens de acteur zelf is het verhaal een mix van First Blood (1982) en No Country for Old Men (2007). Hij wilde deze film al sinds 2009 maken. Achteraf had hij z'n energie beter in iets anders kunnen steken.

2,0 *

avatar van Dk2008

Dk2008

Wat ziet die Dolph Lundgren er hier uit, want daar keek ik deze film voor. Hij heeft toch al een rotkop, maar die actiefilms met hem smaken best naar meer. Hier moet hij zo'n halve zool uit de onderwereld spelen net als Vinnie Jones (ex-voetballer en speelt sindsdien vooral kwaadaardige rollen) dus yeah man, dat zal er wel mee te maken hebben. Nu hebben actiefilms toch vaak al een mager verhaal maar deze film heeft bijna niets te bieden. Lijkt wel een game, weer iemand om zeep geholpen, 10 points erbij.

Natuurlijk zit er iets van een verhaal in anders wordt het helemaal een oeh en ah en verder niks.

Ondanks alles vind ik het maar een leuk, wel onbedoeld lachwekkend en goedkoop maar toch onderhoudend filmpje. En Cung Le (als oorlogsveteraan) doet het goed. 4.0

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima actiefilm met leuke gevechten.