• 9.372.496 stemmen

Geregisseerd door: Tony Giglio

Met onder meer: Jonathan Patrick Foo, Falk Hentschel en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Extraction

"One Is The Deadliest Number"

Mercy Callo (Jon Foo) is een Amerikaanse Black Ops soldaat die, na een mislukte missie om een gevangene te bevrijden, de enige overlevende is. Hij zal nu alleen een weg uit een Tsjetsjeense, zwaar beveiligde gevangenis moeten zien te vinden en het doelwit in leven proberen te houden om zo een grote terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied te voorkomen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Brabants

Brabants

'Extraction' is een film waarbij het verhaal niet origineel is, maar waar je zeker iets interessants mee neer kunt zetten. Helaas is dit hier niet het geval en is het ondanks de normale speelduur een behoorlijk lange zit. Het ontbreekt aan basale elementen zoals overtuigend acteren, mooie setting en goed camerawerk.

avatar van filmkul

filmkul

Zeer zwakke actiefilm. Het plot heeft allerlei gaten en is volkomen onlogisch. Het acteerwerk is slecht. Zelfs Glover weet de boel niet op niveau te krijgen. De actiescenes zijn rommelig en missen spanning. De regisseur probeert de film nog aan te kleden met een soundtrack, maar die is ook misplaatst, met name de scene met rookgranaat is echt belachelijk.

Overslaan. 1.0

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Geen sterke film ondanks dat Danny Glover zijn best doet om het geheel omhoog te krikken. Het acteren is vooral in het begin nogal gekunsteld maar na verloop van tijd gaat het wat beter met vooral de heren acteurs.

Wat mij vaak ergert is dat er Engels als voertaal wordt gebruikt en ook nu hoorde ik Engels bij voornamelijk Tsjetsjeense bewakers! Dat kost de film sowieso een punt. Vreemd dat de regisseurs beslist met Engelstalige acteurs willen werken terwijl er waarschijnlijk genoeg rondlopen die deze film in de originele taal hadden kunnen spelen en het niveau ook nog eens hoger had kunnen zijn!

Normaal als ik redelijk tevreden ben geef ik een 7 of hoger. In dit geval houden we het op eenmaal kijken en daarom......

Een 6 voor deze film.