• 9.372.056 stemmen

The Night before Christmas: A Mouse Tale (2002)

Animatie / Fantasy | 47 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titel: De Nacht voor Kerstmis: Een Muisjes Sprookje

Geregisseerd door: Michael Sporn

Met onder meer: Ron Allen, Donald Brandford en Mari Devon

Gesproken taal: Turks, Frans en Engels

Plot The Night before Christmas: A Mouse Tale

De muisjes Skip en Squeeze moeten op zoek naar een nieuw huis. Een grote bulldozer heeft vanmorgen hun oude huis stuk gemaakt. Omdat het buiten zo koud is zijn ze gedwongen om een mensenhuis in te gaan. Als ze het huis van de familie Atwell binnensluipen, zien ze een prachtige kerstboom in de kamer staan waarin ze zich verschuilen. Maar de kerstversieringen in de boom komen vervolgens tot leven.

Santa Claus (stemrol)

Julie (stemrol)

Mother Mouse (stemrol)

Curtiss (stemrol)

Elf / Lucky (stemrol)

Skip / Michael (stemrol)

Hallie / Bird (stemrol)

Squeak / Ballerina / Angel (stemrol)

Father Mouse / Bear (stemrol)

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

De Nacht voor Kerstmis is geen al te beste film.

Dat het beginnende makers zijn schokt mij niet. Allereerst hoe het is getekend. Het lijkt allemaal net een goedkope Disney-sequel en het beweegt er houterig. De stemmen lopen op sommige momenten helemaal niet synchroon met het beeld en dat stoort soms enorm.

Het zit vol met tekenfilm-clichés. Dat betekent dus ook weer het typische kat en muis spelletje wat Tom en Jerry al 50 jaar eerder deed en ook 50 keer beter.

Verhaaltje moet je het ook niet om doen. Meer iets dat je opzet om je 4-jarige broertje 45 minuten stil te houden. En daar hebben we dan weer een pluspuntje. Het duurt maar drie kwartier.

De Nederlandse stemmencast is dan wel weer erg goed. De stemmen zijn zo overgenomen uit een van mijn favoriete animatieseries: ''Shinchan''. Het hoofdpersonage wordt ingesproken door Melise de Winter (Shin) en de menselijke vader door Jan Elbertse (Harry).

Dus al met al een erg slecht tekenfilmpje die ik je zeker niet aanraad. Kun je beter 45 minuten naar een stoeptegel kijken, sla je meer vermaak uit.