• 9.373.233 stemmen

Wo Guxiang Siwang De Si Zhong Fangshi (2013)

Alternatieve titels: Four Ways to Die in My Hometown / 我故乡的四种死亡方式

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Chai Chunya

Met onder meer: Weixia Gao, Guiqing Yang en Shi Tiansheng

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Wo Guxiang Siwang De Si Zhong Fangshi

Ga Gui reist af naar haar geboortedorp omdat ze het voorgevoel heeft dat haar vader niet lang meer te leven heeft. De man, die zeven jaar lang de wereld heeft buitengesloten door in een doodskist te leven, wordt voor zijn laatste ademtocht door een geest bezocht die hem oproept verlichting te brengen aan zijn mededorpelingen. Het verval van de oude gemeenschap en de bijbehorende waarden moet worden gestopt.

avatar van beavis

beavis

ben benieuwd naar deze, was helaas niet in mijn IFFR planning te proppen...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Trailer

Morgen is het zover. Zin in.

avatar van Bélon

Bélon

Als je een dergelijke film op het IFFR ziet weet je weer: ja ik ben écht op het IFFR. Kamelen, een geitje, een schaap achterop een motor dat overigens later de keel doorgesneden wordt, zich herhalende muziek gespeeld op wat klinkt als een Chinese didgeridoo, pijp rokende baardige mannen, kortom een kleurrijk geheel. Dit alles afgemaakt met dubbele ondertiteling waarbij de Chinese karakters heel handig boven de Engelse zijn geplaatst. Op zich wel aardige beelden en muziek en duurt niet al te lang maar om nou te zeggen dat dit echt tot me doordringt, nee.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik vond het ook maar een hele lange vervelende zit. Ik had mede door de synopsis toch gehoopt op een diepgravender portret die dergelijke thema's aanhaalt. Ook had ik wat meer samenhang verwacht in de segmenten. De vier elementen van het boeddhisme is een alleraardigste constructie maar die structuur lijkt totaal geen functie te hebben. Ook had het allemaal wat universeler gemogen. Dan krijg je inderdaad nog een schaap op een motor, blijkbaar nodig dierenleed en de thema's krijgen niet de verdiende filosofische in/output. Omgevingen zijn wel mooi maar daar red je het niet mee.

avatar van starbright boy

Gezellige exotische film met vooral een vrij onsamenhangende brei aan ideeén (al heeft het veel met respect voor tradities te maken allemaal). Misschien komt dat door mijn Westerse bril, zou best kunnen.

Geen film die ergens in uitblinkt verder. Een soort exotisch plaatjes kijken. Niet vervelend, maar ik zal het snel weer vergeten zijn.