• 9.373.557 stemmen

Raw Deal: A Question of Consent (2001)

Documentaire | 90 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Billy Corben

Met onder meer: Lisa King en Tony Marzullo

Plot Raw Deal: A Question of Consent

Documentaire over een vrouw die zegt dat ze is verkracht op een studentenfeestje. De daders zijn alleen van mening dat het allemaal met haar toestemming was en er geen sprake was van verkrachting. Aan de hand van beelden geschoten op het feest en interviews met betrokkenen krijgen we een beeld van de avond in kwestie.

avatar van Macmanus

Macmanus

Lastig te beoordelen.

Onlangs kwam Louie Theroux met een lijst docu's die hij het zien waard vond. En dit was daar 1 van. Daarom maar eens gaan kijken.

Wat vooral boeiend is, zijn de beelden van het feest. Je hebt daardoor echt een kijk bij de avond in kwestie. Hoewel de docu vrij ongeinspireerd gefilmd is (de interviews dan) Is de montage wel sterk. De docu speelt steeds stukjes beeld af van de camcorder. En daardoor heb je als kijker heel snel een mening, die even later door andere stukjes toch wel wat anders komen te staan. Het laatste deel laat imo toch wel een echt verkrachting zien en dat maakt het geen pretje om te kijken. Het is wat lastig uit te leggen. Het is geen "standaard" verkrachting namelijk. Maar een iets ingewikkeldere. Maar dat maakte het ook des te vreemder om te zien. Vrij lang heb je toch wel het idee dat de dame het ook wel een beetje aan zichzelf te danken had. Maar dat einde maakt het toch allemaal veel pijnlijker. Hoewel er vast mensen zijn die nog steeds vinden dat er niets aan de hand was. Dit soort grijze zaken vind ik daarom ook erg boeiend om te zien.

3.5 sterren. Hoewel dit eigenlijk niet beoordelen valt.

Kijk in dat opzicht ook In Your Dreams (1997)