• 8.905.684 stemmen

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Robbe De Hert, Boris Paval Conen en Wolke Kluppell

Met onder meer: Gene Bervoets

Plot Elixir d'Anvers

In de tweede helft van de negentiende eeuw was de Riedijk in Antwerpen even berucht als de Hamburgse 'Reperbahn' nu. Beroemde klanten als Emile Zola en Victor Hugo bezochten bordelen met tot de verbeelding sprekende namen als 'De grot van Lourdes' en 'Madame Jamar', op zoek naar inspiratie... Elixir d'Anvers brengt in zes bedrijven de bewogen geschiedenis van een stad aan een rivier in beeld.

Balthasar De Groote

avatar van Quido

Quido

Ergens te koop?

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Quido schreef:

Ergens te koop?

Wel, dat is een goede vraag. Ik denk niet dat hij op DVD is (nog niet, tenminste), maar deze film is wel op 17 Juni 1997 uitgebracht op VHS door "Polygram Video". Bij deze versie ontbreekt echter een zogenaamde Episode (deze film bestaat namelijk uit een reeks kortfilms) die handelt over de Bevrijding van Antwerpen aan het eind van WO2, welke geregisseerd is door Renaat Coppens en WEL in de bioscoopversie zat. Ik heb de film ook nog niet gezien, maar ben toch wel benieuwd. Robbe De Hert (de schat van onze cinema) is namelijk één van mijn favoriete regisseurs. Wie weet, in de toekomst.

avatar van Quido

Quido

Als iemand me hier aan kan helpen, hou ik me aanbevolen.