• 9.372.315 stemmen

Geregisseerd door: Peter Del Monte

Met onder meer: Dino Jaksic, Valeria Golino en Carlotta Wittig

Gesproken taal: Italiaans

Plot Piccoli Fuochi

Het emotionele leven van Tomasso, een kind van zes jaar, is erg rijk. De jongen is gevoelig en zit vol problemen. Zijn vader is een weinig overtuigende schrijver die voortdurend op hem vit. Zijn moeder houdt zich bijna uitsluitend bezig met haar werk en is een beetje hysterisch. Tomasso vlucht in een wereld vol fantasie. Op een dag echter, wanneer een mooie jonge verpleegster voor hem moet zorgen, verandert zijn leven drastisch.

Bizarre fantasy film van Del Monte, die naar het schijnt ook op de fantasy festivals van 85 draaide, maar nu zo is vergeten dattie niet eens een DVD release heeft. Origineel is deze coming of age fantasy wel te noemen, ondanks de bijna absurd evidente Freudiaanse opzet.

Een film die nu niet meer gemaakt zou kunnen worden, want de 6 jarige protagonist gespeeld door Jaksic is hier vaak in het gezelschap-zoals de poster suggereert- van vrouwelijk naakt, en wat voor ! Het betreft hier namelijk een net 18-jarige Golino die in deze film werd gecatapulteerd richting sterrenstatus en 3 jaar later moch opdraven in regenman. Mammina...ik begrijp dat ventje wel, nadat hij zijn grote liefde die 3x ouder is dan hij voor het eerst heeft gezien slaat hij aan het moorden om haar te krijgen. Waarom niet, age ain't nothing but a number, je weet... hij wordt net als de kijker beloond met uitvoerige naaktscènes. Ook met zijn juf had dit ventje het trouwens getroffen: een perfecte Bellucci look a like die helaas weinig in beeld is.

Want natuurlijk is Golino mammie, daar waar haar vriendje de nieuwe pappie is die samen met Golino een wip maakt terwijl het ventje mag kijken. Waar dat in het Freudiaanse handboek( over fantasy gesproken ) toe kan leiden, is gekend... waarbij de titel het nodige suggereert.

Het vreemdst aan deze weirde film waren echter de 3 denkbeeldige vriendjes van de held: de koning, de dino en de robot. Geen CGI, uiteraard, en dat geldt ook voor het absurde italo-sf pulp achtige slot dat onbedoeld hilarisch, maar ook wel weer aandoenlijk was, net als de hele film waarin uiteindelijk de grenzen tussen fantasy en realiteit definitief verdwijnen.

p.s.: ik moest het als kiddie stellen met oppastrollen... vin je het dan nog gek dat ik ben geworden wie ik ben !

avatar van Fransman

Fransman

Nou pippo il buffone, als je oppasters net zo mooi waren als Valeria Golino had niks te klagen. Mara mia, wat een schoonheid. Die schooljuf had mij trouwens ook wel een verhaaltje mogen voorlezen, een eh ander soort verhaaltje als je begrijpt wat ik boel.

Maar in ernst, prima film wat mij betreft, een dikke zeven. Knap hoe de belevingswereld en de fantasie van dat kind hier is vormgegeven. De camera blijft ook steeds laag om het perspectief van het kind vast te houden. Ach, dat jochie. Voor de eerste keer wordt z'n hart gebroken door een vrouw. Film krijgt hier veel te weinig waardering.