• 9.378.051 stemmen

The Only Son (2012)

Documentaire | 78 minuten / 60 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire

Speelduur: 78 minuten / 60 minuten (ingekorte tv-versie)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Simonka de Jong

Releasedatum: 11 april 2013

Plot The Only Son

Pema is een jongen van 19 jaar die uit een Nepalees dorpje hoog in de Himalaya komt, maar opgroeide in een kindertehuis in Kathmandu, omdat zijn ouders door ziekte en armoede de meesten van hun kinderen daar naartoe brachten. Volgens de traditie moet hij als enige zoon in het gezin voor zijn ouders en hun land zorgen. Maar Pema wil in het buitenland studeren, en een modern Westers leven leiden.

Te zien op IDFA

avatar van bigmen99

bigmen99

heeft iemand enig idee waneer deze film uit komt in de bios en of die uit komt in de bios ???

want ik wil deze wel heel graag zien want ik ben zelf laats in nepal geweest

bigmen99 schreef:

want ik wil deze wel heel graag zien want ik ben zelf laats in nepal geweest

Draait vanaf 11 april in de bioscoop (Cinema Delicatessen)

avatar van Cellulord

Cellulord

te zien zaterdag 2 maart in IDFA on tour Maastricht

samen met

First Cousin Once Removed (...

Mon Petit (2012)

avatar van Parisa

Parisa

Docu die behoorlijk inzoomt op een gesplitst gezin dat weer samenkomt in het land waar ze vandaan komen: Nepal. We volgen de kids op weg naar hun ouders. En de twijfels die aan Pema knagen. En terecht, zijn ouders vragen nogal wat van hem. Dat zij eerst hun kinderen uit huis plaatsen en hen vervolgens doodleuk vragen permanent terug te komen omdat ze hen nodig hebben op het land vind ik maar een raar idee. De film laat het overkomen alsof er al die jaren vooral telefonisch contact is geweest tussen in ieder geval Pema en zijn ouders. De rest wordt niet echt duidelijk. Ik vind het nogal een stap.

Het wordt hier duidelijk wat de normen en waarden van dit gezin zijn, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit in het hele land zo is. Wie weet ligt het bij dorp x weer heel anders dan bij dorp y. In ieder geval is dit gezin, ook de ouders, niet bang om voor de camera duidelijk hun mening uit te spreken. Het is alleen jammer dat het geheel zo ‘micro’ is gehouden. Ik had graag een algemeen gedeelte erbij gehad.

Deze docu heeft ook veel mooie plaatjes van Nepal en geeft heel goed weer hoe simpel men leeft in het betreffende dorpje.

avatar van zxstyle

zxstyle

Ik vond het best een aardige docu.
Het is prettig om de film te bekijken en wordt niet snel saai.
Ook zitten er prachtige beelden bij en is het intrigerend om te zien dat na 3 binnenlandse vluchten je nogmaals 10 dagen kunt bergbeklimmen om ergens te komen.
Wat minder is is dat er geen progressie in het verhaal komt. Pema zit in een impasse en komt er uiteindelijk niet uit.