• 9.372.315 stemmen

Geregisseerd door: Massimo Pupillo

Met onder meer: George Eastman, Luciano Rossi en Liana Orfei

Gesproken taal: Italiaans

Plot Bill il Taciturno

Django komt aan in het stadje Santa Anna op bevel van een man genaamd Sanders, die een veilige doorgang heeft willen kopen voor zijn lading goederen van de Mexicaanse bandiet El Santo. Django constateert dat Sanders is vermoord en dat zijn rivaal Thompson probeert een deal te sluiten met El Santo. Django begint een kortstondige relatie met de mooie jonge weduwe Linda, die informatie bezit over een verloren goudmijn.

Dr. Thompson

El Santo (comme Mimmo Maggio)

Steve (as Paul Maru)

Celui nerveux (comme Rik Boyd)

avatar van thunderball

thunderball

Deze vrijdag op blu ray zitten kijken.

Vrij doorsnee western, maar wel met Eastman in de hoofdrol, die altijd wel een streepje bij mij voor heeft.

Eigenlijk een vreemd soort B-acteur, met een ietwat slungelig postuur en Spaans-achtig uiterlijk, wat hem toch wel zeer geschikt maakt om een gunslinger te spelen.

Redelijk b-werkje, maar met genoeg vuurgevechten, vaart en bergachtige locaties om te kunnen blijven boeien.

Luciano Rossi als hoofdschurk is erg goed gecast als opponent van Eastman, meestal is hij een goodguy en sidekick van het hoofdkarakter, dus het was verfrissend om hem een keer als pure schurk te zien.

Verder aardige eind confrontatie, maar beetje knullig einde: held verteld dame dat ze niet met hem mee kan gaan, want het leven dat hij leidt is niets voor haar, rijdt op zijn paard weg, haar verdrietig achter latend, vervolgens keert hij terug, zegt dat hij er nog eens goed over heeft nagedacht en neemt haar mee op een tweede paard, wat hij nu bij zich heeft en dat allemaal binnen de minuut. Hahaha!!

Duitse blu ray was van goede kwaliteit zowel beeld als geluid, maar had helaas geen ondertitels, zodat je niet veel aan de Italiaanse audio hebt en genoodzaakt bent om 'm toch in het Duits te kijken. Zonde!

Een zesje, ofwel 3 sterren.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Nog eens opnieuw gezien vandaag, na aankoop van een flinke portie "spaghetti".

Niet de slechtste film in het genre, en geen straf om uit te zitten.

"Spaghetti Bolognese" is het niet, er ontbreken wat kruiden, en de overacting van diverse acteurs doet afbreuk aan het geheel.

Dat is echter meer regel dan uitzondering in het genre.

Eastman is natuurlijk wel een opvallende verschijning met zijn 2 meter(!) lange atlethische body.

Als beginnend acteur brengt hij het er niet slecht vanaf.

Verder kan ik mij wel vinden in de recensie van thunderball

O ja, ik vergat nog de muziek te vermelden, die kon mij wel bekoren, het piano-gepingel tijdens het saloongebeuren uitgezonderd.

Een halve * erbij.