Genre: Drama / Horror
Speelduur:
163 minuten (miniserie, 4 delen)
Geregisseerd door: Mick Garris
Met onder meer: Pierce Brosnan, Melissa George en Annabeth Gish
Plot Bag of Bones
Mike Noonan is een schrijver die in Derry, Maine woont, maar sinds de dood van zijn vrouw Johanna heeft hij geen inspiratie meer. Het meest zorgwekkende is nog dat ze net voor haar dood een zwangerschapstest had gekocht, maar nooit de uitslag aan Mike heeft verteld. Vanwege paniekaanvallen is Mike niet meer in staat iets op papier te krijgen. Hij heeft echter nog vier ongepubliceerde manuscripten die hij gebruikt om zijn probleem tegenover zijn vertegenwoordiger en redacteur geheim te houden. Vier jaar na de dood van Johanna begint Mike last van nachtmerries te krijgen die zich afspelen in zijn zomerhuis in TR-90, een ongeregistreerd gehucht in Maine. Hij besluit zichzelf te confronteren met zijn angsten en verhuist naar het huis wat bij de lokale bevolking bekend staat als 'Sarah Laughs'.
jarno1975 (moderator series)
Naar het gelijknamige boek van Stephen King Bag of Bones - Stephen King (1998) - BoekMeter.nl
jarno1975 (moderator series)
chrismans12
Helaas was het eerste deel van deze serie bij vlagen al weer tenenkrommend slecht,
zoals dat wel bij meerdere King verfilmingen het geval is. En vooral als de schrijver zelf bij het project betrokken is. De hele sfeer komt op mij een beetje goedkoop over en ook de muziek is behoorlijk misplaatst. Zonde want er had zoveel meer ingezeten. Nou maar bidden dat de Donkere Toren serie er iets beter uit gaat zien. Mocht deze ooit gemaakt worden.
adriaantje
Na een twintigtal minuten had ik begrepen, dat het verder kijken, zou resulteren in een diepe slaap, in zoverre dat de storende muziek dat niet zou beletten.
gauke
Ondanks dat dit mysteriedrama te langgerekt is, het tempo laag, het script slecht geschreven (spanning werd nauwelijks opgebouwd), enige karakterontwikkeling onbreekt en de dialogen uitermate zwak, was er met een sterke cast nog wat van te maken geweest. Helaas: Pierce Brosnan was er duidelijk niet met zijn hoofd bij en zijn bekende charisma was volledig afwezig. De rest van de cast speelde pover, op Anika Noni Rose na (prachtige stem). Je kunt beter het boek lezen.
Vascago
Heb het boek laatst nog eens voor een 2e keer gelezen en wederom genoten. Hoop dat deze miniserie een lekker King-sfeertje in zich heeft. Meestal kan ik dankzij die sfeer altijd wel van king verfilmingen genieten, ondanks dat de boeken vaak vele malen beter zijn.
jimba
Zeer vermakelijke film / serie.
Mensen die van dit genre houden zullen er veel plezier aan beleven.
Muziek is goed , spanning wordt naar mij mening prima opgebouwd .
Prima Stephen King verhaal dat goed is uitgewerkt.
Tweede deel komt de vaart er meer in , vond het een prima film.
Snap bovenstaande kritiek helemaal niet , gewoon kijken.
ralfsjam
Tegenvaller... Waar het eerste deel nog vermakelijk was, struikelde deel twee over zich zelf. Brosman was een miscast in mijn ogen. Acteren deed hij jammerlijk, en zeker als hij lachend moest acteren. Verhaal was echt een King, en de uitvoering ook. Maar jammer dat het niveau laag lag. Want hier en daar zag je echt dat het een tv serie was, en geen film...
Hier en daar leuke scenes, maar over her algemeen een doorsnee thriller.
Voor de liefhebber zou ik zeggen!
2.5-je
Vascago
Behoorlijk saaie King verfilming. Pierce Brosnan is totaal miscast. Had je net zo goed een zak aardappelen voor in de plaats kunnen zetten. Melissa George is altijd prettig om te zien, maar te oud om een grietje van 20 te spelen. De rest van de cast kan er mee door maar door het saaie script kunnen ook hen nauwelijks iets uit hun rollen halen. Het boek vond ik fantastisch, maar alle spannende scenes worden hier afgeraffeld en grote gedeeltes komen niet eens terug in deze miniserie. Erg jammer.
Spanningsloos en sfeerloos op kleine momenten na.
Kleine 2*
Rednas 2
Zoals met de meeste (lange) verfilmingen van King, het is het net niet. De boeken zijn veel beter. Het is allemaal wat matigjes en goedkoop uitgewerkt. 2,5 ster.
Helemaal nog niet zo slecht, goed verhaal en voldoende spanning.
Dat meisje acteerde goed en pierce was ook niet slecht.
Prima schrijver , uitstekende cast , genoeg budget maar wat over blijft is een hele magere thriller met bedenkelijke effecten. Melissa George is top net als de toch al weer bijna 59 jarige Pierce Brosnan.
JustOneDude
Zojuist aflevering 1 bekeken. Is me nog niet echt meegevallen. Aangezien het hier om een mini serie gaat is het begin nogal slow daar moet je je doorheen kunnen slaan....ik denk zelf dat de overige delen lekker wegkijken maar ik kan nu al zeggen dat dit niet het beste is wat van S. King is verfilmd. Ik hoop nog altijd op een verfilming van zijn boek De Marathon! Voor deel 1 voorlopig 2,5 ster.
Vascago
Die is er al hoor. The Running Man uit 1987 met Arnold Schwarzenegger is daarop gebaseerd.
r0bert0
Marathon man is ook een van mijn favoriete verhalen van SK. Mag van mij ook wel eens verfilmd worden.
Running man is gebaseerd op Vlucht naar de Top, niet naar Marathon Man.
JustOneDude
Serie afgekeken. Blijf bij mijn 2.5 ster er wordt goed geacteerd en de setting ook prima maar de special effects zijn wel van een matig niveau het eind had van mij ook nog wel wat spannender gemogen.
Nu maar hopen op toch weer wat betere filmwerk van S. King's boeken
JustOneDude
Dat is volgens mij wat iemand anders al aangaf De vlucht naar de top. Ik kan het mis hebben hoor...
Anjin
Kwam wel in het begin traag op gang,namate een uur verstreken was begon die toch
wel sentiment te vertonen..
Pierce speelde goed,en deed wat er van hem gevraagd werd..
Melissa George lijkt steeds meer op Kylie Minoque..( Mooie vrouw trouwens...)
Had wel snel in de gaten dat het stadje wat te verbergen had..
Al met al wel een lange zit, voor een ruim voldoende Thriller..
neysen1985
Non de kaat!!
alweer zo'n verborgen schoonheidstopper van 2011 en die kan ik dan meteen aan mijn 2011 lijstje stoppen naast contagion, inbred en chatroom.
Eigenlijk bijna een zonde dat ik die films allemaal zo laat pas heb gezien.
En dan kom ik er net pas achter dat dit werk is van stephen king!! So de ju!
wist ik dat maar meteen.
nadat de man in de wat meer recente tijd wat floppers heeft gemaakt, is deze film weer een return to the old roots.
vond de sfeer een beetje gelijk aan the midnight meat train van clive barker, maar dit is dan wel weer effe andere koek.
Waarbij the midnight meat train zich meer focuste op gore, is dit gewoon een film vol met bizarre en mysterieuze vondsten.
Vind alleen Pierce brosnan een beetje out of place, maar dat is opzicht nog helemaal niet zon probleem.
een absolute horror topper in hart en nieren!!!!!!!!!
Bubblez
- 2060 berichten
Bekeken omdat ik niet om het positieve bericht van Neysen1985 kon. Maar toch viel het me tegen. Pierce Brosnan heb ik altijd een nare man gevonden om naar te kijken, maar buiten dat vind ik het geheel maar zo zo. Het is op zich een redelijk interessant verhaal, maar het biedt weinig plotwendingen of echte verrassingen. Je komt als kijker al redelijk snel te weten waar het allemaal om gaat en dan wordt het een uitzitter die veel te lang duurt. Ik had hem naar aanleiding van de trailer ook wel spannender/enger verwacht. Wat dat betreft was het nergens rauw, wat best had gemogen. Er zat een veilig Stephen King-laagje omheen.
Leuk dus, maar wat mij betreft een te lange zit zonder echte voldoening.
simonfender
Perfekte film! Boek was al schitterend en nu een hele goeie verfiming. Brosnan speelt een hele goede rol!
Stephen King op zijn best!
cor1946
Echt Stephen King verhaal, goed gespeeld door Pierce Brosnan. Er zijn betere verfilmingen van King maar deze was 3 sterren .
neysen1985
hahahahahahahahah,
ik kan deze echt keer op keer kijken.
Is nu eigenlijk wel een persoonlijk favoriet van mij.
Binnenkort maar eens de dvd zoeken.
Lijkt me wel vet om deze in mijn kast te hebben om mijn stephen king collectie compleet te maken.
zaaf i
Running man is gebaseerd op Vlucht naar de Top, niet naar Marathon Man.
dat verhaal is mi gebaseerd op Punishment Park (1971)
m1701
Wel een aardige film, maar werd nergens echt spannend.
Af en toe wat schrikeffecten maar dat was absoluut niet Horror waardig te noemen.
En door de lange speelduur werd alles wat te traag en weinig spanning.
3* want het acteerwerk was wel aardig!
Ace Hanlon
Ik heb de miniserie nooit gezien, maar heb wel de film op 2 DVD's. Hier is blijkbaar flink in geknipt, want de DVD's zijn resp. 1:19 en 1:22 lang, totaal dus 161 minuten, i.p.v. 234
@ zaaf i
Marathon Man is al eens verfilmd, met Dustin Hoffman, maar heeft niets te maken met de Marathon, evenmin als Punishment Park. Geen van beide zijn van de hand van Stephen King.
De Maraton (The Long Walk) is door Stephen King geschreven onder het pseudoniem Richard Bachman en speelt zich af in Maine. Het gaat over een wandeling dwars door Maine, vanaf de Canadese grens tot de hoofdstad Augusta. Wie het het langst volhoudt wint een groot geldbedrag.
BosmaniaK
234 minuten is bijna 4 uur. Dit is inclusief reclames. Dat klopt dus niet.
161 minuten duurt het, en dat is de enige versie.
DjFrankie
Net gekeken, ook correctie voor speelduur ingediend, hier ook 162 minuten.
Prima film, alleen het laatste kwartier is over de top, dat is jammer. Film is absoluut niet altijd voorspelbaar, typische king verfilming weer.