• 9.374.517 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Ger Poppelaars

Met onder meer: Loek Peters, Eric Corton en Achmed Akkabi

Plot Laptop

De film gaat over drie aan lager wal geraakte mannen; Dirk (Loek Peter), John (Eric Corton) en Quickie (Achmed Akkabi). Ze vinden op straat een laptop van de Officier van Justitie. De mannen kraken de laptop en ontdekken allerlei betrouwbare misdaaddossiers. Ze gaan op onderzoek uit en hiermee worden hun levens voorgoed op zijn kop gezet.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Ik had echt een slechte film verwacht. Het verhaal in combinatie met een Nederlandse film kon haast niet goed zijn, maar dat is me hartstikke meegevallen. Drie acteurs die goed bij elkaar passen, gewoon een goed verhaal en een aardig sfeertje. Er zitten natuurlijk wel wat missertjes in, maar over het algemeen niks mis mee. 3.0*

avatar van scorsese

Aardige film waarin drie dakloze vrienden een laptop vinden met nogal waardevolle informatie. En die drie nogal verschillende vrienden vormen een leuk maar wel wat ongeloofwaardig 'team' samen. Het verhaal en stijl hebben wel wat weg van een lichte versie van een Guy Ritchie misdaadkomedie. Redelijk luchtig van toon, alhoewel het naar het einde toe wat serieuzer wordt.

avatar van starbright boy

Cop vs. Killer was al niet best, maar dit was nog minder. Begon nog best aardig, met zowaar een paar best leuke scene (juist die beddenverkoper vond ik nog wel leuk eigenlijk). Maar houdt dat helaas niet vol. Een vergezocht scenario, grappen die zelden leuk zijn en als het dan serieuzer wordt gaat de sentimentkraan ook wel heel flink open. Het aan een andere recente film refererende einde paste bij die film, maar is bij deze vooral flauw. En zoals Bluejudaskiss al opmerkte, de versnellingen en die zwart-wit freezeframes zijn lelijk en geforceerd.

avatar van mrklm

mrklm

Dirk [Loek Peters] woont illegaal op een woonboot met de aan lager wal geraakte zanger John [Eric Corton] en de uit een tehuis weggelopen Quickie [Achmed Akkabi] en veroorzaakt daar veel overlast. Mede door een hoop boetes verkeert hij in grote financiële problemen. Die denkt hij te kunnen oplossen wanneer Quickie een laptop vindt van ‘Justitie'. Met hulp van een jonge hacker [Alex Hendrickx] vindt Dirk informatie over drugsbaas Dimitrov [Ergun Simsek] die hij denkt te kunnen gebruiken om snel geld te verdienen. Het scenario zit vol stompzinnigheden en toevalligheden in Poppelaars tot mislukken gedoemde poging om in de voetsporen van Guy Ritchie te treden. Een ronduit sneue Telefilm.