• 9.369.458 stemmen

...E il Terzo Giorno Arrivò il Corvo (1973)

Western | 85 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Western

Alternatieve titel: Arriva! Il Crow

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Gianni Crea

Met onder meer: Lincoln Tate, William Berger en Fiorella Mannoia

Gesproken taal: Italiaans

Plot ...E il Terzo Giorno Arrivò il Corvo

De Connelly's zijn op zoek naar de 'Crow'; die is namelijk verantwoordelijk voor de dood van hun vader. Tijdens hun zoektocht vinden ze een lading goud dat echter geen goud blijkt te zijn. Wanneer de bandieten dit 'goud' terug willen, ontmoeten ze een man met vijf niet al te snuggere zonen en komt er een slechterik op hun pad die hen wil doden. De Crow is nog steeds niet gearriveerd.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaan er veel van : volstrekt ideeenloze, overbodige, late spaghetti's ...dit is er weer zo eentje van de anonieme dagloner Gianni Crea, en een product dat verder voldoet aan alle verwachtingen die een mens mag hebben over een z- spaghetti uit de nadagen van het genre. Niet best dus.

De enige reden waarom hij internationaal nog enige gekendheid geniet is de aanwezigheid van Berger, maar die draaft hier slechts een klein kwartier op - al verzorgt hij daarin toch nog een bodycount van 4. In het thuisland echter is hij gekender vanwege het optreden van popsterretje Mannoia, hier in haar derde spaghetti. Moest zo schijnbaar gelanceerd worden als de nieuwe Pavoni, kwam echter daarvoor te laat en mocht slechts toezien hoe het genre voor haar ogen stierf. Heeft gelukkig geen diëgetische muzikale optredens, dubde helaas wel zichzelf.

Zoals onderhand gebruikelijk werd alles opgenomen in de beruchte Elios studio's, inmiddels een trademark van goedkope prullen. Als al even gebruikelijk in de nadagen is deze spaghetti volstrekt schizofreen en tracht hij wanhopig van alle mogelijke walletjes te eten : het begint schijnbaar serieus met- verrassend- enkele overvallen op goudtransporten, de rovers trachten anderen voor deze wandaden te framen.

Wie deze booswichten zijn leren we later, al hebben we reeds Stratford als de broer van il corvo kunnen ontwaren. We verleggen onze aandacht echter naar de Kennedy's *, die vermoeden dat de overvallen het werk zijn van il corvo. En wat blijkt: die corvo is de moordenaar van hun vader ! Daar hebben jullie niet van terug, kenners....... maar wie zijn die Kennedy's eigenlijk ? Wel: de door resp. Tate en Fineschi vertolkte gebroeders Trinta en Bambino..eh Link en Tornado, en hun zus Sally/ Mannoia. Crea heeft iets heel origineels bedacht : de ene broer Bamb..Tornado is een knorrige dikzak, de ander Tri...Link is een gevatte, vlotte gozer . Onderling hebben ze regelmatig ruzie, maar als de nood aan de man komt gebruiken ze gezamenlijk hun 4 vuisten. Hoe verzin je het.

Serieus: na de eerste 10 minuten ontaardt dit al snel tot een Trinita klucht waarin de 2- met hun zus als het derde wiel aan de wagen- het opnemen tegen de baddies per saloonbrawl, die baddies zijn hier de 5 geretardeerde gebroeders Sloane ( uitgesproken als slooo-aaan, echt waar ).

Om dan iets over de helft , na de entree van - eindelijk- corvo Berger eventjes wat serieuzer te worden, en uiteindelijk ( een totaal dieptepunt zelfs in het genre ) terwijl de film in feite na een uur reeds is afgelopen, ons als "finale " te vergasten op ...stock footage uit se t'encontro t'ammazzo van dezelfde Crea. En dat is dan nog het beste deel uit de film.

Volstrekt hopeloze zooi kortom, slechts geschikt voor de meest vertwijfelde componisten.

*: zo heten ze toch echt in de oorspronkelijke versie. Waarom ze in de Engels gedubde Connelly heten ? joe tel mie.